Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en VirksomhedsGaveBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

SUCCES I KØKKENET

Sunde vaner og større fysisk og psykisk robusthed er noget af det, børnene får med hjem fra et ophold på Julemærkehjem, og for nogle bliver opholdet starten på en helt ny livsstil – ikke kun for barnet, men for hele familien. Madværksted er en del af det helhedstilbud, som børnene tilbydes under deres ophold på Julemærkehjem.

Børn lærer om sunde madvaner i madværkstedet.

Hvorfor anbefaler vi havregryn i stedet for sukkerholdige morgenmadsprodukter? Hvad vil det sige at have et stabilt blodsukker? Og hvad betyder det, at nogle produkter er nøglehuls- eller fuldkornsmærket? Det er nogle af de spørgsmål, børnene arbejder med, når de deltager i vores madværksteder. Sund mad – og et sundt forhold til mad – er en vigtig del af det at være på Julemærkehjem, og i madværkstedet får børnene konkret erfaring med at snitte, hakke og smage på råvarer, og de lærer, at vitaminer og mineraler er vigtige byggesten i en sund og stærk krop i balance.

Nysgerrighed og nye råvarer

Alle børn på Julemærkehjem deltager i vores madværksteder, som er et undervisningsforløb bygget op i seks temaer: Hvad er sund mad?, morgenmad, madpakke, mellemmåltid, aftensmad, festmåltid. I madværkstederne fokuserer vi på at give børnene succesoplevelser i køkkenet og vække deres nysgerrighed, så de får glæden ved at tilberede og eksperimentere med mad, smag og nye råvarer. I madværkstederne – og på Julemærkehjemmene generelt –  betragter vi måltidet som en sanselig oplevelse, og vi har altid god tid til at spise sammen i trygge og hyggelige rammer.


Piger laver sund mad.

Mor og far er også med

Madværkstederne skal skabe fokus på barnets og familiens vaner, og allerede fra det første besøg på Julemærkehjemmet bliver familien introduceret til Julemærkehjemmenes madværksteder og generelle madprincipper. Det skal understøtte den læring, som barnet får under sit ophold og give de bedste forudsætninger for, at forældrene kan støtte deres børn i at fastholde de nye sunde vaner efter opholdet på Julemærkehjem. Både børn og forældre lærer nogle helt simple råd om mad, som gør det nemt for dem at indarbejde de nye vaner derhjemme. Vi anbefaler for eksempel familierne at lave madplaner som redskab til at sikre en varieret kost og at købe varer med fuldkorns- og nøglehulsmærke. Som led i undervisningsforløbet i madværkstedet er det også forældrenes opgave at hjælpe børnene med at afprøve nogle af retterne, når barnet er hjemme i weekenderne.


Kostpolitik på Julemærkehjemmene

Læs om sund mad

Mod til at smage nyt

Læs om 'mad og mod'

Nyt køkken på Fjordmark

Læs om det nye køkken
ssssss