Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

motion og sund kost ændrede mit liv!

14-årige Heidi opnåede et stort vægttab på Julemærkehjemmet Skælskør. Hjemme igen, kæmper hun mod gamle vaner og nye udfordringer – fast besluttet på at fastholde den nye livsstil.

Heidi var i egne øjne ”det sorte får”. Både i venneflokken og derhjemme:

- Jeg følte mig anderledes i forhold til mine venner og mine søskende. Der var ikke nogen, der havde det ligesom mig. Jeg var ret overvægtig, og der var derfor mange ting, jeg ikke havde lyst til at være med til. At gå i svømmehallen for eksempel. Mobningen var værst i de mindre klasser, men jeg har aldrig rigtig kunne give slip på mindreværdsfølelsen, lyder det ærligt fra Heidi.

Beslutningen om at søge om et ophold på Julemærkehjem var helt og holdent Heidis egen.

 - Jeg tænkte, at det var nødvendigt at gøre noget nu – og heldigvis fik jeg plads. Selv om jeg glædede mig til at komme derop, var jeg helt vildt nervøs for det. Det viste sig dog med det samme, at alle havde det som mig - og jeg fik lynhurtigt gode venner, fortæller hun.

Heidi begyndte at røre sig, skar ned på portionerne og spiste lige præcis den mad, hun havde brug for. Resultatet viste sig med det samme. Hun tabte sig i stor stil – og indkasserede øjeblikkeligt den ønskede sideeffekt:

- Jeg fik det meget bedre med mig selv. Jeg var stolt af det, jeg opnåede, lyder det temmelig beskedent fra Heidi.


Ros fra baglandet

Vennerne derhjemme gjorde store øjne, da de så Heidi igen.

- De gav mig en masse credit. De var overraskede og sagde, at de slet ikke kunne kende mig. Det føltes vildt godt, og jeg blev rigtig, rigtig glad, husker Heidi.

Sommerens varme betød dog, at et par af de strenge regler om kost og motion blev lagt i fryseren til fordel for svalende, søde sager.

- Jeg kunne ikke modstå fristelsen og spiste nok lidt for mange is i varmen. Men jeg har tænkt mig at stramme op på det nu. Jeg skal også lige vænne mig til, at vi har fået meget lange skoledage. Det kan nogle gange være svært at hive sig selv op af lænestolen, men der er ingen undskyldning. Jeg skal tilbage på sporet, siger hun.


På Julemærkehjemmet har Heidi fået en ny, aktiv livsstil, som både har givet resultater - lavere  vægt og større selvværd.

Heidi ved nu, at hun har brug for hjælp for at holde fast i den gode udvikling:

- Jeg er begyndt at gå til diætist. Støtte og gode råd betyder meget for mig, så det er jeg meget tilfreds med. Motionsplanen er også ved at blive lagt. Det kommer til at handle om at løbe og cykle en hel masse, fortæller Heidi.


Heidi har altid hadet at prøve tøj og har gemt sig i oversize tøj. Nu er selvværdet på plads, og Heidi har ikke behov for at skjule sig længere. 

Blev en rigtig teenager

Heidis mor, Anette, taler nødigt om tiden før opholdet på Julemærkehjemmet.
- Hun var menneskesky, meget ked af sin krop og gik altid i løst tøj, konstaterer hun.

Det er langt mere opløftende at fortælle historien om ”den nye Heidi”:

- Efter kun kort tids ophold kunne jeg nærmest ikke kende hende igen. Hun har altid hadet at skulle prøve tøj og købe tøj i butikkerne – men da hun kom hjem, gik den for fulde gardiner med kjoler og opsat hår. Nu var Heidi simpelthen blevet teenager, siger Anette.

Heidis mor ser stort på, at der blev spist ekstra mange is i sommervarmen.

- Jeg er sikker på, at hun vil tabe de par kilo igen. Nu kender hun jo redskaberne – og ved, hvordan hun får det, når hun er god ved sig selv. Hun er meget motiveret, og jeg ved, at det vil lykkes hende at tabe sig endnu mere, kommer det stålsat fra Anette.


Hjælp børn som Heidi

Støt børnene

Hjælp, der varer ved

Se resultater

Læs børnenes historier

Mød børnene
ssssss