Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Mad i fællesskab

På Julemærkehjemmene har vi fokus på fælleskab og gode vaner.
Både når vi laver mad, og når vi spiser sammen


 

Varieret og sund mad – og et sundt forhold til mad – har afgørende betydning for et barns trivsel og udvikling. Derfor er maden et vigtigt fokusområde på Julemærkehjemmene.


På Julemærkehjemmene lærer børnene, at den mad, vi spiser, har stor betydning både for vores fysiske og mentale velbefindende og for vores evne til at præstere. Vitaminer og mineraler er vigtige byggesten for en sund krop i balance.

Under et ophold har vi fokus på at introducere børnene for nye råvarer, mad fra andre kulturer samt farver og smag i et måltid. Børnene lærer selv at tilberede maden, når de er med i vores Madværksteder.

Når børnene er med i køkkenet, udfordrer vi deres nysgerrighed til at smage nyt og eksperimentere med smag. At børnene selv kan justere på smag og tilberede mad er med til at give dem glæde og succesoplevelser og gøre dem bevidste om de valg, de træffer i køkkenet.

På Madværkstederne laver børnene sund mad.
Under et ophold på Julemærkehjem er børnene med i køkkenet. De lærer at tilberede forskellige retter – og de lærer, at sund mad har stor betydning for deres evne til at lære, udvikle sig og have det godt.

Gode måltidsvaner

Fællesskabet om måltidet har også stor betydning på Julemærkehjemmene. Vi har altid god tid, når vi spiser sammen. Vi taler sammen og følges ad gennem måltidet.

I det hele taget er rammerne om et måltid vigtige på Julemærkehjemmene, og vi taler med børnene om, hvad der gør et måltid rart. Hvordan er bordet dækket? Sidder vi sammen? Har alle mad på tallerkenen, inden vi begynder at spise?

Både børn og forældre lærer nogle helt simple råd om mad og måltider, som gør det nemt for dem at indarbejde nye vaner derhjemme. Rådene handler både om de sunde, gode, nærende valg af råvarer og om god måltidskultur, når vi spiser sammen.

På Julemærkehjemmene spiser vi efter Fødevarestyrelsens anbefalinger for mad til børn og følger de nationale kostråd.

Piger ved spisebordet. Sund mad styrker fællesskabet.
Måltiderne på Julemærkehjemmene er vigtige tidspunkter til hygge og gode samtaler. Vi prioriterer tid til hvert måltid og har fokus på at lære børnene om god måltidskultur.

Madværksteder

I Madværkstederne lærer børnene sammen at tilberede nemme og lette retter og skabe en god kultur med nærvær og fællesskab om maden og måltiderne.
 

Børn i køkkenet

Glad dreng i orange t-shirt

Oliver fandt mod og ro i køkkenet

Nedslidende mobning i skolen og en konstant følelse af at være forkert og udenfor. 14-årige Oliver mistede til sidst troen på sig selv.

Men et ophold på Julemærkehjem hjalp ham på vej mod en lysere fremtid. Særligt i køkkenet fandt han mod og ro til at udvikle sig.
 


'Mad i fællesskab'

Med vores nye kogebog, 'Mad i Fællesskab' ønsker vi at inspirere til at lave god og nærende mad derhjemme. 

Brug madlavningen som en hyggelig og nærværende stund, hvor I sammen kan nyde, sanse, smage og eksperimentere med nye smagsoplevelser.
 

Mad i fællesskab - kogebog fra Julemærkehjemmene

Dagligdagen på Julemærkehjemmene

Vi hjælper det enkelte barn til nye vaner, som fremmer trivsel og sundhed.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®