Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start


 

HJÆLP, DER VARER VED

Resultatdokumentation


 

Se børnenes flotte resultater

Børn, der kommer på Julemærkehjem bliver fulgt op til et år efter, de afslutter deres ophold. Både barn og forældre besvarer spørgeskemaer, når barnet starter og slutter hos os og 4, 8 og 12 måneder efter opholdet.

Besvarelserne danner grundlag for vores resultatdokumentation. Her er et uddrag af de vigtigste tal, der viser, hvordan et ophold på Julemærkehjem hjælper barnet til både at opnå gode resultater og fastholde dem.


Trivsel

Mobning, ensomhed og lavt selvværd er det, størsteparten af børnene har med i bagagen, når de starter på Julemærkehjem. Det får de hjælp til at ændre. Det er vores mål, at børnene bliver en del af et fællesskab på Julemærkehjemmene, hvor de oplever sammenhold, støtte og omsorg. Og vores resultater viser, at opholdet forbedrer børnenes selvopfattelse, humør og livskvalitet markant.

TrivselStart ophold12 måneder efter ophold
.69%14%
.29%66%
.36%73%

Skole

Børnene går i skole, mens de er på Julemærkehjem. Det foregår på Julemærkehjemmenes egne skoler, hvor børnene arbejder med materiale, som de medbringer fra skolen derhjemme. Derfor er undervisningen individuel. Børnene er inddelt i små hold, som giver plads til ro, fordybelse og nærvær. Mange børn oplever at få fornyet lyst til at gå i skole, når de kommer hjem fra Julemærkehjem.

*Procenttallene i skemaet skal ses i sammenhæng med hinanden. Børn på Julemærkehjem oplever generelt at trives bedre, når de vender tilbage til skolen derhjemme. Det ses på de 40 % i skemaets øverste kategori. Når børnene bliver gladere, afspejler det sig i procenttallene i de nedre kategorier, som tilsvarende falder.

ForældreStart ophold12 måneder efter ophold
.23%40%*
.40%39%
.27%15%

Kost

På Julemærkehjemmene spiser vi sundt, og vi bruger måltiderne til at tale om kost og sundhed. Bag vores kostpolitik ligger både ernæringsmæssige og pædagogiske overvejelser, som vi også introducerer forældrene for. På den måde klæder vi dem på til at kunne støtte børnene i at fastholde de nye sunde vaner efter et ophold hos os.

Kostvaner - familienStart opholdSlut ophold
.58%82%
.91%

Motion

Der er motion og fysisk aktivitet på skemaet hver eneste dag på Julemærkehjemmene. Det giver børnene succesoplevelser, personlige sejre og et stort fælleskab. Og for mange af børnene bliver de nye motionsvaner starten på en ny aktiv livsstil både for dem og for hele familien.

Fysisk aktive over tre gange om ugenStart ophold12 måneder efter ophold
.40%59%
.44%56%
.81%

Kilde: Julemærkefonden (Juni 2019)

Vores arbejde nytter

Læs mere om, hvordan vi arbejder på Julemærkehjemmene. Eller se filmene og bliv klogere på nogle af de udfordringer, som børnene har haft. Og hvordan et ophold på Julemærkehjem har hjulpet dem til et bedre liv.

ssssss