I kogebøgerne finder du inspiration til nemme og sunde opskrifter, som børnene kan være med til at lave:
”Når man selv har været med til at lave mad, smager det jo bedre.
Man skal jo bare prøve at smage. Så smager det faktisk godt, selvom man ikke tror det. Jeg har spist ærtesuppe, og jeg er begyndt at få pasta med i skole med eddermame-bønner, majs og gulerødder.”
Kogebøgerne indeholder opskrifter på de retter, vi serverer for børnene på Julemærkehjemmene. På Julemærkehjemmene spiser vi sundt, og vi følger Den Nationale Kosthåndbog og Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Derfor er opskrifterne velegnet til både børn og voksne.
Vi håber, at du og din familie bliver inspireret af vores kogebøger, både når der skal laves madplan for ugen, og når opskrifterne skal bruges i køkkenet.
God fornøjelse og god appetit.
Vi har fokus på at kombinationen af sund kost i rette portioner og fordel på 5-6 daglige måltider er gode vaner i et sundt liv.
Bag vores kostpolitik ligger både ernæringsmæssige og pædagogiske overvejelser, så den giver et godt udgangspunkt for at støtte børnene og deres familier i en positiv udvikling både under og efter barnets ophold.
Sunde vaner og større fysisk og psykisk robusthed er noget af det, børnene får med hjem fra et ophold på Julemærkehjem, og for nogle bliver opholdet starten på en helt ny livsstil – ikke kun for barnet, men for hele familien. Madværksted er en del af det helhedstilbud, som børnene tilbydes under opholdet.
På Julemærkehjemmene lærer børnene om sund kost, og vi arbejder med deres mod til at smage, udforske og opleve forskellige madvarer. Som noget nyt har vi indført temauger, hvor børnene bliver introduceret for den samme slags grøntsag – blot tilberedt på forskellige måder. Vi kalder det madmod.