Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Årets Julemærkekunstner: Et privilegie at tegne for så god en sag

Årets Julemærke er tegnet af Per O. Jørgensen, der også stod bag Julemærket i 2016. Per O. er en af landets mest efterspurgte illustratorer og har siden 1986 lavet flere prisvindende forsideillustrationer inden for fantasy og eventyr.

Per O. Jørgensen skal tegne årets Julemærke

Per O. afslørede årets Julemærke sammen med H.K.H. Kronprinsessen ved et arrangement på Københavns Rådhus.
Foto: Henrik Petit

Siden 1986 har Per O. givet liv til prinser, prinsesser, drager, troldmænd, hekse, nisser, Nationalmuseets urokse, vikinger, riddere, nødstedte sømænd, blomsterfeer og selveste Egtvedpigen. Og det er blot et meget lille hjørne at hans farverige motivverden, der også tæller Julemærket fra 2016.


Højdepunktet var Harry Potter og Julemærket i 2016

Hvis kunstneren skal nævne to højdepunkter i sin karriere, peger han som det første på de danske omslag til førsteudgaverne af Harry Potter-bøgerne, der ved en international afstemning blandt fans blev valgt som verdens bedste. Det andet højdepunkt er Julemærket 2016:

Med Julemærket i 2016 kom jeg ikke blot i et ualmindeligt godt selskab blandt nogle af landets allerfineste illustratorer og kunstnere igennem de sidste 100 år. Jeg fik også det privilegie at tegne for så god en sag og støtte det ualmindeligt gode arbejde for børn, som Julemærkefonden står for.

Per O.

Det er mit held, at så få har været i stand til at fotografere nisser, trolde og feer, og at fotografiapparatet ikke var at finde blandt vikingernes udstyr. Jeg har fået lov til at tegne til det ene eventyr efter det andet, men med Julemærket har jeg selv oplevet det, der er ganske få forundt, nemlig at deltage i et selv.


Fakta om Julemærket

Tidligere var driften af de danske Julemærkehjem finansieret alene gennem salget af Julemærker. Sådan er det ikke længere.

Julemærkerne udgør i dag kun ca. 10% af vores samlede indtægter. På 15 år er indtægterne fra salg af Julemærker dalet med over 15 mio. kr. Fra 25,7 mio. kr. i 2003 til 10,4 mio. kr. i 2018. Nedgangen skyldes, at der sendes mindre og mindre post, og det er en udvikling, vi forventer, vil fortsætte.

Derfor er vores indsats for udsatte børn kun er mulig takket være gaver og bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde.


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®