Få julens bedste opskrifter

Få et flot opskriftshæfte med nem og let julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2022JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuledonationBestil firmajulekortBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

 

Bevægelse i fællesskab

Julemærkehjemmene samarbejder med forskellige idrætsforbund for at motivere børn og hjælpe dem ind i et fællesskab med fokus på leg og fysisk aktivet.


 

Under opholdet på Julemærkehjem deltager børnene i mange forskellige aktiviteter med fokus på leg og bevægelse. Vi samarbejder vi med forskellige idrætsorganisationer, som præsenterer børnene for nye motionsmuligheder. På den måde kan vi hjælpe børnene med at finde en fritidsaktivitet, som de kan fortsætte med efter opholdet og dermed fastholde en hverdag med fysisk aktivitet.

Samarbejde med DHF

Håndbold består af fysisk træning, samvær og boldspil. Alt sker på en sjov måde sammen med andre.

Siden 2013 har Julemærkehjemmene samarbejdet med DHF om at give børnene sjove oplevelser med håndbold. Blandt andet har alle Julemærkehjemmene fået besøg af håndboldkaravanen, hvor landsholdsspillere besøger hjemmene og introducerer børnene for deres sport.

Både herrelandsholds- og damelandsholdsspillerne er ambassadører for Julemærkehjemmene.

Partnerskab med Volleyball Danmark

Nøgleordene i Julemærkehjemmenes samarbejde med Volleyball Danmark er fællesskab, sammenhold, trivsel og bevægelsesglæde. Og ligesom på Julemærkehjemmene er Volleyball Danmarks grundlæggende filosofi, at der er plads til alle og brug for alle.
Julemærkehjemmene har et partnerskab med Volleyball Danmark, som blandt andet handler om at give børn på Julemærkehjem mulighed for at prøve kræfter med kids-volley.
Volleyball Danmark støtter desuden Julemærkehjemmene ved at donere et beløb, hver gang der sælges en billet til en landskamp eller får et medlem i deres erhvervsnetværk.

Samarbejde med DGI

Igennem en årrække har vi samarbejdet med DGI om projektet Jump 4 Fun. Det er et bevægelseskoncept for børn og unge, som op mod 100 foreninger under DGI har taget til sig. Konceptet går ud på, at foreninger kan tilbyde Jump 4 Fun-hold inden for forskellige sportsgrene – fx gymnastik, judo og svømning. Jump 4 Fun-holdene, som børn kan gå til i fritiden, har fællesskab og bevægelsesglæde som omdrejningspunkt. De frivillige instruktører er blevet uddannet til at kunne hjælpe og motivere børn til at bevæge sig og have det sjovt med fysisk aktivitet. Der er ikke fokus på, at man skal dygtiggøre sig inden for en sportsgren eller nå et bestemt niveau. Mange børn, der har været på Julemærkehjem, har stor glæde af at gå på et Jump 4 Fun-hold.

Samarbejde med DBU

Ligesom hos Julemærkefonden har DBU fokus på, at sammenhold og sunde vaner skal være en del af hverdagen for børn og unge.

Fodbold skaber hvert år glæde og fællesskab på tværs af Julemærkehjemmene, når vi sammen med DBU arrangerer det årlige Julemærkehjem-stævne.

Derudover er fodboldprojektet 11 for Health blevet introduceret på Julemærkehjemmene som en del af samarbejdet med DBU. Et projekt, som foruden undervisning i fodbold også handler om at lære børn om sunde vaner, fællesskaber og glæde ved bevægelse.

Læs mere om vores samarbejdet med Dansk Boldspil Union.