Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Vi giver børn
skoleglæden tilbage

Hvis et barn ikke vil gå i skole, er det sjældent, fordi det har problemer med at følge med rent fagligt. Langt oftere skyldes det, at barnet ikke trives i skoledagen.

Et barn, der er utryg ved at gå i skole, har svært ved at lære nyt. Det er ikke nemt at koncentrere sig i timen, hvis man frygter at blive mobbet i det næste frikvarter. Eller hvis ingen gider at være i gruppe med en.

En del af de børn, der kommer på Julemærkehjem, har ikke positive erfaringer med at gå i skole. Inden for et år har 14 % af børnene faktisk være væk fra skolen en måned eller mere. Derfor arbejder vi aktivt med, at alle børn skal føle sig trygge ved at komme i skole hver dag. På den måde kan vi være med til at give børnene mod på fortsat skolegang og ny læring også efter opholdet på Julemærkehjem.

På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der mistrives. Børn, der bliver mobbet, føler sig alene og ikke tror på, de er noget værd. Under et ophold på Julemærkehjem bor børnene hos os. De bliver en del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og voksne. Vi hjælper dem til at styrke deres selvværd og lærer dem nye måder at se sig selv og verden på. Lige nu står 500 børn på ventelisten.

Sådan giver vi børn skoleglæden tilbage

På Julemærkehjemmene arbejder vi målrettet på at højne børnenes trivsel og positive oplevelse med skolen.

Vi skaber en tryg ramme, hvor børnene har plads til at udvikle sig. Derfor har vi på Julemærkehjemmene fokus på at:

  • Tilbyde en undervisning med få elever og roligt indlæringsmiljø
  • Skabe en overskuelig og genkendelig skoledag
  • Opmuntre og motivere det enkelte barn i dets faglige indsats og udvikling
  • Justere opgaverne i forholde til barnets niveau, så barnet oplever succes
  • Udfordre barnet fagligt, hvor det kan klare det
Mathilde om at gå i skole

Sådan arbejder vi med børnene

Som en del af opholdet på Julemærkehjem går børnene i skole. Hvert hjem har skolefaciliteter med klasselokaler og lærere. Sammen med de øvrige aktiviteter styrker undervisningen børnene i deres faglige og sociale færdigheder.

Voksne har tid til børnene

Skoleholdene på Julemærkehjemmene er små, og derfor får barnet en tæt relation til lærerne. Samtidig har lærerne tid til det enkelte barn og kan derfor hurtigt yde hjælp og faglig støtte.

De voksne deltager i aktiviteterne, så de er med til at understøtte børnenes læring. I de faglige og pædagogiske aktiviteter tager de ansvar for regler og gruppeinddeling, som ellers kan give usikkerhed blandt børnene.

Faglig balance

I Julemærkehjemmets skole arbejder børnene selvstændigt med materiale, som de har med fra deres egen skole - gerne suppleret med materiale fra vores skole.

Vi er i kontakt med børnenes skoler før og under opholdet, så vi kan justere opgaverne til det enkelte barns niveau. Vi sikrer, at opgaverne styrker barnets udvikling, så det oplever succes og anerkendelse.

To glade piger

Struktur i dagligdagen

Flere af børnene har, før de starter på Julemærkehjemmene, gennem længere tid holdt sig hjemme i stedet for at være i skole. Derfor arbejder vi aktivt med at få alle børn til at finde det naturligt og trygt at gå i skole.

Vi strukturerer skoledagen for børnene, så den er forudsigelig og genkendelig. Sammen skaber vi et trygt læringsmiljø, hvor der er ro, tid og plads til at blive hørt. Dermed tør børnene deltage aktivt og række hånden op.

Glade børn i fællesskab

Genfind glæden ved skolen

Det er vores mål, at børnene bliver vant til at være i skole hver dag, og de genfinder glæden og motivationen ved undervisningen. På den måde kan vi være med til at ændre barnets fortælling om, hvad det vil sige at gå i skole. Vi opmuntrer og motiverer det enkelte barn i dets faglige indsats og udvikling for at give det mod til at lære.

Støt børnene

Et ophold på Julemærkehjem kan ændre alt. Lige nu står flere hundrede børn på venteliste. Opholdet er gratis for familien.

Med kun 2,8 % støtte fra staten har vi brug for din støtte til at drive de fem Julemærkehjem. Her har vi med rare omgivelser, plads til aktiviteter og kompetent personale skabt trygge rammer for børnene.

Kun 3,8 % af pengene bliver brugt på administration.

HJÆLP BØRNENE TIL EN NY START


Giv dit bidrag

.

Du kan årligt få skattefradrag for bidrag op til 17.200 kr.

SÅ ER DU MED TIL AT GØRE EN FORSKEL

Støt som virksomhed

Du og dine kolleger kan sammen gøre en forskel for børnene på Julemærkehjemmene. Det styrker fællesskabet i virksomheden og øger medarbejdernes motivation og arbejdsglæde at være sammen om virksomhedens sociale ansvar. Giv en erhvervsdonation.

Dit bidrag er fradragsberettiget, og når vi har dit CVR-nummer indberetter vi automatisk dit bidrag til SKAT. Du kan årligt få skattefradrag for bidrag op til 17.200 kr.

STØT BØRNENE I KAMPEN MOD ENSOMHED OG MISTRIVSEL

Børn - Ansøgning om ophold

Ophold på Julemærkehjem

Sådan kommer dit barn på Julemærkehjem

Hvis du vil have dit barn i alderen 7-14 år på Julemærkehjem, skal du udfylde et ansøgningsskema. Du kan kun ansøge i samarbejde med en læge. Dit barns lærere, sundhedsplejerske, skolepsykolog m.fl. kan anbefale, at dit barn kommer på Julemærkehjem, men det er kun læger (praktiserende læge, skolelæge, hospitalslæge o.l.), som kan indstille.

Læs mere om, hvordan Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn

BEDRE TRIVSEL

MINDRE MOBNING

STYRKET SELVVÆRD

UD AF ENSOMHED