Få julens bedste opskrifter

Få et flot opskriftshæfte med nem og let julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2022JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuledonationBestil firmajulekortBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

På Julemærkehjemmene får børn styrket selvværdet

Når et barn har et godt selvværd, betyder det, at barnet føler, det er godt nok, som det er, og at barnet hviler i sig selv.

Desværre er der mange børn, som har svært ved at tro på dem selv og deres eget værd. Det kan fx være, hvis de bliver mobbet, eller de har vænnet sig til at tænke dårligt om dem selv.

Heldigvis kan ens selvværd udvikles og styrkes. På Julemærkehjemmene har vi fokus på sammen med barnet at finde de positive historier om det. På den måde kan vi skabe en ny fortælling om barnet, som er langt stærkere og giver det mere selvtillid.

Få 5 gode råd om, hvordan du styrker dit barns selvværd.

På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der mistrives. Børn, der bliver mobbet, føler sig alene og ikke tror på, de er noget værd. Under et ophold på Julemærkehjem bor børnene hos os. De bliver en del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og voksne. Vi hjælper dem til at styrke deres selvværd og lærer dem nye måder at se sig selv og verden på. Lige nu står 500 børn på ventelisten.

Her får børnene mange personlige sejre

Hør forstander Christine Conradsen fortælle, hvordan vi hjælper børnene til at få en god tro på dem selv.

Sådan styrker vi børns selvværd

På Julemærkehjemmene hjælper vi børnene med at finde deres styrker individuelt og i fællesskaber. Det er med til, at barnet opbygger en tro på at være god nok og kan sætte pris på sig selv. Derfor oplever børnene:

 • En hverdag med rammer, som tilgodeser det enkelte barn.
 • Sjove aktiviteter, som styrker deres fysiske og mentale sundhed.
 • At vi sammen taler om barnets udvikling på en positiv måde.
 • At deres forældre bliver inddraget i processen, så der også er fokus på familiens styrker.
 • At der plads til at lave fejl og kunne udvikle sig som følge deraf.
 • At vi i fællesskab med de andre børn sætter ord på egne og andres styrker.

Fakta om selvværd

Sådan går det børnene efter deres ophold på Julemærkehjem:

Andel af børn, der har god tro på sig selv:

 • Før opholdet: 50 %
 • Tre måneder efter opholdet: 74 %

Andel af forældre som oplever, at deres børn har lavt selvværd:

 • Før opholdet: 90 %
 • Tre måneder efter opholdet: 41 %
Kilde: Julemærkehjemmenes resultatdokumentation

Du kan læse mere om, hvordan børn i Danmark generelt har det i denne analyse fra Børnerådet fra maj 2018.

Sådan arbejder vi med børnene

Under et ophold skaber vi et omsorgsfuldt miljø med masser af muligheder for, at barnet kan gennemgå en positiv udvikling med mange succesoplevelser. Vi arbejder målrettet med barnets egenfortælling og selvbillede for at øge dets selvværd.

Aktiviteter, som giver selvtillid

Hver dag byder på aktiviteter, hvor vi har fokus på at øge barnets bevidsthed om sin identitet og sine styrker. Gennem leg, bevægelse og meget mere opnår børnene færdigheder, der giver dem mod på at prøve nyt og lærer dem, at de kan mere, end de måske tror.

Fællesskabet styrker det enkelte barn

På Julemærkehjemmene er vi sammen med børnene i trygge fællesskaber. Vi arbejder med at finde egne og andres styrker i fællesskab, så børnene kan lære at sætte pris på dem selv og finder ud at, at de har noget at bidrage med til fællesskabet.

Børn griner sammen

En positiv fortælling om barnet

Gennem aktiviteter og fællesskaber får børnene øjnene op for nye og langt mere positive fortællinger om dem selv. Når et barn flere gange oplever at mestre nye færdigheder og får positiv respons i sociale fællesskaber, giver det en større oplevelse af at føle sig noget værd. Dermed får barnet en ny forståelse af sig selv.

To piger hopper

Støtte hele vejen

Børnene bliver mødt med positive og realistiske forventninger. Vi anerkender de udfordringer, de har, og derfor støtter vi barnet og dets familie både under og efter opholdet. Det gør det lettere for barnet at ændre vaner under opholdet og fastholde dem og den nye selvforståelse, når opholdet er slut.

Ida, 13 år

Jeg kan mærke, at jeg er blevet meget gladere for mig selv. Mine forældre siger også, at de har fået en gladere Ida. Jeg er blevet stærkere både udenpå og indeni. Opholdet har lært mig, at jeg er stærkere end jeg troede.

Ida, 13 år

Lær dig selv og din familie bedre at kende

Få en gratis prøve på vores samtalespil

Spillet kan spilles af børn fra 6 år.

ET SPIL, HVOR ALLE VINDER

Emner som drømme, venskaber og sunde vaner sætter gang i samtalen.

5 Gode råd om selvværd

Gode råd til, hvordan du som forældre kan hjælpe dit barn til at opbygge et bedre selvværd.

 1. Fokusér på dit barns indsats, snarere end dets resultater
  Som forælder kommer man nemt til at rose sit barn ved fx at sige: "Nej, hvor er det en flot tegning, du har lavet." Men så signalerer vi, at resultatet er vigtigere end barnets indsats. Sig i stedet: ”Fortæl mig, hvordan du har lavet tegningen” eller: ”Jeg kan se, at du har brugt mange forskellige flotte farver.” Så viser du, at du interesserer dig for barnet – uanset hvordan tegningen kommer til at se ud.
   
 2. Lær dit barn at være tilfreds med sig selv
  Hjælp dit barn med at forstå, at det ikke skal sammenligne sig med andre. For vi er alle forskellig, ser forskellige ud og er gode til forskellige ting.
   
 3. Vis, at det er helt ok at begå fejl
  Tal med dit barn om, at ingen er perfekte, og alle begår fejl – at det er acceptabelt og en naturlig del af ens udvikling. Når dit barn begår fejl, kan du fokusere på, hvad det har lært af situationen.
   
 4. Vis omsorg og udtryk din kærlighed
  Sørg for, at dit barn hver dag mærker nærvær, omsorg og tryghed fra dig. Lad dit barn få knus og kys, skab øjenkontakt og tag initiativer, hvor du viser, at du gerne vil være sammen med dit barn.
   
 5. Vær en god rollemodel
  Børn gør, som deres forældre gør – og ikke kun, som de siger, de skal gøre. Så vil du gerne hjælpe dit barn til et bedre selvværd, giver det mening at kigge på sig selv. Taler du pænt og anerkendende om dig selv, og tåler du at lave fejl?

Børn - Ansøgning om ophold

Ophold på Julemærkehjem

Sådan kommer dit barn på Julemærkehjem

Hvis du vil have dit barn (mellem 7-14 år) på Julemærkehjem, skal du udfylde et ansøgningsskema. Du kan kun ansøge i samarbejde med en læge. Dit barns lærere, sundhedsplejerske, skolepsykolog m.fl. kan anbefale, at dit barn kommer på Julemærkehjem, men det er kun læger (praktiserende læge, skolelæge, hospitalslæge o.l.), som kan indstille.

STØT BØRNENE

Et ophold på Julemærkehjem kan ændre alt. Lige nu står flere hundrede børn på venteliste. Opholdet er gratis for familien.

Med kun 2,8 % støtte fra staten har vi brug for din støtte til at drive de fem Julemærkehjem. Her har vi med rare omgivelser, plads til aktiviteter og kompetent personale skabt trygge rammer for børnene.

Kun 3,4 % af pengene bliver brugt på administration.

HJÆLP BØRNENE TIL EN NY START


Giv dit bidrag

.

Du kan årligt få skattefradrag for bidrag op til 17.000 kr.

SÅ ER DU MED TIL AT GØRE EN FORSKEL

STØT SOM VIRKSOMHED

Du og dine kolleger kan sammen gøre en forskel for børnene på Julemærkehjemmene. Det styrker fællesskabet i virksomheden og øger medarbejdernes motivation og arbejdsglæde at være sammen om virksomhedens sociale ansvar. Giv en erhvervsdonation.

Dit bidrag er fradragsberettiget, og når vi har dit CVR-nummer indberetter vi automatisk dit bidrag til SKAT. Du kan årligt få skattefradrag for bidrag op til 17.200 kr.

STØT BØRNENE I KAMPEN MOD ENSOMHED OG MISTRIVSEL

Læs mere om, hvordan Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn

MINDRE MOBNING

BEDRE TRIVSEL

UD AF ENSOMHED