Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Bliv strategisk partner

Indgå et strategisk partnerskab med Julemærkehjemmene

Hjælp børn nu og i fremtiden

Hver dag arbejder vi på Julemærkehjemmene for at hjælpe børn ud af mistrivsel. Men sammen kan vi gøre en endnu større indsats for udsatte børn i Danmark.

Et strategisk partnerskab er mere end bare hjælp her og nu. Det er en investering i fremtiden, hvor vi sammen skaber løsninger, som giver både børnene og jeres virksomhed værdi.

Som strategisk partner med Julemærkehjemmene bliver I del af et samarbejde, der bygger på gensidig tillid, fælles værdier og et dybtfølt ønske om at skabe en bedre verden for børn i Danmark.

Vær med til at give børnene en ny start

Sådan hjælper vi

 • På Julemærkehjemmene styrker vi børns selvværd.
 • Vi sørger for, at de bliver del af et fællesskab med støtte og omsorg.
 • Vi hjælper børn, der mistrives, bliver mobbet, føler sig ensomme og ikke tror, at de er gode nok.
 • Flere hundrede børn venter lige nu på at få et ophold.

piger krammer

Skræddersyet støttemulighed

Når I indgår et strategisk partnerskab med Julemærkehjemmene, skræddersyr vi i fællesskab den støtteløsning, der passer bedst muligt til jeres behov, ønsker og muligheder. Det kan være gennem donationer, indsamlingskampagner, produktsalg, arrangementer, ambassadørkorps blandt medarbejdere og meget andet.

Et strategisk partnerskab er et længerevarende samarbejde, som løber over år og involver donationer af en vis størrelse. I får derfor tilknyttet en fast kontaktperson, og gennem dialog finder vi frem til, hvordan vi kan indgå et partnerskab og løbende udvikle det.

legende og aktive børn

Et samarbejde til gavn for alle

Som strategisk partner med Julemærkehjemmene kan I skabe synlighed om en sag, der passer til jeres virksomheds værdier. Ved at vise omverden at I tager et socialt ansvar over for udsatte børn, styrker I jeres CSR-profil.

Vi ved fra vores nuværende partnere, at partnerskabet skaber stolthed internt i organisationen og er med til at gøre jer til en endnu mere attraktiv arbejdsplads for både nuværende og kommende medarbejdere.

Sådan arbejder vi med strategiske partnere

Se eksempler på, hvordan et strategisk partnerskab kan skabe gensidig værdi.

Ingo støtter børnene

INGO støtter Julemærkehjemmene

En af INGOs kerneværdier er lige muligheder for alle. Derfor støtter de Julemærkehjemmene, og gennem forskellige aktiviteter indsamler de løbende penge til fordel for os.

Læs mere

Compass Group støtter børnene

Compass Group støtter udsatte børn

Gennem forskellige initiativer hen over året støtter Compass Group Danmark Julemærkehjemmene. De er fx én af drivkræfterne bag Julemærkeløbet.
 

Læs mere

Norlys på Julemærkehjemmet Hobro

Bilka hjælper børn ud af mistrivsel

Bilka og A-Z indsamler penge til fordel for Julemærkehjemmene gennem forskellige aktiviteter, herunder stor indsamlingsuge.

 

Læs mere


Sammen skaber vi en bedre verden for børnene

Samarbejdet med Julemærkehjemmene kan både styrke jeres CSR-profil og hjælpe jer til at bakke op om FN's verdensmål.

pige fortæller om sit ophold

Jeg havde det svært med mig selv. Jeg sagde grimme ting til mig selv, når jeg så mig i spejlet. Jeg kiggede meget på de sociale medier og sammenlignede mig med de personer, jeg så. Jeg syntes, de var meget pænere end mig.

Emilie, 12 år - om hvordan hun havde det inden opholdet.

Om Julemærkehjemmene


Vores hjælpearbejde:

 • Hvert år hjælper vi op mod 1.000 børn i Danmark i alderen 7-14 år.
 • Børnene kæmper typisk med mobning, lavt selvværd og ensomhed.
 • Børnene får et 10-ugers ophold på et af de fem Julemærkehjem.
 • Målrettede tiltag sikrer, at den gode udvikling fortsætter efter opholdet.

