Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Ny forstander til Julemærkehjemmet Liljeborg

Den 1. april 2022 tiltræder Carsten Salomon som ny forstander på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Han ser frem til et udfordrende job, hvor han kan videreføre de mange gode tiltag for at hjælpe børnene.

Carsten Salomon er ny forstander på Julemærkehjemmet LIljeborg

Selvom jobbet som forstander er nyt for Carsten Salomon, er arbejdet på Julemærkehjemmene langt fra nyt. Siden 2006 har han arbejdet for Julemærkehjemmene, først som pædagog på Skælskør Julemærkehjem og siden som afdelingsleder og viceforstander på Liljeborg. Nu glæder han sig til at starte i rollen som forstander.

Som forstander har jeg stor indflydelse på den daglige gang og udviklingen af Julemærkehjemmet. Vores opgave er at hjælpe børnene til at få det bedre. Det er en meget væsentlig kerneopgave.

Carsten Salomon, ny forstander på Julemærkehjemmet Liljeborg

”Der en stor dybde i vores arbejde med børnene. Vi tilbyder børnene et velfungerende fællesskab, som de bliver inviteret ind i. De ti uger, de er hos os, er et meget intensivt forløb, hvor vi kan se nogle handlemønstre hos barnet, som vi kan ændre på, og vi kan se muligheder for det enkelte barn. Vi kan flytte børnene fra at sige: 'Jeg kan ikke' til: 'Jeg vil gerne prøve'", fortæller han om arbejdet med børnene.


Flere børn mister lysten til skolen

Gennem årene har han arbejdet med mange forskellige problemstillinger blandt børnene. En tendens, der er vokset med årene, er, at flere og flere børn mister lysten til at gå i skole.

”Jeg kan se, at skolevægring fylder mere, altså børn der ikke har lyst til at gå i skole eller er blevet hjemme i længere tid. Det er de børn, som ikke passer ind i klassefællesskabet."

"Det bekymrer mig, når børnene ikke kan eller vil gå i skole. For hvis vi som samfund ikke gør noget for dem nu, får de svært ved at komme tilbage i fællesskabet.”

Carsten Salomon spiller kort med børnene

En fantastisk arbejdsplads

Carsten Salomon har valgt stillingen som forstander for at udfordre sig selv. Han overtager stillingen som forstander efter Henrik Bøtkjær.

”Jeg har været med til at starte Liljeborg op, og jeg glæder mig til at fortsætte den positive udvikling, hvor vi bl.a. har været med til at opstarte madværksteder og trivselsværksteder. Jeg glæder mig til at være med i processen med at udvikle vores brobygningsindsats, hvor vi nu har indført samtaler med børnene og deres forældre. Jeg kan se, hvor stor en forskel det gør for de nuværende børn.”

Jobbet som forstander er et meget varieret job. Udover at have ansvaret for det pædagogiske arbejde med børnene skal han varetage vedligeholdelsen af hjemmet, stå i spidsen for personalet og fortælle om Julemærkehjemmets arbejde.

”Som forstander skal jeg ud at møde donorer og holde oplæg om vores arbejde. Det giver en rigtig god energi at tale med dem, der støtter os og mærke deres engagement. For uden deres hjælp kunne vi ikke hjælpe børnene. Og så er det selvfølgelig en vigtig opgave, at personalet trives, så de kan bringe det bedste videre til børnene og skabe gode rammer for dem. På den måde er det en fantastisk arbejdsplads,” slutter han.


Om Carsten Salomon:

  • Alder: 47 år
  • Uddannet pædagog i 2000 og bachelor i Sociologi i 2004
  • Gift med Camilla og far til tre børn på henholdsvis 14 år, 11 år og 8 år
  • Har været ansat på Julemærkehjemmene siden 2006.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2023 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®