Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Præsentation af Julemærket 2019

Årets Julemærke er på gaden – det 116. i en ubrudt række, der siden 1904 er blevet solgt til fordel for udsatte børn i Danmark.

Fotograf Henrik Petit

Kronprinsesse Mary og Per O. Jørgensen afslører årets Julemærke

'Jul på Julemærkehjemmet'

Julemærket er en vaskeægte dansk juletradition med over 100 år på bagen. Sammen med H.K.H. Kronprinsessen afslørede årets Julemærkekunstner Per O. Jørgensen mærke nr. 116 ved et arrangement på Københavns Rådhus.

Årets Julemærke hedder 'Jul på Julemærkehjemmet' og illustrerer Julemærkehjemmet i Hobro, der i år har fejret 80-års jubilæum. Per O. har stået bag prisvindende forsideillustrationer til bøger inden for fantasy og eventyr, og der er næsten noget eventyrligt over årets Julemærke, hvor børn står foran Julemærkehjemmet og vinker til nisserne og dyrene udenfor.


Kronprinsesse Mary får blomster af pigen Nanna
Smilende pige med fletninger

For 9-årige Nanna fra Brønderslev var det en stor oplevelse af overrække blomster til Kronprinsessen i dag. Nanna er Julemærkebarn og bor lige nu på Julemærkehjemmet i Hobro. På blot fire uger har hun vendt op og ned på hele sin tilværelse og kan nu holde ud at betragte sit eget spejlbillede. Det kunne hun ikke før.

"Jeg var ikke ret glad for mig selv og tænkte, at jeg ikke var så god eller sjov som de andre. Jeg kom på Julemærkehjem, fordi jeg gerne ville have bedre selvtillid, flere venner og et lysere sind," fortæller Nanna.


Anne Glad interviewer tidligere Julemærkebørn

Anne Glad interviewer tidligere Julemærkebørn

15-årige Regine Jokumsen (i midten) var på Julemærkehjem for tre år siden. Og Henriette (th.) boede på Julemærkehjemmet Hobro, da hun var 13 år. Det er 33 år siden. De var begge på scenen til offentliggørelsen af Julemærket sammen med næstformand i Julemærkefonden, Anne Glad Wagner, som interviewede dem om, hvad et ophold på Julemærkehjem har betydet i deres liv. Heldigvis har begge piger det rigtig godt i dag - takket være deres tid på Julemærkehjem.

"Jeg kom på rette spor og fik troen på mig selv tilbage. Jeg ved ikke, hvor jeg ville have været i dag, hvis ikke jeg havde fået muligheden for at komme på Julemærkehjem," siger Regine, der blev mobbet i flere år, før hun kom på Julemærkehjem.

Også for Henriette blev opholdet på Julemærkehjemmet i Hobro et vendepunkt i livet. Her mødte hun for første gang voksne, der havde tid til hende, og en ro, som hun ikke havde derhjemme:

"Jeg var rodløs, havde skiftet skole 6 gange og flyttet 14 gange, inden jeg kom på Julemærkehjem. Jeg ville ikke have lyst til at se en film om, hvor jeg havde været i dag, hvis ikke jeg havde fået ophold på Julemærkehjem dengang."


'Julemad i Fællesskab' - ny julekogebog

Kronprinsesse Mary, Anne Glad, Thomas Evers Poulsen og Jon Edlund

'Julemad i Fællesskab' er navnet på vores nye kogebog. Den er blevet til sammen med en række ambassadører, som frivilligt og i fællesskab har leveret opskrifter til bogen. Den nye kogebog blev også lanceret til offentliggørelsen, og derfor var de seje bidragydere på scenen sammen med Anne Glad Wagner, næstformand i Julemærkefondens bestyrelse, som har skrevet forord til bogen. Jon Daniel Edlund (tv.) har selv været på Julemærkehjem som dreng, og også Søren Staun (th.), som har taget alle billeder i bogen, har været på Julemærkehjem i Hobro.


Hør Julemærkekoret og Stig Rossen

Kronprinsesse Mary, Stig Rossen og koret

Otte seje børn fra Julemærkehjemmet Hobro havde taget turen helt til København for at synge for Kronprinsessen og de mange gæster til offentliggørelsen af Julemærket. Og på scenen var også et tidligere Julemærkebarn - nemlig sanger Stig Rossen, som i dag er en engageret ambassadør for Julemærkesagen.


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®

Køb for 200 kr. og få en gratis gave – gå til webshop