Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Julemærket 2021 er på gaden

Mandag den 1. november offentliggjorde H.K.H. Kronprinsessen dette års Julemærke. Det foregik til et festligt arrangement på Københavns Rådhus, hvor blandt andet 14-årige Kathrine Rahbek fortalte om sin tid på Julemærkehjem, og sanger Andreas Odbjerg optrådte sammen med 12 søde Julemærkebørn.

Fotos: Henrik Petit. Film: Andreas Brandrup Elkjær

Vi har samlet alle højdepunkterne fra dagen i denne fine video. Du kan blandt andet se øjeblikket hvor Kronprinsessen og kunstner Peter Bay Alexandersen afslører Julemærket.


Hjem til jul

Årets Julemærke er tegnet af illustrator Peter Bay Alexandersen og bærer titlen ”Hjem til jul”. Motivet er et stort træskib, der lægger til kaj, hvorfra folk vender hjem til deres familier og venner med hænder fulde af pakker og juletræer.

Mærket er en hyldest til det særlige fællesskab, som opstår når vi alle vender hjem til vores kære i juletiden. Det minder os om betydningen af, at vi husker at invitere hinanden hjem, noget vi desværre var mange, der gik glip af sidste år pga. corona-restriktionerne.

Når du køber Julemærket støtter du børnene på Julemærkehjem. Hvert år hjælper vi 1.000 udsatte børn. Det er børn, der mistrives. Børn der bliver mobbet, er ensomme og ikke tror, de er gode nok. Hos os får de en ny start med venner, fællesskaber og styrket selvværd.


Kathrines tid på Julemærkehjem

Glad pige med blomster
Kronprinsessen og blomsterpige

14-årige Kathrine Rahbek var på ophold på Julemærkehjemmet Fjordmark sidste år. Hun var til stede ved offentliggørelsen, hvor hun både overrakte en buket til H.K.H. Kronprinsessen og holdt en rørende tale om sin tid på Julemærkehjemmet, samt hvad hun har fået ud af opholdet.

"Du dur ikke, Kathrine". "Du er ikke noget værd". "Du er dum og du er grim".

Sådan kunne hun finde på at tale til selv, før hun kom på Julemærkehjem. De færreste ville tænke, at hun havde grund til at tale så hårdt, men for Kathrine var det den virkelighed, hun befandt sig i.

På Julemærkehjemmet Fjordmark fik hun hjælp til at vende de negative tanker, og hun fik styrket sit selvværd og troen på sig selv. Hun blev en del af et positivt fællesskabet, og hun mødte andre børn, som oplevede de samme udfordringer og som forstod hende.


Andreas Odbjerg synger med børnene

Den populære sanger Andreas Odbjerg optrådte til offentliggørelsen  sammen med 12 søde Julemærkebørn fra Julemærkehjemmet Liljeborg. Børnene sang kor på hans sang "I morgen er der også en dag". En sang der ligesom Julemærkehjemmene fokuserer på at skabe håb og positive tanker.


Stolt af at have sit navn på årets Julemærke

Årets Julemærke, Julemærkekunstner, Kronprinsessen

Sammen med Kronprinsessen var det årets Julemærkekunstner, Peter Bay Alexandersen, som havde æren af at afsløre Julemærket 2021.

Peter Bay Alexandersen er uddannet illustrator. Hans levende og fantasifulde streg har præget et hav af billedbøger, skolebøger, magasiner og plakater og i 2016 modtog han Blixenprisen som Årets Illustrator.

Han er stolt af at have sit navn på årets Julemærke, da det har en stor personlig betydning for ham:

Jeg elskede julen som barn og ikke mindst den visuelle pragt, der fulgte med. Deriblandt Julemærkerne som jeg år efter år omhyggeligt samlede i et album. De var tegnet af dygtige illustratorer som fx Ib Spang Olsen og Bjørn Wiinblad. Derfor er det med stor glæde, at jeg har tegnet årets Julemærke, og jeg kan ikke komme i tanke om en sag, jeg hellere ville arbejde for end netop Julemærkehjemmene.


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®