Nøgletal:

 • Kun 3,4 % af støtten bliver brugt til administration.
 • Vi modtager kun 2,2 % af vores indtægter fra staten, og vi er derfor helt afhængige af donationer.
 • Et ophold koster ca. 84.000 kr. men er gratis for barnet og dets familie.

Din hjælp nytter:

Sådan går det børnene et år efter deres ophold på Julemærkehjem:

 • 4 ud af 5 børn oplever IKKE mobning
 • 2 ud af 3 børn er nu glade for deres liv
 • 3 ud af 4 børn har en god tro på sig selv.
piger gynger
piger hopper

Bliv strategisk partner

Har I allerede en idé til, hvad I ønsker at samarbejde med Julemærkehjemmene om, eller ønsker I blot at tage en uforpligtende snak med os, så kontakt:

Caroline Kleemann - Julemærkefonden

Caroline Kleemann

Corporate Partnership Manager

40 23 66 52
caroline.kleemann@julemaerket.dk

Marianne Quistgaard - Julemærkefonden

Marianne Quistgaard

Senior Corporate Partnership Manager

51 53 24 61
marianne.quistgaard@julemaerket.dk

Vores strategiske partnere

Disse virksomheder støtter børn på Julemærkehjem.


Bilka støtter børn på Julemærkehjem

Rema 1000

Med afsæt i fælles værdier om at tage socialt ansvar og have fokus på sund kost og sundere madvaner, er REMA 1000 madpartner hos Julemærkehjemmene.

Læs mere

REMA 1000 støtter konkret Julemærkehjemmene med madvarer, som understøtter sunde madvaner og varieret kost til børn på Julemærkehjem. Udover levering af madvarer, har partnerskabet med REMA 1000 foranlediget 20 fripladser på Madskoler til børn på Julemærkehjem. Madskoler er et landsdækkende initiativ mellem REMA 1000, 4H og Landbrug & Fødevarer med henblik på at udvikle børn og unges madkundskaber.

Bilka støtter børn på Julemærkehjem

Bilka

I Bilka har vi fokus på børn og unges sundhed og trivsel, og det fokus ligger godt i tråd med Julemærkehjemmenes ambition om at give børn, der mistrives, en bedre hverdag.

Læs mere

I 1970 åbnede Bilka det første lavprisvarehus i Danmark. Det første Bilka varehus åbnede i Tilst ved Aarhus. I dag omfatter Bilka-kæden 18 lavprisvarehuse og et A-Z varehus fordelt over hele Danmark.

Bilka er en del af Salling Group, der er 100 % ejet af Salling Fondene. Derfor går hele vores overskud enten til at skabe bedre indkøbsoplevelser for dig eller tilbage til samfundet i form af donationer til gode formål, bl.a. kultur, uddannelse, sport og socialt arbejde.

Compass Group støtter børn på Julemærkehjem

COMPASS GROUP DANMARK

Compass Group Danmark vil gerne støtte op om de kommende generationer. Derfor er vi stolte over at være strategisk partner med Julemærkehjemmene.

Læs mere

Som en af Danmarks førende leverandører af catering-, rengørings- og facility management-løsninger vil vi gerne bidrage til det arbejde, som Julemærkefonden står for – at give børn og unge et godt forhold til mad, motion og sig selv.

Besøg compass-group.dk

Danpo - de danske familiegårde støtter børn på Julemærkehjem

DANPO & DE DANSKE FAMILIEGÅRDE

Hos Danpo har vi siden 2014 støttet Julemærkehjemmene. Vi ved, at sundhed handler om mere, end hvad vi spiser: Det handler også om et liv i balance med en sund kost, motion og en afbalanceret livsstil.

