Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerSærarkNytrykPinsKogebøgerAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Støttemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

Årets Julemærkekunstner: Et privilegie at tegne for så god en sag

Den 28. oktober præsenterer vi årets Julemærke. Men allerede nu kan vi løfte sløret for, hvem der er tegneren bag. Det er Per O. Jørgensen, der også stod bag Julemærket i 2016, og som er en af landets mest efterspurgte illustratorer.

Per O. Jørgensen skal tegne årets Julemærke

Også i 2016 stod Per O. Jørgensen bag årets Julemærke. Her ses han til præsentationen dengang sammen med vores protektor Kronprinsesse Mary. Foto: Henrik Petit

Årets Julemærke bliver præsenteret med pomp og pragt den 28. oktober på Københavns Rådhus med deltagelse af bl.a. vores protektor Kronprinsesse Mary.

Og nu kan vi afsløre, hvem der er kunstneren bag årets mærke. Det er Per O. Jørgensen, der også er kendt under signaturen Per O.

Siden 1986 har Per O. givet liv til prinser, prinsesser, drager, troldmænd, hekse, nisser, Nationalmuseets urokse, vikinger, riddere, nødstedte sømænd, blomsterfeer og selveste Egtvedpigen. 

Og det er blot et meget lille hjørne at hans farverige motivverden, der også tæller Julemærket fra 2016.

Højdepunktet var Harry Potter og Julemærket i 2016

Hvis kunstneren skal nævne to højdepunkter i sin karriere, peger han som det første på de danske omslag til førsteudgaverne af Harry Potter-bøgerne, der ved en international afstemning blandt fans blev valgt som verdens bedste. Det andet højdepunkt er Julemærket 2016:

- Med Julemærket i 2016 kom jeg ikke blot    i et ualmindeligt godt selskab blandt nogle af landets allerfineste illustratorer og kunstnere igennem de sidste 100 år. Jeg fik også det privilegie at tegne for så god en sag og støtte det ualmindeligt gode arbejde for børn, som Julemærkefonden står for, siger Per O.

Han fortsætter:

- Det er mit held, at så få har været i stand til at fotografere nisser, trolde og feer, og at fotografiapparatet ikke var at finde blandt vikingernes udstyr. Jeg har fået lov til at tegne til det ene eventyr efter det andet, men med Julemærket har jeg selv oplevet det, der er ganske få forundt, nemlig at deltage i et selv.


Fakta om Julemærket

Tidligere var driften af de danske Julemærkehjem finansieret alene gennem salget af Julemærker. Sådan er det ikke længere. 

Julemærkerne udgør i dag kun ca. 10% af vores samlede indtægter. På 15 år er indtægterne fra salg af Julemærker dalet med over 15 mio. kr. Fra 25,7 mio. kr. i 2003 til 10,4 mio. kr. i 2018. Nedgangen skyldes, at der sendes mindre og mindre post, og det er en udvikling, vi forventer, vil fortsætte. 

Derfor er vores indsats for udsatte børn kun er mulig takket være gaver og bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde.