Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Arv til velgørende organisationer

For mange mennesker giver det en god følelse at vide, at deres virke rækker ud over deres egen levetid

Arven efter dig hjælper børn ind i fællesskabet


 
Mobning, ensomhed og lavt selvværd sætter dybe spor. 

På Julemærkehjemmene får børn hjælp til at tackle problemerne. Lige nu venter flere hundrede børn på at komme på et ophold. 

Med en arv fra dig kan vi hjælpe endnu flere børn til at få en god barndom.

Hvis du ønsker at hjælpe udsatte børn i Danmark med en arv – eller måske en del af den - skal du oprette et testamente. 

På den måde sikrer du, at din formue fordeles, som du ønsker det.

Har du ikke oprettet et testamente, vil din arv blive fordelt efter arvelovens regler.

Kort fortalt betyder det, at hvis du har familie, arver de, og hvis du ikke har familie, så tilfalder din arv den danske stat.

Mød børnene

Testamenter og legater


Testamente

Dine arvinger kan spare penge ved, at du betænker Julemærkehjemmene.

En 30%-løsning er en ordning, hvor en eller flere velgørende organisationer indsættes i testamentet til at arve 30% af boet på betingelse af, at organisationerne betaler bo- og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager 70% af boet og skal ikke betale afgifter.

Da velgørende organisationer ikke selv betaler bo- og tillægsboafgift, betyder det, at familien arver lidt mere, og samtidig betænkes et beløb til et godt formål.

Legater

Du kan også oprette et legat og betænke Julemærkefonden med et fast beløb (et sumlegat) eller ejendele (et genstandslegat).

Det er ikke nødvendigt at have oprettet et testamente for at oprette et legat, men har du allerede oprettet testamente, kan du nemt efterfølgende oprette et legat, idet arvinger arver en bestemt andel af formuen.

P. Frederiksen om arv og testamente

Børnene står mit hjerte nær

P. Frederiksen

”Jeg har støttet Julemærkehjemmene i mange år. Det er en vigtig sag – for alle børn fortjener et godt liv. Børn skal ikke mobbes, være ensomme eller kede af det. De skal have det godt.

Jeg kender flere, som har været på Julemærkehjem i deres barndom. Det har gjort en stor, positiv forskel for dem. Derfor støtter jeg julemærkehjemmene alt det, jeg kan, og jeg har også skrevet Julemærkehjemmene ind i mit testamente. Det føles godt at vide, at pengene går til børnene, når jeg ikke længere er her. Jeg har altid vidst, at det skulle være sådan.

Det var meget nemt at lave testamentet, og Julemærkefonden har betalt omkostninger til advokaten. Jeg vil opfordre andre til at gøre det samme, hvis de også vil betænke børn på Julemærkehjem. Jeg er simpelthen så glad for, at Julemærkebørnene skal arve efter mig.”

Vil du vide mere? Så kontakt os

Laura Mortensen - Julemærkefonden

Kontakt Astrid Bruun på e-mail eller på telefon 21 28 31 80, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan give din arv videre til børn i Danmark.

Mette Grovermann - Julemærkefonden

Kontakt Mette Grovermann på e-mail eller på telefon 33 13 37 45, hvis du er advokat og har spørgsmål i forbindelse med testamenter til fordel for Julemærkehjemmene.

Få vores folder om arv og testamente

Når du bestiller, accepterer du vores persondatapolitik.

På vegne af børnene: Tak, fordi du tænker på os!

B. Poulsen om arv og testamente

Børnene fortjener det bedste.

B. Poulsen

”At støtte et godt formål giver så meget mening for mig. Jeg synes, Julemærkehjemmene gør et fantastisk arbejde. Jeg kender en pige, som har været på julemærkehjem. Hun kom hjem som en helt ny person med selvværd og mod på livet – det har betydet en kæmpe forskel for hende.

Derfor står det mig meget nært at støtte Julemærkehjemmene. Jeg ønsker at bidrage til, at endnu flere børn kan få hjælp. Det gør mig glad at tænke på, at udsatte børn får glæde af min arv, og at pengene går til et godt formål, når jeg ikke er her mere.

Jeg fandt en rigtig god advokat, som rådgav mig og hjalp med at skrive mine ønsker i testamentet, så alt kom med. Det har givet en fantastisk ro at få klarhed over testamentet, så jeg ikke skal tænke på det mere. Så kan jeg i stedet fortsætte med at leve mit dejlige liv og tænke på alle de børn jeg kan hjælpe.”

Sådan laver du et testamente


Det er ret enkelt at få lavet et testamente. Vi anbefaler, at du kontakter en advokat, som kan hjælpe dig med det.

Hvis du ikke allerede har en advokat, kan du finde en advokat nær dig via Det Gode Testamente.

Det Gode Testamente

Vi er sammen med 50 andre velgørende organisationer gået med i Det Gode Testamente, som gør det nemmere for dig at testamentere – også til velgørenhed.

Fakta om arv og testamente - bliv klogere

Samtalekort om arv

Har du talt med dine nærmeste om arv og testamente?

Verdens venligste advokat - gode råd om testamente

At betænke et godt formål i dit testamente. Er det noget for dig?

Bliv inspireret af andre og få gode råd i vores guide til arv og testamente.

Se Rasmus' og Mathildes historier


Vi sætter her fokus på de udfordringer, som mange børn har, når de kommer til os for at få hjælp. Se filmene med børnenes rørende fortællinger - og oplev hvordan et ophold på Julemærkehjem har hjulpet dem til en ny start.

Gennem fire år blev Rasmus mobbet i skolen, indtil han kom på Julemærkehjem.

Mathilde på 14 år fortæller sin historie og om opholdet på Julemærkehjem.


Arveafgift ved donation til velgørende organisationer

Et testamente sikrer dig, at din arv bliver fordelt efter dine ønsker.

De fleste betænker familie og venner i deres testamente, men mange ønsker samtidig også at donere en del af deres arv til velgørenhed, så den kommer fremtidige generationer til gode. De to ting behøver ikke at udelukke hinanden, og det kan faktisk betale sig at testamentere arv til velgørende organisationer. Når du tilgodeser en eller flere velgørende organisationer i dit testamente, kan dine arvinger betale mindre i arveafgift og dermed få mere ud af din arv. Har du ikke oprettet et testamente, vil din arv blive fordelt efter arvelovens regler.

Det er muligt at betænke Julemærkehjemmene i dit testamente. Eftersom vi er fritaget for at betale afgifter til staten af din arv, går beløbet ubeskåret til vores arbejde. Hvert år hjælper vi 1.000 børn til at få en ny start i livet. Det er børn, der kæmper med ensomhed, mobning og lavt selvværd. Hos os bliver de en del af et trygt fællesskab med nærvær og omsorg. Børnene lærer at se sig selv og verdenen med nye øjne, og nogle oplever endda for første gang at få en ven.

Lige nu venter flere hundrede børn på at komme på et ophold. Hos Julemærkehjemmene modtager vi kun godt 2 % i offentligt tilskud, og derfor er arvedonationer og private bidrag afgørende for vores arbejde. Hvis du ønsker at testamentere arv til velgørenhed, har du flere muligheder for at indskrive os i dit testamente. Du kan vælge at testamenterer et beløb, en procentdel af arven eller hele arven til Julemærkehjemmene. Uanset beløb er arv et vigtigt bidrag til vores arbejde, med din støtte kan vi hjælpe endnu flere børn til at få en god barndom.


Testamenter til velgørenhed

Betal mindre arveafgift og støt velgørende organisationer.

Vidste du, at det kan være økonomisk fordelagtigt at indskrive velgørende organisationer i dit testamente?
Ifølge de danske arveregler skal nogle arvinger betale en bo- og tillægsboafgifter (på op til på 36,25 %), mens mange velgørende organisationer er fritaget fra dette.

Vil du i dit testamente tilgodese velgørende organisationer, så kan du med fordel gøre brug af 30 %-løsningen. Her betænkes en eller flere velgørende organisationer med 30 % af boet på betingelse af, at organisationerne betaler den samlede arveafgift for de øvrige arvinger. Da velgørende organisationer ikke skal betale arveafgift, betyder det, at arvingerne får mere udbetalt, og der samtidig betænkes et beløb til velgørenhed.

Det kan altså på flere områder betale sig at betænke velgørende organisationer i dit testamente. Ved at donerer selv en mindre del af din formue til Julemærkehjemmene, er du med til at hjælpe udsatte børn i Danmark. Børn, der kæmper med ensomhed, mobning og mistrivsel. Betænk Julemærkehjemmene i dit testamente og giv børnene en gave for livet. Det gør en forskel.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®