Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en VirksomhedsGaveBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

fire seje skatere samler ind til børnene

Otte dage, fire efterskolevenner og fire skateboards. Det var opskriften på William, Samuel, Sigurd og Jonas' sommerferieprojekt. På blot otte dage tilbagelagde de fire venner 480 kilometer fra Aalborg til Amager - alt sammen for at samle penge ind til børnene på Julemærkehjem.

Drengene på skateboards sammen med børnene

De fire drenge lagde vejen forbi Julemærkehjemmet Liljeborg. Her mødte de børnene og fik mulighed for at lære dem lidt om skateboarding.

Fra Aalborg til Amager på skateboard

I starten af juli 2021 tog fire 17-årige efterskolevenner - Jonas, Samuel, William og Sigurd - afsted fra Aalborg på skateboards. Otte dage og 480 kilometer senere nåede de deres slutdestination på Amager. Det kostede dem både slidte sko, ømme fødder, betændte akillessener og endda et skateboard, der blev kørt over af en bil og knak. Men de fire venner gennemførte alligevel - og alt imens samlede de penge ind til børnene på Julemærkehjemmene:

”Vi er selv unge, og derfor vil vi gerne støtte unge mennesker, som har det svært. Og så vil vi gerne vise dem, som måske synes, det er svært at komme i gang med sport, at skateboarding er for alle. Alle kan lære det. Man behøver ikke være presset af, at alle andre kan en hel masse, og at man ikke selv kan så meget endnu. Man kan bare købe et board, begynde derhjemme og tage det i sit helt eget tempo,” fortæller Jonas om drengenes motivation for projektet.

Besøgte Julemærkehjem

Jonas, Sigurd, William og Samuel havde planlagt at overnatte i shelters og lave mad over bål under turen, men det blev ikke nødvendigt. Undervejs blev drengene mødt af folk, der havde hørt eller læst om deres projekt, og som stod klar med tilbud om husly og mad - ligesom der på flere dele af ruten var andre skatere, der sluttede sig til dem og kørte med.

Som en del af deres deres sidste etape mod Amager lagde de fire venner ruten forbi Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Her mødte de Julemærkebørnene og gav dem mulighed for at lære lidt om at stå på skateboard. Flere af børnene var nysgerrige, og de fik lov til at låne både hjelme og boards af de seje skatere.

Jonas, Sigurd, William og Samuel er nu kommet godt i mål, men indsamlingen er stadig åben. Hvis du har lyst, kan du støtte deres indsamling for børnene på Julemærkehjem på knappen nedenfor.


Se billeder fra skaternes besøg på Liljeborg

Dreng med skateboardEnkelte af børnene havde prøvet skateboarding før, men for de fleste var det en ny oplevelse.

Dreng på skateboardAlle fire drenge stod klar til at hjælpe de af børnene, som gerne ville prøve deres skateboards. 
EfterskolevennerDet var fire lidt trætte, men meget glade efterskolevenner, som lagde vejen forbi Julemærkehjemmet Liljeborg. Fra venstre: William, Sigurd, Samuel og Jonas.
Alle børnene og skaterneEfter besøget på Liljeborg kørte skaterne videre til deres slutdestination, Amager Strandpark. Dog ikke før de fik et skønt fællesbillede med alle børnene.


ssssss