Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en VirksomhedsGaveBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

ALEXANDRA GIVER TILBAGE

I november 2020 afsluttede Alexandra sit ophold på Julemærkehjemmet Hobro, og i marts 2021 var hun tilbage for at overrække en helt særlig gave til de nye børn på hjemmet. Nemlig en gave som hun selv havde samlet penge ind til.

Se i videoen her øjeblikket, hvor Alexandra overrækker sin gave til børnene på Julemærkehjemmet Hobro.


Tilbage i august sidste år startede 13-årige Alexandra på Julemærkehjemmet Hobro. Derhjemme havde hun ikke så mange venner, og det håbede hun, at tiden på Julemærkehjemmet kunne hjælpe med at ændre på. 10 uger senere afsluttede Alexandra sit ophold og drog hjem til Kærby ved Randers med en masse nye venner og rygsækken fuld af gode oplevelser:
”Jeg har fået rigtig meget ud af at være der. Det bedste var, at vi var så mange sammen hele tiden," fortæller hun om sit ophold.
 
Under sit ophold oplevede Alexandra ofte, at der kom søde mennesker forbi med gaver og donationer til børnene. Det satte hun så stor pris på, at hun besluttede sig for at gøre det samme for de næste børn:
"Jeg kan huske, hvor fedt det var, at folk kom med gaver som de donerede til os, og hvor glad jeg blev over, at der var nogen, der gad det. Så jeg ville gerne give de andre børn den samme følelse.”

Gaven – et sjovt stykke legetøj, der opfordrer til bevægelse – samlede hun ind til ved at optage en video, som hun lagde på facebook. I videoen forklarer hun, hvor meget det havde betydet for hende at være på Julemærkehjem, og at hun derfor rigtig gerne ville give noget tilbage. Hun bad sine venner og familie om hjælp til at dele videoen og samle penge ind, og der blev taget rigtig god imod hendes idé:
Der var rigtig mange, der skrev til mig, at det var et godt initiativ og godt klaret,” fortæller Alexandra.

Og derfra gik det hurtigt. På lidt over 2 uger lykkedes det Alexandra at samle næsten 4.000 kr. ind. Derefter satte hun kursen mod Hobro og Julemærkehjemmet, hvor hun fik lov til at overrække gaven: 

Det var helt fantastisk at give gaven til de andre, jeg blev så glad, fordi de blev glade. Det var en rigtig fed følelse at kunne give dem noget.

Alexandra, tidligere Julemærkebarn på Hobro


ssssss