Læs mere

Vi støtter Julemærkehjemmene med kylling, så børnene får sunde, fedtfattige og nærende proteiner. Derudover har vi doneret padelbaner til Julemærkehjemmene. Vi har valgt padeltennis, da det er en sport, der passer rigtig godt til børnene på Julemærkehjemmene. Det er let at lære og er mindre krævende end andre ketcher-sportsgrene.

”Vi har alle et ansvar. Danpo har et medansvar for det samfund, vi lever i. Og vi ser et klart værdifællesskab med Julemærkehjemmene, som understøtter de værdier, der også er os nærmest: Madglæde, nærvær omkring måltidet og et godt og sundt liv.”, udtaler Anne Gitte Elbronn, Marketingchef hos Danpo.

Besøg danpo.dk

Ingo støtter børn på Julemærkehjem

INGO

INGO har siden 2019 valgt at støtte Julemærkehjemmene i deres stræben efter at hjælpe børn, som er udsat for mobning, ensomhed eller på anden måde ikke har det godt.

Læs mere

Alle skal være lige. Og ordet ”lige” er netop fællesnævneren i det strategiske partnerskab mellem Julemærkehjemmene og INGO. Hos INGO arbejder vi med, at alle skal behandles lige. Uanset hvor meget de tanker, eller hvilke betalingsmidler de anvender, så betaler de alle samme lave pris. På samme måde arbejder Julemærkehjemmene for, at alle børn skal have lige muligheder og har ret til en tryg opvækst.

Gennem INGOs store netværk og de mange daglige kundemøder, håber vi på at kunne skabe øget eksponering og kendskab til Julemærkehjemmene og deres arbejde mod mobning og mistrivsel. Derudover afholder vi kampagner, hvor vi i fællesskab med vores kunder samler penge ind til Julemærkehjemmenes arbejde.

INGO er en kæde af rene, pæne og fuldt oplyste automatstationer, hvor man trygt, hurtigt og nemt altid kan tanke brændstof til en lav pris. På udvalgte stationer tilbydes også kvalitets bilvask til lav pris. Du finder INGO i både Danmark og Sverige. INGO har i dag 155 stationer i Danmark og 288 stationer i Sverige.

Besøg ingo.dk.

JDM støtter børn på Julemærkehjem

JDM

Hos JDM sætter vi en stor ære i at give noget til en god sag, og vi er glade for at kunne støtte Julemærkehjemmene i deres arbejde. 

Læs mere

Som strategisk partner hjælper vi Julemærkehjemmene med at udnytte de muligheder, der ligger i den hybride arbejdsplads.

JDM er blandt Danmarks stærkeste leverandører af cloud-baseret Microsoft-teknologi, der er fundamentet for en fremtidssikret hybrid arbejdsplads. Vores mange cloud-specialister arbejder i teams på tværs af kontorer i Aarhus, Odense og København. Vi kan derfor tilbyde en sikker cloud-rejse og sammenhængende løsninger med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering – uanset hvor i landet din virksomhed har hjemme.

Besøg jdm.dk

Klarborg støtter børn på Julemærkehjem

KLARBORG

Klarborg har igennem flere år støttet Julemærkehjemmene. Det har vi blandt andet gjort ved hjælp af en donationsknap i vores webshop, som giver vores kunder mulighed for at donere et beløb i den gode sags tjeneste.

Læs mere

På tilsvarende vis har vi en donationsknap på kassesystemet i vores butikker, hvor kunderne kan donere direkte til Julemærkehjemmene.

Derudover støtter Klarborg Julemærkehjemmene ved at sælge udvalgte produkter i Kop & Kandes butikker, hvorfra en del af beløbet går til Julemærkehjemmene.

Besøg etlyklarborg.dk

Kop og Kande støtter børn på Julemærkehjem

KOP & KANDE

Kop & Kande er som landsdækkende isenkræmmerkæde glade for at kunne hjælpe Julemærkehjemmene og de mange børn, som har brug for hjælp til en ny start.

Læs mere

Vi oplever, at det er rart at kunne hjælpe og bidrage til, at endnu flere børn via et ophold på Julemærkehjem kan få bedre trivsel og øget selvværd gennem positive oplevelser. Og vi ved, at behovet er stort, da der er mange børn på venteliste til et ophold.

Kop & Kande består af ca. 90 butikker og igennem disse, når vi dagligt ud til mange danskere, som kan bidrage sammen med os i støttearbejdet. Man kan støtte ved først og fremmest at købe Julemærker og julekort i butikkerne, men også ved at købe udvalgte produkter i Kop & Kandes butikker, hvoraf en del af beløbet går til Julemærkehjemmene.

Besøg kop-kande.dk

Legoland støtter børn på Julemærkehjem

Legoland

LEGOLAND® og Julemærkehjemmene har indgået et strategisk partnerskab i 2023, som blandt andet har udmøntet sig i opbygning af årets Julemærke i fem kæmpestore LEGO® mosaikker sammen med børnene på Julemærkehjemmene.

Læs mere

LEGO-mosaikkerne skal via salg på auktion indbringe støtte til børn på Julemærkehjem og har samtidig bidraget med en sjov, hyggelig og givende aktivitet for børnene på de fem Julemærkehjem i Danmark. 

Udover at donere midler til Julemærkehjemmene via auktionen, bidrager LEGOLAND Billund med indsamling af midler via moneyspinners, salg af støttekaffe og mulighed for MobilePay donationer i selve LEGOLAND parken. Derudover afholder LEGOLAND også en medarbejderdonation via et internt julelotteri. 

På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel. Derfor giver det særlig god mening for os at samarbejde med LEGOLAND, som netop henvender sig til børnefamilier for at give dem en god oplevelse.

Novo Nordisk støtter børn på Julemærkehjem

NOVO NORDISK

Novo Nordisk har valgt at støtte Julemærkehjemmene, da vi gerne vil støtte, at børn, der kæmper med overvægt, mobning og ensomhed, får hjælp til at komme tilbage på sporet til en sund, aktiv og god barndom.

Læs mere

En sund livsstil som barn er med til at forebygge udviklingen af livsstilssygdomme, heriblandt diabetes, senere i livet.

Gennem vores medarbejderprogram for frivillige godgørende aktiviteter, TakeAction, støtter Novo Nordisk og vores medarbejdere Julemærkehjemmene gennem indsamlinger og frivillige aktiviteter.

Novo Nordisk er en global lægemiddelvirksomhed, som igennem mere end 90 år har stået for innovation og lederskab inden for diabetesbehandling. Dette langvarige engagement har givet os de erfaringer og kompetencer, som i dag gør det muligt også at hjælpe med at bekæmpe andre alvorlige kroniske tilstande: Hæmofili, vækstforstyrrelser og overvægt.

Novo Nordisk, som har hovedsæde i Danmark, beskæftiger ca. 42.100 medarbejdere i 79 lande og markedsfører sine produkter i flere end 170 lande.

Besøg novonordisk.dk

Opus Group støtter børn på Julemærkehjem

Opus Group

Opus Group har siden 2022 støttet børn på Julemærkehjem gennem arrangementet ”Et skridt frem”, som er to gåture i august i henholdsvis Odense (4 km Engen i Fruens Bøge) og København (4 km. I Fælledparken).

Læs mere

Opus Group er et holdingselskab bestående af en række datterselskaber som Athenas, Tikko og LearnX som alle er inden for formidling af foredrag, kurser og events. Vi lever i høj grad af, at mennesker mødes, og formålet med arrangementet er, at vi kan skabe et fællesskab hvor vi mødes og indgå i de fællesskaber, vi mennesker har brug for.

Formålet, med Et skridt frem, er at gøre en markant forskel for børn og unge, som blandt andet oplever ensomhed og mobning, og derfor var det helt oplagt for os at støtte Julemærkehjemmene.

På et Julemærkehjem kan børn, som mistrives, få en ny start på livet, og det vil vi som virksomhed gerne bakke op om.

I 2022 gav Opus Group en donation på 222.000 kr. og i 2023 en donation på 250.000 kr.

