Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Kronprinsessen åbnede JULEMÆRKEHJEMMET lILJEBORG

Det er mere end 50 år siden, der sidst åbnede et Julemærkehjem i Danmark. Men den største donation til Julemærkefonden nogensinde gjorde det muligt, og fredag den 12. januar 2018 åbnede Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Fotos: Henrik Petit

Kronprinsesse Mary og Winnie Liljeborg klipper snoren
Medstifter af Pandora-virksomheden, Winnie Liljeborg, står bag den store donation. Sammen med Julemærkefondens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, klippede hun snoren og åbnede officielt Danmarks femte Julemærkehjem. Julemærkehjemmet Liljeborg ligger smukt ned til Roskilde Fjord og har plads til 48 børn af gangen.

Julemærkehjemmet LIljeborg

Forventningsfulde børn og gæster tog plads foran Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde og ventede spændt på, at H.K.H. Kronprinsessen skulle ankomme til åbningen.

Kronprinsesse Mary ankommer til Liljeborg

Kronprinsessen blev mødt med flag og glade børn ved ankomsten til Julemærkehjemmet Liljeborg. Et stort presseopbud mødte også op på den store dag.


Koret på Liljeborg synger

Børnene havde øvet sig i ugevis på Liljeborg-sangen, som blev skrevet til åbningsdagen. Kronprinsessen smilede til dem fra sin plads, mens de sang.

Hør koret synge
Lyshåret pige holder tale

11-årige Freja var et af de første børn på Julemærkehjemmet Liljeborg. På åbningsdagen holdt hun en flot tale om sit ophold. "Jeg er stolt af mig selv, sagde Freja i talen.

Se Frejas tale

Winnie Liljeborg holder tale 


 Winnie Liljeborg holdt tale for gæsterne til åbningsarrangementet. Hun har fulgt byggeriet tæt og kommer jævnligt forbi for at opleve børnenes hverdag på Julemærkehjemmet Liljeborg.


 

Roskildes Borgmester, Joy Mogensen, bød Julemærkehjemmet Liljeborg velkommen til byen.

Joy Mogensen holder tale 


Børn spiller musik for Kronprinsesse Mary

H.K.H. Kronprinsessen hilste på alle børnene, da hun blev vist rundt på Julemærkehjemmet. Her blev hun mødt med sang i det nye musikrum, som tit bliver brugt.

Kronprinsesse Mary taler med børnene

Kronprinsessen tog sig god tid til at tale med børnene, som spændt ventede på hende rundt på Julemærkehjemmet. Her ser hun et af hjemmets mange hyggestuer.


Kronprinsesse Mary og børn i køkkenet

I køkkenet lavede børnene sandwich og fortalte Kronprinsessen om, at de ofte selv er med til at lave den mad, der bliver serveret på Julemærkehjemmet.

Kronprinsesse Mary og dreng i motionsrummet

Motion er en stor del af hverdagen på et Julemærkehjem. Her så Kronprinsessen det helt nye motionsrum, som børnene bruger hver eneste dag under deres ophold.Liljeborg-særark 2018

I anledningen af åbningen af Julemærkehjemmet Liljeborg udgav vi et særark.


Med åbningen af Julemærkehjemmet i Roskilde øger Julemærkehjemmene deres kapacitet med 32 procent, så knap 1000 børn hvert år kan få hjælp på et af de nu fem Julemærkehjem i Danmark. Det betyder, at ventetiderne til Julemærkehjemmene er faldet.

- Vi har længe mødt udsatte børn og deres familier med en alt for lang ventetid, men det har åbningen af Liljeborg hjulpet på, fortæller direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

- Det har altid berørt mig, at vi har måttet møde børn, hvor hverdagen er lig med nederlag, mobning og social isolation, med en ventetid på op til et år. Men det er vilkårene, når man lever af indsamlede midler.

Især på Sjælland kan vi nu tilbyde hurtigt hjælp til børn, der har brug for det, fortsætter Søren Ravn Jensen.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®