Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

”JUlemærkehjemmet er det bedste i verden”

”Jeg var ked af det, jeg var meget trist hele tiden.” Sådan lyder det fra Kian på 12 år. Han er en af de mange børn i Danmark, som har det svært med at gå i skole.

Kian på Julemærkehjem

Kian var ked af at gå i skole, før han kom på Julemærkehjem.


Inden jeg kom på Julemærkehjem, var jeg ikke glad for at gå i skole. Jeg græd og græd om morgenen, inden jeg skulle afsted.

Kian, 12 år

Der var mange grunde til, at Kian ikke havde lyst til at tage i skole. Han skammede sig over sin krop, havde få venner og dårlig selvtillid.

”Jeg havde ikke så mange venner i min klasse, og jeg var bange, for at de andre snakkede dårligt om mig. Jeg følte mig udenfor, og jeg begyndte at skyde skylden på min vægt. Jeg hadede bare min krop, og jeg følte ikke, jeg var lige som de andre. Fx da vi havde trampolin i idræt, kunne de andre både lave front flips og back flips, og jeg kunne bare ingen af delene.”

Heller ikke i fritiden havde Kian det godt. Her var der ingen, der gad være sammen med ham, så han var meget for sig selv.

”Efter skole tog jeg hjem eller i klub. Men i klubben havde jeg ikke så mange at være sammen med. Det endte for det meste bare med, at jeg tog hjem.”

Smilet er tilbage

For Kian betød det, at han ofte var i dårligt humør, og han helt havde mistet modet til at gå i skole og have en almindelig hverdag som andre børn.

Heldigvis kom han på Julemærkehjem. Nu har han været på Julemærkehjem i otte uger, og i dag er det en dreng med smil i stemmen, som fortæller:

”Jeg er blevet gladere. Det er blevet meget bedre her. Jeg kan allerede se, at der er sket rigtig mange ting, siden jeg kom her. Det har hjulpet ekstremt på mit humør.”

En glad dreng spiller kort med sine venner - Julemærkehjemmene

Se Kian fortælle sin historie

I videoen kan du se Kian fortælle sin historie.


Plads til alle

På Julemærkehjemmene er der tid og ro til børnene. Tid til at være sammen og til at lege, snakke og hygge. Alle børn lærer, at de er gode nok som de er. Uanset hvordan deres kroppe ser ud, eller hvad de kan finde ud af at lave. På den måde kan de bruge tiden på at lære hinanden af kende og blive venner.

”Jeg har fået rigtig mange nye venner her. De fleste bor ikke så langt fra mig derhjemme, så vi kommer også til at ses efter opholdet. Jeg kan mærke, at jeg har mere overskud til at klare tingene, fx at tage i skole. Jeg har mere selvtillid, og jeg er ikke længere bange for, om folk skulle tale dårligt om mig.”

Pædagogerne på Julemærkehjemmet hjælper børnene i deres udviklingsarbejde. De giver dem nærvær og omsorg, og de lærer dem, hvordan de skal mestre deres udfordringer. Og det har været til stor hjælp for Kian. 

Læs om vores pædagogiske arbejde med børnene.

”De voksne hjælper mig med at få en masse selvtillid, de roser mig, og så er de megasøde. De er gode til at finde på løsninger, hvis jeg fx er ked af det, og så får jeg det bedre. De løser det hver gang.”

Kian er derfor ikke i tvivl om, at opholdet har haft en afgørende betydning for hans liv.

”Julemærkehjemmet har bare gjort så mange gode ting for mig. Jeg kommer til at have så mange gode minder herfra. Jeg vil savne stedet, det er det fedeste i verden. Hvis ikke jeg havde været her, ville jeg stadig være trist, have det dårligt med mig selv og være ensom.”

Vi styrker børnenes selvværd og lyst til at gå i skole

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Kian

Ophold på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®