Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

fyldte madpakkebrød

Opskriften er til 9 stk.

empanadas med kylling

Det skal du bruge:

Dej:

  • 10 g gær
  • ½ tsk. sukker
  • 3 spsk. olie
  • ½ dl lunkent vand
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1 ½ dl fuldkornshvedemel
  • 2 tsk. salt

Fyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 2 spsk. olie
  • 300 g hakket kyllinge- eller oksekød, max 10 % fedt
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. vand
  • 1 dl rosin

Sådan gør du:

Dej:

Rør gær, sukker, olie og vand sammen. Bland mel og salt sammen og rør det i gærblandingen. Dejen æltes glat og hæver et lunt sted i 45 minutter.

Fyld:

Hak løg og hvidløg og skær auberginen i små tern. Sauter det hele i olivenolie. Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt spidskommen, tomatpure og vand, og lad herefter fyldet koge op under omrøring. Smag til med salt og rosiner og lad det køle af.

Madpakkebrødene:

Rul dejen ud til en størrelse på ca. 33 x 33 cm og skær den i 9 firkanter. Læg lidt fyld i midten af hver firkant og fold dejen ind over fyldet, så brødene danner en trekant. Tryk siderne lidt ned med en gaffel, og pensl brødene med æg.

Bag brødene ved 200 grader i 12-15 minutter.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss