Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

H.K.H. Kronprinsessen har været protektor for Julemærkehjemmene siden 2004

Opdatering 14. januar 2024:
Kongehuset har i forbindelse med tronskiftet meddelt, at alle protektioner indtil videre ophører. I løbet af de næste måneder vil Hoffet tage stilling til hvilke protektioner som videreføres. Indholdet på denne side bliver herefter opdateret.

Kronprinsesse Mary, Julemærkehjemmene

H.M. Dronning Mary var i sin tid som Kronprinsesse, protektor for Julemærkehjemmene.

Et hjerte der banker for børnene

I Julemærkefonden er vi dybt taknemmelig for Kronprinsessens trofaste støtte. Hun repræsenterer Julemærkehjemmene på fornemmeste vis. Med sit store fokus på børn og som mor til fire ved hun, hvor stor betydning det har at hjælpe børn til at trives bedre.

Hun har altid udvist stort engagement i vores arbejde og givet sig god tid til at tale med børnene, når hun besøger Julemærkehjemmene. Hun spørger interesseret ind til deres problemer og lytter forstående.

Blandt de velgørende organisationer, som Kronprinsessen i dag er protektor for, er Julemærkehjemmene en af de første, hun valgte. Kort efter hun blev gift med H.K.H. Kronprins Frederik i maj 2004, tog Julemærkefonden kontakt til Kongehuset for at høre, om hun ønskede at blive protektor. I efteråret 2004 mødtes Kronprinsessen og repræsentanter fra Kongehuset med ledelsen af Julemærkefonden og blev her enige om samarbejdet.

Læs mere om H.K.H. Kronprinsesse Mary her


Julemærkebørnene ønskede tillykke

I anledning af Kronprinsessens 50-års fødselsdag i februar 2022 havde børnene på Julemærkehjemmene forberedt to videohilsner til hende.

Spiser en kronprinsesse boller i karry eller en pålægsmand til sin fødselsdag? Børnene fra Hobro var fulde af fantasifulde svar, da vi spurgte, hvordan de mente, en kronprinsesse fejrer sin fødselsdag.

I dagens anledning havde Julemærkehjemmene lavet en fødselsdagssang til Kronprinsessen. Her bliver den flot fremført af børnene på Fjordmark.


Kronprinsessens arbejde for Julemærkehjemmene

Kronprinsessen har flere gang besøgt Julemærkehjemmene og talt med børn og pædagoger.

Kronprinsesse Mary på trampolin, Julemærkehjemmene

I forbindelse med sin indsættelse som protektor besøgte Kronprinsessen Julemærkehjemmet Kildemose i 2006. Her blev hun vist rundt af børnene, og hun tog en tur på hjemmets hoppepude sammen med børnene. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix.

Kronprinsesse Mary, Julemærkehjemmene

I 2008 besøgte Kronprinsessen Julemærkehjemmet Skælskør. Her fik hun en introduktion til hverdagen på hjemmet. Som altid tog hun sig god til at tale og interagere med børnene, som her hvor hun gynger sammen med Julemærkebørnene.

Kronprinsesse Mary, åbningen af Liljeborg

I januar 2018 var Kronprinsessen med til at åbne det femte og nyeste Julemærkehjem, Liljeborg i Roskilde. Hun blev modtaget med flag og sang af børnene, hvorefter hun klippede den røde snor og blev vist rundt på hjemmet. Her hørte hun bl.a. om dagligdagen på hjemmet og så prøver på deres arbejde i madværkstedet.

Se mere fra åbningen af Liljeborg

Kronprinsesse Mary, padel tennis, Julemærkehjemmene

Da Julemærkehjemmet Hobro fejrede 80 års jubilæum den 9. maj 2019 lagde Kronprinsessen vejen forbi for at være med til at fejre dagen. Her deltog hun sammen med børn og pædagoger i et trivselsværksted. Efterfølgende skiftede hun til tennissko og spillede padel tennis under børnenes kyndige instruktion.

Se mere fra Hobros jubilæum


Kronprinsessen og Julemærket

Kronprinsessen deltager hvert år i præsentationen af årets Julemærke. De sidste mange år er offentliggørelsen blevet afholdt i den smukke festsal på Københavns Rådhus. Her afslører hun, sammen med den aktuelle Julemærkekunstner, årets Julemærkeark, ligesom hun gentagne gange har holdt taler om Julemærkehjemmenes arbejde, og hvad det betyder for hende at være vores protektor.

Kronprinsesse Mary, glad pige, Julmærket

Til offentliggørelsen bliver Kronprinsessen modtaget af et Julemærkebarn, som overrækker en buket blomster. Her er det 9-årige Nanna fra Julemærkehjemmet Hobro, som ved offentliggørelsen i 2019 overrækker blomsterne og hilser på Kronprinsessen.

Mød Nanna og hør hendes historie

Kronprinsesse Mary, Julemærkehjemmene, Julemærket

Til offentliggørelsen af Julemærket 2016 hilste Kronprinsessen på den dengang 13-årige Mikkel. Han havde været på ophold på Julemærkehjemmet Skælskør, og til offentliggørelsen holdt han en flot tale om sit ophold og sin udvikling.

Kronprinsesse Mary, Julemærkehjemmene, Julemærket, kram

I 2018 var det 12-årige Ida, som til offentliggørelsen af årets Julemærke, foran 200 gæster inklusiv Kronprinsessen fortalte sin historie om usikkerhed, dårligt selvværd og negative tanker. Kronprinsessen kvitterede med et stort kram.


Kronprinsesse Mary, Julemærkehjemmene, Julemærket

I 2020 blev offentliggørelsen pga. corona-restriktioner afholdt på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. På trods af de mange retningslinjer mødte Kronprinsessen beredvilligt op. Her mødte hun Julemærkebarn Benedikte, som holdt en rørende tale om værdien af sit ophold, og hun fik breve med hjem fra fire Julemærkebørn, som havde skrevet om, hvordan de oplevede opholdet.

Læs Benedictes tale her

Kronprinsesse Mary, Julemærkehjemmene, Julemærket

Offentliggørelsen i 2021 var endnu engang tilbage i de smukke rammer i Festsalen på Københavns Rådhus. Kronprinsessen deltog som vanlig og afslørede årets Julemærke sammen med kunstner Peter Bay Alexandersen. Hun lyttede også til de rørende taler af både tidligere Julemærkebarn Kathrine, næstformand i bestyrelsen, Anne Glad Wagner, og forstander på Fjordmark, Lasse Balsgaard.

Se højdepunkterne fra offentliggørelsen 2021


Alsidigt samarbejde

Ud over offentliggørelsen har Kronprinsessen gennem tiden altid været villig til at gå den ekstra mil for børnene på Julemærkehjemmene, og det har udmøntet sig på mange forskellige måder.

Kronprinsesse Mary, royal run, Julemærkehjemmene

I forbindelse med Royal Run 2019 løb Kronprinsessen en såkaldt "one mile" (1.609,34 meter) med børn fra henholdsvis Julemærkehjemmet Fjordmark og Julemærkehjemmet Hobro. Hun hjalp børnene og guidede dem gennem løbeturen på fineste vis.

Kronprinsessen har flere gange holdt taler i forbindelse med offentliggørelsen af Julemærket. I 2018 holdt hun en tale om vigtigheden af at ændre børns negative selvopfattelse til en mere positiv selvfortælling, som Julemærkehjemmene gør.

I forbindelse med vores julekampagne i 2017 indtalte Kronprinsessen speak på det tv-indslag, der skulle illustrere vores arbejde og hjælpe med at samle støtte til børnene. Indslaget var en stor succes.


Altid tæt knyttet til kongehuset

Historisk set har der altid været en tæt tilknytning mellem kongehuset og Julemærkefonden. H.M. Dronning Margrethe d. 2. har hele tre gange tegnet motivet til årets Julemærke (1970, 2003 og 2015).

Gennem de mere end 100 år, hvor mærket er udkommet, har royale personer flere gange været en del af motivet. Startende med det første mærke i 1904, hvor Dronning Louise var afbilledet. Siden har konger og regentpar som bl.a. Kong Christian d. 10. (1941) og Kong Frederik d. 9. og Dronning Ingrid (1947) prydet Julemærkerne.

Se de royale Julemærker


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®