Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

NU SKAL BØRNENE SELV SNITTE OG HAKKE

Solen skinnede, køkkenredskaberne var på plads i de nye skuffer og skabe, og børn og voksne var klar til at tage imod gæster og presse. Det var en festdag på Julemærkehjemmet Fjordmark i onsdags, da det nye børnekøkken blev indviet i Sønderjylland. 

Rød snor klippes

Snoren til det nye køkken blev klippet af Julemærkedrengen Rasmus med støtte fra Lisbeth Oxholm fra Tryg Fonden og forstander  på Julemærkehjemmet Fjordmark, Lasse Balsgaard.

Der blev hakket og skrællet, snittet og skåret, og duften af dejlig mad bød gæsterne velkommen på Fjordmark. Børnene var selv med til at lave maden, da deres nye køkken blev indviet. Og fremover skal de endnu mere i køkkenet og lære om sund mad og gode råvarer:

”Med et nyt køkken får vi mulighed for at arbejde endnu mere målrettet med sund kost. Børnene kommer igennem forskellige mad-temaer, og vi kan nu også inddrage forældrene i madlavningen, så de sammen med deres børn, får nogle gode positive oplevelser i køkkenet. Det giver dem de bedste forudsætninger for at arbejde videre med de nye sunde vaner, når de kommer hjem igen,” fortæller forstander Lasse Balsgaard om ambitionerne med det nye køkken.

Pige med friskbagte boller
Børn laver sund mad

Børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark lavede mad til gæsterne til den officielle åbning af Julemærkehjemmets nye skolekøkken.


Flere køkkener på vej

Køkkenet på det sønderjyske Julemærkehjem er blevet en realitet med støtte fra blandt andet Tryg Fonden, Jubilæums Fonden af 12.8.1973, Augustinus Fonden og BHJ-Fonden.

Nyt skolekøkken på Julemærkehjemmet Fjordmark

Til offentliggørelsen af det nye køkkenet deltog repræsentanter fra fondene, der har støttet køkkenprojektet. Fra venstre: Peder Damsgaard fra BHJ-Fonden, Julemærkefondens direktør Søren Ravn Jensen, Helle Taulbjerg, Lisbeth Oxholm og Mikkel Linnet fra Tryg Fonden, forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark Lasse Balsgaard og Ole Kjersgaard fra Jubilæums Fonden.

”Vi har været meget glade for at mærke den opbakning som har været i realiseringen af køkkenet. Rigtig mange har støttet op om projektet og nu står det endeligt klar til at blive taget i brug. Vi er meget glade og taknemmelige for resultatet og glæder os til at komme i gang,” siger Lasse Balsgaard.

Nu har tre ud af fem Julemærkehjem fået etableret skolekøkkener, så vi kan inddrage børnene i madlavningen. Og finansieringen til et fjerde er på plads. Det er Julemærkefondens mål, at vi i 2020 kan samle penge ind, så også det sidste Julemærkehjem i Hobro kan få etableret skolekøkkener.


Sådan spiser vi

Børnene i køkkenet

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®

Køb for 200 kr. og få en gratis gave – gå til webshop