Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

SærarkJulemærkerJulekortPinsNytrykKogebøgerGiv et gavebevisAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe eventsFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

wraps med torskerognsdeller

Opskriften er til 4 personer

Til torskerognsdeller:

  • 300 g torskerogn fra dåse
  • 1 lille rødløg
  • 1 spsk. persille
  • ½ tsk. citronskal
  • 2 æg

Til  dressing:

  • 100 g græsk inspireret yoghurt, 2 %
  • 120 g ærter
  • 1 spsk. persille
  • Skallen af ½ citron
  • 2 æg

    Til salat:

    • 20 g spinat
    • 200 g spidskål

    Til wrap:

    (kan evt. erstattes af færdigkøbte fuldkorntortillas)

    • 2 spsk. olivenolie
    • 30 g vand
    • 100 g græsk inspireret yoghurt, 2 %
    • 80 g hvedemel
    • 80 g grahamsmel
    • 1 tsk. bagepulver

    Sådan gør du:

    Spinaten skylles og spidskål snittes. Begge dele sættes til side indtil servering.

    Forbered frikadellerne:

    Vend torskerogn i en skål og rør, til det bliver en findelt og jævn masse.

    Riv eller hak rødløget fint.

    Hak persille fint, og riv citronskal fint.

    Rødløg, persille og citronskal tilsættes farsen sammen med æg, og det hele røres sammen, smages til med salt og peber og stilles på køl indtil stegning.

    Klargør dressing: 

    Blend ærter, persille og hvidløg groft. Vend blandingen sammen med græsk yoghurt og smag til med salt og peber. 

    Forbered wraps:

    Bland olie, vand og græsk yoghurt i en skål. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og bagepulver og ælt dejen sammen. Lad den hvile i 10 minutter.

    Imens dejen hviler, steges frikadellerne. Form dem med en lille ske og steg dem ved middelhøj varme i ca 4-5 minutter på hver side i en lille smule olie. Hold frikadellerne varme i ovnen ved lav temperatur.

    Tag nu dejen frem igen og del den i fire lige store stykker. Hver del formes til en bolle, som rulles tynd ud som en pandekage. Brug evt. mel for at undgå, at dejen klistrer til bordpladen. Opvarm en stegepande og bag hver wrap på hver side. Under bagningen dannes der luftbobler. Tryk disse bobler ned med et rent viskestykke. Smør hver wrap med  dressing, læg salat, deller og evt. syltede rødløg ovenpå og rul wrappen sammen.

    I kogebogen fra Skælskør Julemærkehjem finder du opskriften på syltede rødløg.


    Vil du spise sundt og lækkert?

    Køb vores kogebøger.

    Sund kost på Julemærkehjemmene

    Læs mere om vores kostpolitik

    Bliv inspireret til nye retter

    Se flere opskrifter.
    Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK