Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

APPELSINMARINERET ANDEBRYST

Opskriften er til 4 personer.

Andebryst appelsinmarineret

Det skal du bruge:

  • 2 gulerødder (ca. 150 g)
  • 2 rødbeder (ca. 300 g)
  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 2 andebrystfileter (ca. 600 g)
  • 10 hele nelliker
  • Salt og peber

Marinade:

  • 1 ½ dl appelsinsaft (ca. 150 g)
  • 1 dl portvin
  • 2 ½ dl hønsebouillon
  • Jævning (Maizenamel)
  • Salt, peber og kulør

Sådan gør du:

Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i tynde stave. Pil løgene og skær dem i kvarte. 

Tør andebrystfileterne med et stykke køkkenrulle og rids herefter skindet. Stik nellikerne ned i kødet.

Rør ingredienserne til marinaden sammen.

Læg andebryster og grøntsager i et fad eller en plasticpose og hæld marinade over. Lad kød og grøntsager trække i køleskab i mindst tre timer og gerne i et døgn. Si marinaden fra og gem den til sauce. Gem ligeledes grøntsagerne.

Brun andebrysterne på en pande uden tilsætning af fedtstof. Brun skindsiden først og krydr med salt og peber.

Tilsæt 1 dl. vand efter bruning, og lad andebrysterne stege videre i ca. 20 min. Tag kødet af panden og pak andebrysterne ind i stanniol, hvor de trækker i 10 minutter.  Alternativ: Andebrystet kan også steges i ovnen, efter det er brunet på panden. 

Svits grøntsagerne på panden i 5 -10 min. og smag til med salt og peber. Varm marinaden op og jævn den. Smag saucen til med salt og peber og tilsæt kulør.

Serveres med kartofler og evt. en rød spidskålssalat.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®