Prøv vores nye samtalespil

Få en gratis prøve på spillet, hvor alle vinder. Lær dig selv og din familie bedre at kende.

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

fyldte madpakkebrød FRA JULEMÆRKEHJEMMENE

Opskriften er til 9 stk.

empanadas med kylling

Det skal du bruge:

Dej:

  • 10 g gær
  • ½ tsk. sukker
  • 3 spsk. olie
  • ½ dl lunkent vand
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1 ½ dl fuldkornshvedemel
  • 2 tsk. salt

Fyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 2 spsk. olie
  • 300 g hakket kyllinge- eller oksekød, max 10 % fedt
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. vand
  • 1 dl rosin

Sådan gør du:

Dej:

Rør gær, sukker, olie og vand sammen. Bland mel og salt sammen og rør det i gærblandingen. Dejen æltes glat og hæver et lunt sted i 45 minutter.

Fyld:

Hak løg og hvidløg og skær auberginen i små tern. Sauter det hele i olivenolie. Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt spidskommen, tomatpure og vand, og lad herefter fyldet koge op under omrøring. Smag til med salt og rosiner og lad det køle af.

Madpakkebrødene:

Rul dejen ud til en størrelse på ca. 33 x 33 cm og skær den i 9 firkanter. Læg lidt fyld i midten af hver firkant og fold dejen ind over fyldet, så brødene danner en trekant. Tryk siderne lidt ned med en gaffel, og pensl brødene med æg.

Bag brødene ved 200 grader i 12-15 minutter.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
ssssss