Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

NU SKAL BØRNENE SELV SNITTE OG HAKKE

Solen skinnede, køkkenredskaberne var på plads i de nye skuffer og skabe, og børn og voksne var klar til at tage imod gæster og presse. Det var en festdag på Julemærkehjemmet Fjordmark i onsdags, da det nye børnekøkken blev indviet i Sønderjylland. 

Snoren til det nye køkken blev klippet af Julemærkedrengen Rasmus med støtte fra Lisbeth Oxholm fra Tryg Fonden og forstander  på Julemærkehjemmet Fjordmark, Lasse Balsgaard.

Der blev hakket og skrællet, snittet og skåret, og duften af dejlig mad bød gæsterne velkommen på Fjordmark. Børnene var selv med til at lave maden, da deres nye køkken blev indviet. Og fremover skal de endnu mere i køkkenet og lære om sund mad og gode råvarer:

”Med et nyt køkken får vi mulighed for at arbejde endnu mere målrettet med sund kost. Børnene kommer igennem forskellige mad-temaer, og vi kan nu også inddrage forældrene i madlavningen, så de sammen med deres børn, får nogle gode positive oplevelser i køkkenet. Det giver dem de bedste forudsætninger for at arbejde videre med de nye sunde vaner, når de kommer hjem igen,” fortæller forstander Lasse Balsgaard om ambitionerne med det nye køkken.

Børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark lavede mad til gæsterne til den officielle åbning af Julemærkehjemmets nye skolekøkken.


Flere køkkener på vej

Køkkenet på det sønderjyske Julemærkehjem er blevet en realitet med støtte fra blandt andet Tryg Fonden, Jubilæums Fonden af 12.8.1973, Augustinus Fonden og BHJ-Fonden.

Til offentliggørelsen af det nye køkkenet deltog repræsentanter fra fondene, der har støttet køkkenprojektet. Fra venstre: Peder Damsgaard fra BHJ-Fonden, Julemærkefondens direktør Søren Ravn Jensen, Helle Taulbjerg, Lisbeth Oxholm og Mikkel Linnet fra Tryg Fonden, forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark Lasse Balsgaard og Ole Kjersgaard fra Jubilæums Fonden.

”Vi har været meget glade for at mærke den opbakning som har været i realiseringen af køkkenet. Rigtig mange har støttet op om projektet og nu står det endeligt klar til at blive taget i brug. Vi er meget glade og taknemmelige for resultatet og glæder os til at komme i gang,” siger Lasse Balsgaard.

Nu har tre ud af fem Julemærkehjem fået etableret skolekøkkener, så vi kan inddrage børnene i madlavningen. Og finansieringen til et fjerde er på plads. Det er Julemærkefondens mål, at vi i 2020 kan samle penge ind, så også det sidste Julemærkehjem i Hobro kan få etableret skolekøkkener.


Kostpolitik på Julemærkehjemmene

Læs om sund mad

Børnene i køkkenet

Læs om madværksteder

Mod til at smage nyt

Læs om 'mad og mod'
ssssss