Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Julemærket 2019JulemærkerJulekortGavemærkerPinsKogebøgerAndre varere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuledonationBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnere-Julemærket
Se alle nyhederMød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

fyldte madpakkebrød FRA JULEMÆRKEHJEMMENE

Opskriften er til 9 stk.

empanadas med kylling

Det skal du bruge til dej:

  • 10 g gær
  • ½ tsk. sukker
  • 3 spsk. olie
  • ½ dl lunkent vand
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1 ½ dl fuldkornshvedemel
  • 2 tsk. salt

Det skal du bruge til fyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 2 spsk. olie
  • 300 g hakket kyllinge- eller oksekød, max 10 % fedt
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. vand
  • 1 dl rosin

Sådan laver du dejen:

Rør gær, sukker, olie og vand sammen. Bland mel og salt sammen og rør det i gærblandingen. Dejen æltes glat og hæver et lunt sted i 45 minutter.

Sådan laver du fyldet:

Hak løg og hvidløg og skær auberginen i små tern. Sauter det hele i olivenolie. Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt spidskommen, tomatpure og vand, og lad herefter fyldet koge op under omrøring. Smag til med salt og rosiner og lad det køle af.

Sådan former du madpakkebrødene:

Rul dejen ud til en størrelse på ca. 33 x 33 cm og skær den i 9 firkanter. Læg lidt fyld i midten af hver firkant og fold dejen ind over fyldet, så brødene danner en trekant. Tryk siderne lidt ned med en gaffel, og pensl brødene med æg.

Bag brødene ved 200 grader i 12-15 minutter.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.