Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Benedictes brev til sit tidligere jeg

Tidligere Julemærkebarn Benedicte har skrevet et brev til sit tidligere jeg, altså den hun var før hun kom på Julemærkehjem.

Benedicte tidligere Julemærkebarn

Benedicte Lise Vinge fra Solrød Strand fik i 2020 et ophold på Julemærkehjemmet Liljeborg. Det ændrede hendes liv fuldstændig. Samværet med andre børn og den daglige undervisning og omsorg fra de voksne pædagoger har ført til, at den 15-årige pige er blevet en stærkere og mere selvsikker person.

Efter opholdet sluttede, har Benedicte skrevet et brev til den person, hun var, før hun kom på Julemærkehjem. Brevet vidner om den udvikling Benedicte har været igennem:


Kære Benedicte

Jeg vil gerne fortælle dig om min oplevelse med at være på Julemærkehjem.

Kan du huske, da du var lille og ingen idé havde om, hvordan et loop i en rutsjebane føltes? For at finde ud af det, måtte du prøve det. Du var nervøs i starten, og da loopet kom, kunne du ikke lide det. Efter forlystelsen var du dog stolt af dig selv. Du vidste ikke, hvad du gik ind til, men du tog udfordringen op og klarede det.

Jeg ved, du aldrig har følt, at du har tilhørt et fællesskab eller haft veninder. Du blev ikke set som en pige, der havde noget at sige. Og det har været svært for dig at ændre det i de klasser, du har gået i.

Første gang du blev introduceret til et Julemærkehjem, var af dine forældre. Du var stædig og ville ikke lytte, fordi du troede, at de mellem linjerne mente, at du var overvægtig. Nogle år senere blev du alligevel nysgerrig. Du kiggede på videoer, så billeder og fulgte med via medierne. Efter et stykke tid tog du dig sammen til at fortælle dine forældre om ideen, som nu var blevet dit eget initiativ. De hjalp dig med at sende ansøgningen. Og den skulle vise sig at ændre dit liv.

Da jeg startede på Julemærkehjem, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente, eller hvordan jeg ville reagere. Ligesom med loopet. Jeg havde hjemve, men de voksne lærte mig at håndtere det, så jeg fik det bedste ophold.

Jeg lagde mærke til, at de voksne på Julemærkehjemmet gik højt op i, at vi børn og unge følte os trygge og blev respekteret. De havde altid tid til at lytte, når der var udfordringer. De dage jeg havde det svært, kunne jeg altid få en krammer.

Der er nogle, som har fordomme om, at et Julemærkehjem kun er for overvægtige. På et Julemærkehjem er det dog ikke vægten, der er i fokus. Derimod er der fokus på samarbejde, fællesskab, venskab, motivation og på at gøre det svære til leg.

Venskaberne er fantastiske på et Julemærkehjem. Her har jeg oplevet noget, jeg aldrig havde prøvet før: At mine venner og veninder spørger efter mig og interesserede sig for mig. Det er en følelse, jeg stadig får i dag, når jeg skriver med dem. For venskaberne har for mig varet længere end de 10 uger, et ophold varer. I september holdt jeg min konfirmation, og jeg havde venner med fra Julemærkehjemmet. Det var den bedste dag.

Under opholdet har jeg fået så meget selvtillid, at jeg er blevet klar til at tage det ansvar, der skal til for at kunne skifte klasse for tredje gang. Jeg har ikke fortrudt beslutningen.

Så kære Benedicte: Dér hvor du er nu, vil du ikke kunne forudse, hvor meget du kommer til at ændre dig på bare 10 uger. Du kommer til at være åben og stolt, og du vil føle, at der er plads til, at også du kan sige noget, uden at blive dømt.

Kærlig hilsen
Benedicte


Hjælp børn som Benedicte

Støt børnene

Hjælp, der varer ved

Se børnenes udvikling
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2023 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®