Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Sådan arbejder vi

madværksteder på Julemærkehjemmene

Sunde vaner og større fysisk og psykisk robusthed er noget af det, børnene får med hjem fra et ophold på Julemærkehjem. Under et ophold på Julemærkehjem deltager alle børn i vores Madværksted. Her lærer de at tilberede mad, og de lærer, at den mad, de spiser, har stor betydning for både deres mentale og fysiske sundhed.

Børn lærer om sunde madvaner i madværkstedet.

Børnene er med i køkkenet

På Julemærkehjemmene arbejder vi med det enkelte barns trivsel og evne til at have det godt med sig selv. Sund mad – og et sund forhold til mad – har stor betydning for barnets udvikling. Derfor er mad og måltider et fokusområde på Julemærkehjemmene.

Hvorfor anbefaler vi havregryn i stedet for sukkerholdige morgenmadsprodukter? Hvad vil det sige at have et stabilt blodsukker? Og hvad betyder det, at nogle produkter er nøglehuls- eller fuldkornsmærket? Det er nogle af de spørgsmål, børnene arbejder med, når de deltager i vores Madværksteder. I løbet af et ophold på Julemærkehjem deltager alle børn i vores Madværksteder. Det er undervisningsforløb fordelt over seks gange, hvor børnene er med til at tilberede forskellige retter inden for temaer som morgenmad, madpakker, aftensmad og det sunde mellemmåltid.

Målet med Madværkstederne er at give børnene gode oplevelser i køkkenet og mulighed for at eksperimentere med at sammensætte nye retter, smage og råvarer. Det styrker børnenes lyst, nysgerrighed og mod på nye madvarer, at de selv er med til at tilberede den mad, de spiser. Vi lærer også børnene at reflektere over, hvad de kommer på deres tallerken. De får viden om, at den mad, de spiser, påvirker både humør, energi og evnen til at lære nyt. Og de lærer, at vitaminer og mineraler er vigtige byggesten for en sund krop i balance.

I Madværkstederne – og på Julemærkehjemmene generelt – har vi også fokus på at lære børnene om god måltidskultur. At spise sammen skal være en god og sanselig oplevelse. Vi er opmærksomme på hinanden i løbet af måltidet, og vi har altid tid til at spise sammen og i trygge og hyggelige rammer.


Nye vaner for hele familien

Madværkstederne skal skabe fokus på barnets og familiens vaner, og som om en del af opholdet på Julemærkehjem bliver børnenes forældre også introduceret for, hvordan vi arbejder med mad og måltider i Madværkstederne. På en af vores fate forældredage er forældrene blandt andet med børnene i køkkenet på Julemærkehjemmet. Det skal understøtte den læring, barnet får under sit ophold og giver de bedste forud­sætninger for, at forældrene kan støtte deres børn i at fastholde nye gode madvaner efter et ophold på Julemærkehjem.

Både børn og forældre lærer nogle helt simple råd om mad, som gør det nemt for dem at tilberede nærende måltider derhjemme. Vi anbefaler for eksempel familierne at lave madplaner som et redskab til at sikre en varieret kost og at købe varer med fuldkorns- og nøglehulsmærke. Som led i undervisningsforløbet i madværkstedet er det også forældrenes opgave at hjælpe børnene med at afprøve nogle af retterne, når barnet er hjemme i weekenderne. 

Opholdet på Julemærkehjem bliver for mange starten på en ny livsstil – ikke kun for barnet, men for hele familien.

Forældre og børn spiser

Sådan spiser vi

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®