Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

JulemærkeT 2021 er på gaden

Mandag den 1. november offentliggjorde H.K.H. Kronprinsessen dette års Julemærke. Det foregik til et festligt arrangement på Københavns Rådhus, hvor blandt andet 14-årige Kathrine Rahbek fortalte om sin tid på Julemærkehjem, og sanger Andreas Odbjerg optrådte sammen med 12 søde Julemærkebørn.  

Vi har samlet alle højdepunkterne fra dagen i denne fine video. Du kan blandt andet se øjeblikket hvor Kronprinsessen og kunstner Peter Bay Alexandersen afslører Julemærket.

Hjem til jul

Årets Julemærke er tegnet af illustrator Peter Bay Alexandersen og bærer titlen ”Hjem til jul”. Motivet er et stort træskib, der lægger til kaj, hvorfra folk vender hjem til deres familier og venner med hænder fulde af pakker og juletræer. 

Mærket er en hyldest til det særlige fællesskab, som opstår når vi alle vender hjem til vores kære i juletiden. Det minder os om betydningen af, at vi husker at invitere hinanden hjem, noget vi desværre var mange, der gik glip af sidste år pga. corona-restriktionerne. 

Når du køber Julemærket støtter du børnene på Julemærkehjem. Hvert år hjælper vi 1.000 udsatte børn. Det er børn, der mistrives. Børn der bliver mobbet, er ensomme og ikke tror, de er gode nok. Hos os får de en ny start med venner, fællesskaber og styrket selvværd.

Glad pige med blomster
Kronprinsessen og blomsterpige

Kathrines tid på Julemærkehjem

14-årige Kathrine Rahbek var på ophold på Julemærkehjemmet Fjordmark sidste år. Hun var til stede ved offentliggørelsen, hvor hun både overrakte en buket til H.K.H. Kronprinsessen og holdt en rørende tale om sin tid på Julemærkehjemme, samt hvad hun har fået ud af opholdet.

"Du dur ikke, Kathrine". "Du er ikke noget værd". "Du er dum og du er grim".

Sådan kunne hun finde på at tale til selv, før hun kom på Julemærkehjem. De færreste ville tænke, at hun havde grund til at tale så hårdt, men for Kathrine var det den virkelighed, hun befandt sig i. 

På Julemærkehjemmet Fjordmark fik hun hjælp til at vende de negative tanker, og hun fik styrket sit selvværd og troen på sig selv. Hun blev en del af et positivt fællesskabet, og hun mødte andre børn, som oplevede de samme udfordringer og som forstod hende. 


Andreas Odbjerg synger med børnene

Den populære sanger Andreas Odbjerg optrådte til offentliggørelsen  sammen med 12 søde Julemærkebørn fra Julemærkehjemmet Liljeborg. Børnene sang kor på hans sang "I morgen er der også en dag". En sang der ligesom Julemærkehjemmene fokuserer på at skabe håb og positive tanker.


Årets Julemærke, Julemærkekunstner, Kronprinsessen

Stolt af at have sit navn på årets Julemærke

Sammen med Kronprinsessen var det årets Julemærkekunstner, Peter Bay Alexandersen, som havde æren af at afsløre Julemærket 2021.
Peter Bay Alexandersen er uddannet illustrator. Hans levende og fantasifulde streg har præget et hav af billedbøger, skolebøger, magasiner og plakater og i 2016 modtog han Blixenprisen som Årets Illustrator. 

Han er stolt af at have sit navn på årets Julemærke, da  det har en stor personlig betydning for ham:

Jeg elskede julen som barn og ikke mindst den visuelle pragt, der fulgte med. Deriblandt Julemærkerne som jeg år efter år omhyggeligt samlede i et album. De var tegnet af dygtige illustratorer som fx Ib Spang Olsen og Bjørn Wiinblad. Derfor er det med stor glæde, at jeg har tegnet årets Julemærke, og jeg kan ikke komme i tanke om en sag, jeg hellere ville arbejde for end netop Julemærkehjemmene.

Fotos: Henrik Petit 

Film: Andreas Brandrup Elkjær


ssssss