Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Årets Julemærke bliver tegnet af Peter Bay Alexandersen

Julemærket 2021 har titlen ”Hjem til jul" og er tegnet af illustrator Peter Bay Alexandersen. Motivet hylder det særlige fællesskab, som opstår i juletiden, og som vi pga. corona var mange, der gik glip af sidste år.

Peter Bay Alexandersen er årets Julemærke-kunstner

Ingen jul uden Julemærket. I år er det 118. gang, at det traditionsrige mærke udkommer. Mange kunstnere har gennem årene fortolket julemotiverne, og i år er æren som Julemærkekunstner gået til Peter Bay Alexandersen.

Peter Bay Alexandersen er 66 år og uddannet illustrator. Han har i en levende og fantasifuld stil illustreret et hav af billedbøger for børn samt skolebøger, magasiner og plakater. I 2016 modtog han Blixenprisen som Årets Illustrator. Han er stolt af at tegne årets Julemærke, som har en stor personlig betydning for ham:

Jeg elskede julen som barn og ikke mindst den visuelle pragt, der fulgte med. Deriblandt Julemærkerne som jeg år efter år omhyggeligt samlede i et album. De var tegnet af dygtige illustratorer som fx Ib Spang Olsen og Bjørn Wiinblad. Derfor er det med stor glæde, at jeg har tegnet årets Julemærke, og jeg kan ikke komme i tanke om en sag, jeg hellere ville arbejde for end netop Julemærkehjemmene.

Peter Bay Alexandersen, Julemærkekunstner 2021

Hjem til jul

Årets Julemærke har fået titlen ”Hjem til jul”. Motivet viser et træskib, der lægger til kaj, hvorfra folk vender hjem til deres familier og venner med hænderne fulde af pakker og juletræer. Det er en hyldest til det særlige fællesskab, som opstår i juletiden.

Sammen med Julemærkefonden blev vi enige om at bygge arkets fortælling op om det, vi alle havde gået og savnet i corona-tiden, nemlig at gense alle vores kære. At tegne det historiske har altid talt særligt stærkt til mig. Derfor var det nærliggende at placere handlingen i en havneby fra et tidspunkt i 1800-tallet, og hvad er mere julet end netop de gamle dage.

Peter Bay Alexandersen, Julemærkekunstner 2021

Julemærket udkommer 1. november

Hvordan Julemærket 2021 ser ud, bliver først endeligt afsløret mandag d.1. november 2021. Her vil H.K.H. Kronprinsessen, der er protektor for Julemærkefonden, sammen med Peter Bay Alexandersen præsentere Julemærket til offentliggørelsen på Københavns Rådhus.

Samme dag kan det købes online i vores webshop, og dagen efter er det tilgængeligt i de fleste dagligvarebutikker, boghandlere og hos Kop & Kande. Prisen for et ark er 75 kr. Derudover kan man købe hæfter, julekort og gavemærker med motivet.

Som altid går overskuddet fra salget til de fem Julemærkehjem. På Julemærkehjemmene hjælper vi hvert år 1.000 børn, der mistrives. Børn, der bliver mobbet, føler sig alene og ikke tror på, de er noget værd. Under et ophold bliver de del af et fællesskab med støtte fra både børn og voksne. Vi hjælper dem til at styrke deres selvværd og lærer dem nye måder at se sig selv og verden på

Du kan læse mere om Julemærkets historie.


Fakta om Peter Bay Alexandersen

  • Født 1955
  • Uddannet illustrator og grafiker fra Designskolen Kolding (1977) og har arbejdet som selvstændig illustrator siden 1975.
  • Arbejdede i 1978- 1985 i LEGOs produktudvikling.
  • Fra 1987 - 2006 tilknyttet Designskolen Kolding som gæstelærer og censor.
  • Har illustreret mere end 200 bogtitler. Fx ”Pigen der kunne tale med hunde” og ”Skovpigen Skærv” med tekst af Kim Leine og ”Fangeskibet” og ”Fængslet ved verdens ende” med tekst af Erik Barfoed.
  • Har skrevet og illustreret to bøger selv: ”Det er eddermame løgn” og ”Axel og mus på den store rejse”. Sidstnævnte modtog han i 2016 Blixenprisen for som Årets Illustrator.
  • Gift med tekstildesigner Janne Wendt, sammen har de fire sønner og bor i Rødovre.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®