Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

En stor ære at tegne Julemærket 2018

Allerede som 15-årig publicerede han sine første striber. Humor, kropslighed og fokus på rumvirkning har siden været kodeordene i hans arbejde. Peter Madsen er nok en af Danmarks mest kendte serietegnere, og i år føjer han Julemærketegner til CV’et.

Julemærkekunstner 2018 - Peter Madsen

Julemærket 2018 formes af en erfaren tegner. Finurlige gnomer og guder, svulstige damer, skønne troldebørn og selveste Jesus Kristus har han illustreret i tegneserier, bibelfortolkninger og børnebøger. Derudover er Peter forfatter og filmskaber, og som foredragsholder har han holdt mere end 1000 foredrag om sit arbejde som illustrator i løbet af de seneste 20 år. 

 Om opgaven med at tegne årets Julemærke siger Peter Madsen: 

Det er en stor udfordring at tegne årets Julemærke. Et billede, der både skal fungere som samlet illustration og samtidig som 50 individuelle småbilleder er ikke noget, man klasker ned på en eftermiddag. Og det gør det ikke nemmere, at hvert mærke skal forsynes med tekster, der både skal kunne læses og samtidig ikke bryde billedet for meget op. Men først og fremmest er det en stor ære at få lov til at tegne årets Julemærke. Julemærkefonden gør et stort og vigtigt stykke arbejde.

Peter Madsen, årets Julemærkekunstner

En erfaren tegner

Peter Madsen debuterede i 1979 med den prisebelønnede tegneserie ’Valhalla’ (1979-2009), som også blev til en tegnefilm med Peter selv som instruktør. Valhallategneserien er udkommet på 11 sprog, og bind 1 er indtil videre nu solgt i over 100.000 eksemplarer alene i Danmark. Derudover er Troldeliv-historierne med troldebørnene Paja og Pajko en af hans meget kendte serier for børn. Troldeliv-bøgerne bliver til sammen med Peters kone og kollega, forfatter Sissel Bøe.

Peter har modtaget en lang række danske og udenlandske priser for sit arbejde. Blandt andet Danske Skolebibliotekarers Børnebogspris (1981), Publikumsprisen for bedste børne- og ungdomsfilm i Cannes for tegnefilmen ’Valhalla’ (1987), Norsk Tegneserieforums Spring-pris: bedste udenlandske tegneserie for ’Menneskesønnen (2004), Orla-prisen (2008)

Valhalla af Peter Madsen

Menneskesønnen - illustreret af Peter Madsen


Karakteristisk streg på Julemærket

Julemærket 2018 er tegnet og i trykken nu. Men hvordan Peter har udformet det med sin karakteristiske streg, må vi vente med at se. Julemærket bliver offentliggjort d. 29. oktober 2018, når Peter præsenterer det sammen med Julemærkefondens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, på Købehavns Rådhus.

Fakta om Julemærket

  • Julemærket 2018 er nr. 115 i rækken af Julemærker.
  • Einar Holbøll fik idéen til Julemærket i 1903 og det første Julemærke kom i 1904.
  • Du kan læse mere om Peter Madsen og se eksempler på hans arbejde på www.petermadsen.info

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®