Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start


 

Arv og testamente

For mange mennesker giver det en god følelse at vide, at deres virke rækker ud over deres egen levetid


 

Arven efter dig hjælper børn ind i fællesskabet


Mobning, ensomhed og lavt selvværd sætter dybe spor. På Julemærkehjemmene får børn hjælp til at tackle problemerne. Lige nu venter flere hundrede børn på at komme på et ophold. Med en arv fra dig kan vi hjælpe endnu flere børn til at få en god barndom.

Hvis du ønsker at hjælpe udsatte børn i Danmark med en arv – eller måske en del af den - skal du oprette et testamente. På den måde sikrer du, at din formue fordeles, som du ønsker det. Har du ikke oprettet et testamente, vil din arv blive fordelt efter arvelovens regler.

Kort fortalt betyder det, at hvis du har familie, arver de, og hvis du ikke har familie, så tilfalder din arv den danske stat.

Mød børnene

Testamenter og legater


Testamente

Dine arvinger kan spare penge ved, at du betænker Julemærkehjemmene.

En 30%-løsning er en ordning, hvor en eller flere velgørende organisationer indsættes i testamentet til at arve 30% af boet på betingelse af, at organisationerne betaler bo- og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager 70% af boet og skal ikke betale afgifter.

Da velgørende organisationer ikke selv betaler bo- og tillægsboafgift, betyder det, at familien arver lidt mere, og samtidig betænkes et beløb til et godt formål.

Legater

Du kan også oprette et legat og betænke Julemærkefonden med et fast beløb (et sumlegat) eller ejendele (et genstandslegat).

Det er ikke nødvendigt at have oprettet et testamente for at oprette et legat, men har du allerede oprettet testamente, kan du nemt efterfølgende oprette et legat, idet arvinger arver en bestemt andel af formuen.

P. Frederiksen om arv og testamente

Børnene står mit hjerte nær

P. Frederiksen

”Jeg har støttet Julemærkehjemmene i mange år. Det er en vigtig sag – for alle børn fortjener et godt liv. Børn skal ikke mobbes, være ensomme eller kede af det. De skal have det godt.

Jeg kender flere, som har været på Julemærkehjem i deres barndom. Det har gjort en stor, positiv forskel for dem. Derfor støtter jeg julemærkehjemmene alt det, jeg kan, og jeg har også skrevet Julemærkehjemmene ind i mit testamente. Det føles godt at vide, at pengene går til børnene, når jeg ikke længere er her. Jeg har altid vidst, at det skulle være sådan.

Det var meget nemt at lave testamentet, og Julemærkefonden har betalt omkostninger til advokaten. Jeg vil opfordre andre til at gøre det samme, hvis de også vil betænke børn på Julemærkehjem. Jeg er simpelthen så glad for, at Julemærkebørnene skal arve efter mig.”

Kontakt os

Kontakt Søren Ravn Jensen og hør mere om arv og testamente

Kontakt direktør Søren Ravn Jensen på e-mail eller på telefon 33 13 37 45, hvis du vil vide mere om hvordan du kan give dit livs gave til børn i Danmark.

På vegne af børnene: Tak, fordi du tænker på os!

Få vores folder om arv og testamente

Når du bestiller, accepterer du vores persondatapolitik.

B. Poulsen om arv og testamente

Børnene fortjener det bedste.

B. Poulsen

”At støtte et godt formål giver så meget mening for mig. Jeg synes, Julemærkehjemmene gør et fantastisk arbejde. Jeg kender en pige, som har været på julemærkehjem. Hun kom hjem som en helt ny person med selvværd og mod på livet – det har betydet en kæmpe forskel for hende.

Derfor står det mig meget nært at støtte Julemærkehjemmene. Jeg ønsker at bidrage til, at endnu flere børn kan få hjælp. Det gør mig glad at tænke på, at udsatte børn får glæde af min arv, og at pengene går til et godt formål, når jeg ikke er her mere.

Jeg fandt en rigtig god advokat, som rådgav mig og hjalp med at skrive mine ønsker i testamentet, så alt kom med. Det har givet en fantastisk ro at få klarhed over testamentet, så jeg ikke skal tænke på det mere. Så kan jeg i stedet fortsætte med at leve mit dejlige liv og tænke på alle de børn jeg kan hjælpe.”

Sådan laver du et testamente


Det er ret enkelt at få lavet et testamente. Vi anbefaler, at du kontakter en advokat, som kan hjælpe dig med det.

Hvis du ikke allerede har en advokat, kan du finde en advokat nær dig via Det Gode Testamente.

Det Gode Testamente

Vi er sammen med 43 andre velgørende organisationer gået med i Det Gode Testamente, som gør det nemmere for dig at testamentere – også til velgørenhed.

Fakta om arv og testamente - bliv klogere

Yrsa taler om testamente

Yrsa lever i nuet, men tænker også på eftertiden.

Verdens venligste advokat - gode råd om testamente

At betænke et godt formål i dit testamente. Er det noget for dig?

kvinde leger med sine børn

Bliv inspireret af andre og få gode råd i vores guide til arv og testamente.

Se Rasmus' og Mathildes historier


Vi sætter her fokus på de udfordringer, som mange børn har, når de kommer til os for at få hjælp. Se filmene med børnenes rørende fortællinger - og oplev hvordan et ophold på Julemærkehjem har hjulpet dem til en ny start.

Gennem fire år blev Rasmus mobbet i skolen, indtil han kom på Julemærkehjem.

Mathilde på 14 år fortæller sin historie og om opholdet på Julemærkehjem.


Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss