Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start


 

Sådan kommer du på Julemærkehjem

Hvis du vil have dit barn (mellem 7-14 år) på Julemærkehjem, skal du udfylde et ansøgningsskema


 

Hvis du vil have dit barn (mellem 7-14 år) på Julemærkehjem, skal du udfylde et ansøgningsskema. Du kan kun søge i samarbejde med en læge.

Dit barns lærere, sundhedsplejerske, skolepsykolog m.fl. kan anbefale, at dit barn kommer på Julemærkehjem, men det er kun læger (praktiserende læge, skolelæge, hospitalslæge mv.), som kan indstille.

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, sender du det til Julemærkefonden. Her vil det blive vurderet af vores læge. Det er vigtigt, at du udfylder alle felter og sender alle dokumenter sammen med ansøgningen. På den måde hjælper du bedst dit barn til at komme hurtigt igennem ansøgningsprocessen.

Fra vi modtager din ansøgning, går der 4-6 uger, før du hører fra os.


Værd at vide, før du søger om ophold

Det er gratis for dit barn at komme på et Julemærkehjem. Et ophold koster ca. 75.000 kroner, som vi finansierer ved at samle penge ind og sælge Julemærker. Fordi Julemærkehjemmene er afhængige af indsamlede midler, skal du forvente, at der er ventetid på at få et ophold på et Julemærkehjem.

Som forælder skal du selv sørge for dit barns transport til og fra Julemærkehjemmet. Dit barns lommepenge skal du også selv stå for.

Julemærkehjemmene holder åbent hele året, og børnene optages i den rækkefølge, vi modtager ansøgningerne. Det betyder, at du godt kan få ophold i eksempelvis skolernes sommerferie. Du kan ikke ændre tildelte opholdsperioder.

Læs mere om ...


Er  ophold på  Julemærkehjem noget for dig?

Hvem kan komme på Julemærkehjem?

På Julemærkehjemmene modtager vi børn i alderen 7-14 år, der mistrives i hverdagen og har brug for en ekstraordinær indsats for at fremme og sikre barnets trivsel og sundhed. Det gør vi i tæt samarbejde med familien.

De børn der tilbydes et ophold, har ofte et meget lavt selvværd, og har været udsat for mobning. Deres mistrivsel kan komme til udtryk ved, at de isolerer sig i hverdagen, har få eller ingen venner, føler ensomhed og har brug af at udvikle sociale kompetencer. En stor del af børnene kommer med overvægt og har stort behov for at forbedre deres fysiske form samt at få ændret deres kostvaner og døgnrytme.

Vi er et tilbud, som barnet og familien selv søger. 

De børn og familier som vi kan hjælpe, skal være indstillet på at samarbejde og modtage vores hjælp.

Julemærkehjemmene er et pædagogisk tilbud, som arbejder med fælleskabet som omdrejningspunkt. Børn der har udtalte støttebehov, omfattende behandlingsbehov eller som ikke kan indgå i fælleskaber, kan vi desværre ikke modtage.