Marinade:
Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i tynde stave. Pil løgene og skær dem i kvarte.
Tør andebrystfileterne med et stykke køkkenrulle og rids herefter skindet. Stik nellikerne ned i kødet.
Rør ingredienserne til marinaden sammen.
Læg andebryster og grøntsager i et fad eller en plasticpose og hæld marinade over. Lad kød og grøntsager trække i køleskab i mindst tre timer og gerne i et døgn. Si marinaden fra og gem den til sauce. Gem ligeledes grøntsagerne.
Brun andebrysterne på en pande uden tilsætning af fedtstof. Brun skindsiden først og krydr med salt og peber.
Tilsæt 1 dl. vand efter bruning, og lad andebrysterne stege videre i ca. 20 min. Tag kødet af panden og pak andebrysterne ind i stanniol, hvor de trækker i 10 minutter. Alternativ: Andebrystet kan også steges i ovnen, efter det er brunet på panden.
Svits grøntsagerne på panden i 5 -10 min. og smag til med salt og peber. Varm marinaden op og jævn den. Smag saucen til med salt og peber og tilsæt kulør.
Serveres med kartofler og evt. en rød spidskålssalat.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb vores kogebøger.Sund kost på Julemærkehjemmene
Se vores kostpolitikBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter.