Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Håndboldlandsholdene støtter børnene på Julemærkehjemmene

Både håndbold-damerne og håndbold-herrerne er ambassadører for Julemærkehjemmene.

Danmarks håndbolddamer (DHFs håndboldkaravane) besøger Julemærkehjemmet Fjordmark

Majbritt Toft og Laura Damgaard repræsenterede håndbolddamerne, da DHFs håndboldkaravane besøgte Julemærkehjemmet Fjordmark i oktober.


Håndbold VM i Spanien i december 2021

Håndbolddamerne, Danmarks Håndboldlandshold for kvinder, har taget Danmark med storm, og vi følger alle med, når de deltager i VM i Spanien i december. Holdet har senest vundet guld ved OL i 2000 og 2004 og EM i 2002. Ved EM i 2020, der blev spillet i Danmark, fik de en 4. plads.

Håndboldherrerne, Danmarks håndboldlandshold for herrer, har i de seneste år været verdens bedste med blandt andet guld ved VM i 2019 og 2021, guld ved EM i 2021 og sølv ved EM i 2014 og guld ved OL i 2016 og sølv ved OL i 2020. De er kvalificeret til EM i Ungarn og Slovakiet i januar 2022.


Ambassadører for Julemærkehjemmene

Siden 2013 har Håndboldherrerne og Håndbolddamerne hjulpet børn på Julemærkehjemmene. Som ambassadører har spillere på de to landshold bl.a. doneret en del af deres landsholdslønninger, har været på besøg på forskellige Julemærkehjem og inviteret børnene til at overvære træninger i forbindelse med landskampe og slutrunder.

Samarbejdet betyder også meget for landsholdsspillerne Mads Mensah Larsen og Louise Burgaard, der begge har engageret sig som ambassadører:

Jeg er stolt over, at vi som landsholdsspillere kan gøre en forskel for så mange børn. På Julemærkehjemmene dyrker man værdier som sammenhold og fællesskab; præcis som vi gør det på kvindelandsholdet. Derfor er jeg også glad for, at mine holdkammerater og jeg fortsat kan dyrke de værdier sammen med børn fra Julemærkehjemmene.

Louise Burgaard

Jeg tror, jeg taler på hele herrelandsholdets vegne, når jeg siger, at vi er glade for, at Dansk Håndbold Forbund samarbejder med Julemærkehjemmene. Jeg glæder mig over, at vi som spillere kan gå forrest og bruge håndbolden til at sætte fokus på trivsel og sundhed hos børn.

Mads Mensah Larsen

Louise Burgaard

BREV TIL MIT TIDLIGERE JEG

Vi kan alle have svære perioder i livet. Håndboldspilleren Louise Burgaard har skrevet et brev til sit tidligere jeg. Til dengang hun gik i skole og drømte om at komme på landsholdet, men tvivlede på, om hun var god nok.

BESØGER KILDEMOSE

Se med når Louise Burgaard møder Amanda på Julemærkehjemmet Kildemose til en snak om at ikke føle sig god nok, og om hvordan opholdet har hjulpet Amanda til at få nye venner og troen på sig selv.

Ambassadører for Julemærkefonden

Vi er taknemmelige for støtten fra både kvinde- og herrelandsholdene, hvor spillerne gang på gang udviser stort engagement.

Mads Mensah fra håndbold-herrerne

Mads Mensah og Michael Damgaard repræsenterer Håndboldherrerne. Foto: DHF.

Anne Mette Hansen fra håndbold-damerne

Louise Burgaard og Anne Mette Hansen repræsenterer Håndbolddamerne. Foto: DHF.


Håndboldstjerner på Julemærkehjem

Det var en stor oplevelse for børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark, da de fik fornemt besøg af de tre landsholdsstjerner – Lasse Svan, Henrik Toft og Rasmus Lauge.

Håndbold skaber sammenhold

Håndbold er en dansk opfindelse. Det første regelsæt blev udgivet i 1906 – to år efter det første Julemærke.

Håndbold består af fysisk træning, energifyldt samvær og boldspil. Alt sker på en sjov måde og sammen med andre. Forskningen viser, at holdsport som håndbold giver den bedste sundhedsmæssige effekt. Børnene bliver mere motiveret og presser sig selv mere, når de er sammen med andre.

Det giver børnene mere overskud i hverdagen, og i håndbold lærer børnene at løse opgaver i fællesskab. 

Det sociale sammenhold i håndbold er ofte større end i andre sportsgrene, da børnene mødes til træning flere gange om ugen, og desuden er samlet omkring stævner i weekender og ferier eller på træningsture med klubben.

ssssss