Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en VirksomhedsGaveBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start


 

Motion, leg og bevægelse

Vi dyrker blandt andet svømning, cykelture, løb, alle former for boldspil og lange gåture


 

Motion og bevægelse fylder meget under et ophold på Julemærkehjem. Hver dag dyrker vi en eller anden form for motion eller aktiv leg. Det kan være løbetur, forskellige former for boldspil, gå- og cykelture, aerobic eller en tur i svømmehallen.

Vi fokuserer på, at det skal være sjovt og hyggeligt samtidig med, at alle yder en aktiv indsats.

Mange af børnene fortæller, at det er lettere at dyrke motion på Julemærkehjemmet end derhjemme, hvor de måske føler sig alene. Her er de flere om det, og de kan støtte hinanden. Samtidig sørger de voksne for at bakke op og skubbe på, så børnene når nye mål.

Børnene oplever stor succes og personlige sejre ved at dyrke den daglige motion. De mærker, at de lykkes med udfordringer, som de måske ikke før har kunnet overskue.

For mange er bevægelse og leg en genvej tilbage i fællesskabet. Fysisk aktivitet nedbryder sociale barriere og gør det sjovere at være sammen med andre. Motionen er med til at give børnene mere tro på dem selv og gøre dem gladere. Ikke kun under øvelserne, men også resten af dagen.

Daglig motion

Sørg for at
bevæge dig hver dag

Følgende er nogle gode råd til at fortsætte de gode motionsvaner.


Cykl eller gå til og
fra skole og sport

Vælg 1 - 2
sportsaktiviteter

Gå en god lang tur
i rask tempo

Tag en tur
i svømmehallen

På Julemærkehjemmene er der daglig motion, leg og bevægelse. Cykling giver børnene masser af motion

Motion efter ophold på Julemærkehjem

På Julemærkehjemmene er motion en vigtig og naturlig del af hverdagen. Der bliver aldrig sat spørgsmålstegn ved, om det nu også er nødvendigt at motionere. Når et barn tager hjem fra Julemærkehjemmet, håber de voksne, at børnene har fået nogle gode redskaber med hjem, så lysten til at fortsætte de gode motionsvaner vil være til stede.

Det er vigtigt, at barnet og forældre laver nogle realistiske motionsaftaler - få aftaler som kan overholdes giver den bedste motivation. Det er en god idé, at barnet og forældre sammen undersøger, hvilke muligheder der er for at finde netop den/de sportsgrene, som barnet synes er spændende. Hvis du har en veninde/ven som du kan følges med, er det en rigtig god ide. Det er altid nemmere at komme af sted hvis man har en og følges med. Et godt råd er, at motionsaftalerne er på plads, inden barnet rejser hjem.

Fodbold, fællesskab, sundhed og motion

Mange grundlæggende værdier er ens, selvom det ikke er oplagt for et fodboldforbund og en hjælpeorganisation for udsatte børn.

Samarbejde med DBU

Vi har mere tilfælles, end man skulle tro. Hos begge organisationer er sammenhold og sunde vaner en stor del af hverdagen. Der er plads til alle, og dét at være en del af noget større giver mening. Hvert år afholder landets fem Julemærkehjem sit eget fodboldstævne.

Derudover er fodboldprojektet ’11 for Health’, som er et 11 ugers forløb med to fodboldtræninger om ugen, også blevet introduceret til nogle af børnene på Julemærkehjemmene.

Læs mere om samarbejdet med Dansk Boldspil Union (DBU).

Samarbejde med DHF

Håndbold består af fysisk træning, energifyldt samvær og boldspil. Alt sker på en sjov måde og sammen med andre.

 Forskningen viser, at holdsport som håndbold giver den bedste sundhedsmæssige effekt. Børnene bliver mere motiveret og presser sig selv mere, når de er sammen med andre. Det giver børnene mere overskud i hverdagen, og i håndbold lærer børnene at løse opgaver i fællesskab.

Både Håndbold-damerne og håndbold-herrerne er ambassadører for Julemærkefonden. Se da børnene på Fjordmark fik besøg af de tre landsholdsstjerner – Lasse Svan, Henrik Toft og Rasmus Lauge.

Håndbold skaber sammenhold

Håndbold er en dansk opfindelse. Det første regelsæt blev udgivet i 1906 – to år efter det første Julemærke.

/

Cykling er populær motion hos børnene

Cykling er en nem form for idræt, hvor alle kan være med – på landevejen, i skoven eller i spinninglokalet.

Samarbejde med DCU

En cykeltur på landevejene eller en tur på mountainbike i skoven får pulsen op og styrker ens kondition. Sammen med den friske luft giver cykling energi til krop og sjæl – børnene bliver i bedre humør og får mere selvtillid. Cykling er skånsomt for muskler og led. At cykle sammen styrker sammenhold og fælleskabet. 

I samarbejde med Danmarks Cykle Union arrangerer vi hvert år Velgørenhedsløbet, hvor børn fra Julemærkehjemmene sammen med 500 glade cyklister kører den sidste etape af PostNord Danmark Rundt.

ssssss