Postnord Danmark støtter børn på Julemærkehjem

POSTNORD DANMARK

PostNord Danmark har været Julemærkehjemmenes hovedsamarbejdspartner, siden det første Julemærke udkom i 1904 på initiativ af senere postmester Einar Holbøll.

Læs mere

PostNord Danmark har igennem årene været den vigtigste salgskanal for Julemærket og i dag sælges Julemærkerne forsat i alle postbutikker samt i PostNord Danmarks netbutik. Samarbejdet omfatter i dag også distribution af Julemærket til alle Julemærkehjemmenes omkring 1.700 salgssteder. Julemærkehjemmene værdsætter det historiske samarbejde med PostNord Danmark, som gennem årene har haft en stor værdi for såvel PostNord Danmark og Julemærkehjemmene.  .

Besøg postnord.dk

Siemens støtter børn på Julemærkehjem

SIEMENS

Siemens A/S har igennem en del år støttet Julemærkehjemmene, som gør et stort og vigtigt arbejde for at få børn og unge til at fungere godt socialt, hvilket er en vigtig forudsætning for også at fungere godt i skolen og senere i arbejdslivet.

Læs mere

I Siemens arbejder vi på at løse de store udfordringer, som vi står overfor, gennem bæredygtige teknologiske løsninger, og både vi og det danske samfund har brug for de unge til at hjælpe os med dette. Derfor synes vi, at det er vigtigt at støtte Julemærkehjemmene og det arbejde, som de gør.

Siemens A/S er en del af Siemens koncernen, som beskæftiger over 370.000 medarbejdere i mere end 200 lande verden over. Vores forretning bygger på grundværdierne om at være en ansvarlig virksomhed i forhold til medarbejdere, miljø og samfund. Vi har fokus på forskning og udvikling som grundlag for at udvikle innovative produkter og løsninger af høj kvalitet, hvilket har været med til at præge udviklingen af det danske samfund i mere end 125 år.

Besøg siemens.com

TJM Forsikring støtter børn på Julemærkehjem

TJM Forsikring

TJM Forsikring støtter op om en tryg barndom med gode fællesskaber

Vores børns opvækst bør være glad, tryg og fuld af positive fællesskaber. Derfor har TJM Forsikring fra 2024 valgt at indgå i et strategisk partnerskab med Julemærkehjemmene.

Læs mere

TJM er et forsikringsselskab, der er rundet af sammenhold og drevet af fællesskab, idet vi er stiftet og ejet af fagforeninger og faglige organisationer. At tage samfundsansvar og støtte op om værdifulde fællesskaber ligger derfor dybt i vores DNA.

På Julemærkehjemmene er der netop fokus på, at børn bliver en del af et trygt og positivt fællesskab med udgangspunkt i støtte og omsorg.

Vi er derfor stolte over, at Julemærkehjemmene nu også indgår i vores voksende familie af meningsfulde partnerskaber, der for en stor dels vedkommende netop er karakteriseret af at værne om vores børns trivsel.

Med det strategiske partnerskab følger to års donationer og et ønske om, at TJM Forsikring kan bidrage til at udbrede kendskabet til Julemærkehjemmene, så flere børn får glæde og gavn af et ophold og flere får øjnene op for Julemærkehjemmenes meningsfulde gerning.

Besøg tjm-forsikring.dk

TV2 støtter børn på Julemærkehjem

TV2

TV 2 er en af Julemærkehjemmenes væsentlige samarbejdspartnere. TV 2 støtter Julemærkehjemmene hvert år ved at donere overskuddet fra salget af deres låge-julekalender.

Læs mere

Sådan har det været siden 1991, hvor Trolderiks Julekalender så dagens lys på tv-skærmen og som julekalender i pap. Lågekalenderen er en vigtig del af TV 2’s markering af julen, og salget af lågekalenderen har gennem årene genereret et overskud på mange millioner kroner til Julemærkehjemmenes arbejde.

Derudover støtter TV 2 også med eksponering af Julemærkehjemmene og hjælpearbejdet i tv-reklamer, på TV 2’s særlige julehjemmeside samt på bagsiden af lågekalenderen.

Besøg tv2.dk


Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®