Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Præsentation af JulemærkeT 2018

Årets Julemærke er på gaden – det 115. i en ubrudt række, der siden 1904 er blevet solgt til fordel for udsatte børn i Danmark.

Det kendte Troldeliv-univers danner rammen om Julemærket 2018, som Danmarks vel nok bedst kendte serietegner, Peter Madsen, står bag. Ved et arrangement på Københavns Rådhus i dag afslørede Peter Madsen Julemærket 2018 sammen med Julemærkefondens protektor, H.K.H. Kronprinsessen. 


Ida havde knugende ondt i maven hver morgen, og i skolen låste hun sig inde på toilettet, hvor tårerne fik frit løb. Hun var ved at bryde sammen af nedslidende mobning hver eneste dag. Det fortalte hun Kronprinsessen og de 200 gæster, der var til stede ved offentliggørelsen af årets Julemærket. På Julemærkehjem har Ida fået hjælp til at se lysere og mere positivt på sig selv og livet, og det var en stolt og selvsikker pige, der både holdt tale og overrakte blomster til Kronprinsessen i dag.


Hvordan hjælper man et barn med at ændre en negativ selvfortælling til en positiv? Det var temaet, da Julemærkehjemmenes protektor, H.K.H. Kronprinsessen, holdt tale til offentliggørelsen af Julemærket 2018. På Julemærkehjemmene får børnene hjælp til at se verden og sig selv med nye øjne, og det giver dem livsglæde og større selvværd.


Til offentliggørelsen af Julemærket 2018 blev Kronprinsessen præsenteret for et portrætprojekt, som er lavet på baggrund af billeder og historier om seks Julemærkebørn. Fotograf Bibi Berge (nr. tre fra højre) mødte for 10 år siden de tidligere Julemærkebørn – og 10 år efter mødte hun dem igen sammen med journalist Bibi Kirkegaard (nr. tre fra venstre). Johanne Espholm,  Pernille Hylberg,  Charlotte  Christensen og Marck Severin er med i portrætprojektet og fortalte Kronprinsessen om, hvor stor betydning opholdet på Julemærkehjem havde og har haft på dem og den måde, de anskuer sig selv og livet på i dag.


14 seje børn fra Julemærkehjemmet Liljeborg stod for det musiske indslag ved arrangementet på Københavns Rådhus.

Fotos: Fotograf Henrik Petit


ssssss