Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

>wraps med torskerognsdeller

Opskriften er til 4 personer

wraps med torskerogn

Det skal du bruge:

Til torskerognsdeller:

  • 300 g torskerogn fra dåse
  • 1 lille rødløg
  • 1 spsk. persille
  • ½ tsk. citronskal
  • 2 æg

Til dressing:

  • 100 g græsk inspireret yoghurt, 2 %
  • 120 g ærter
  • 1 spsk. persille
  • Skallen af ½ citron
  • 2 æg

Til salat:

  • 20 g spinat
  • 200 g spidskål

Til wraps:

(kan evt. erstattes af færdigkøbte fuldkorntortillas)

  • 2 spsk. olivenolie
  • 30 g vand
  • 100 g græsk inspireret yoghurt, 2 %
  • 80 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Spinaten skylles og spidskål snittes. Begge dele sættes til side indtil servering.

Torskerognsdellerne:

Vend torskerogn i en skål og rør, til det bliver en findelt og jævn masse.

Riv eller hak rødløget fint.

Hak persille fint, og riv citronskal fint.

Rødløg, persille og citronskal tilsættes farsen sammen med æg, og det hele røres sammen, smages til med salt og peber og stilles på køl indtil stegning.

Dressingen:

Blend ærter, persille og hvidløg groft. Vend blandingen sammen med græsk yoghurt og smag til med salt og peber.

Wraps:

Bland olie, vand og græsk yoghurt i en skål. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og bagepulver og ælt dejen sammen. Lad den hvile i 10 minutter.

Imens dejen hviler, steges frikadellerne. Form dem med en lille ske og steg dem ved middelhøj varme i ca 4-5 minutter på hver side i en lille smule olie. Hold frikadellerne varme i ovnen ved lav temperatur.

Tag dejen frem og del den i fire lige store dele. Hver del formes til en bolle, som rulles tyndt ud som en pandekage. Brug evt. mel for at undgå, at dejen klistrer til bordpladen. Opvarm en stegepande og bag hver wrap på hver side. Under bagningen dannes der luftbobler. Tryk disse bobler ned med et rent viskestykke.

Smør hver wrap med dressing, læg salat, deller og evt. syltede rødløg ovenpå og rul wrappen sammen.

I kogebogen fra Julemærkehjemmet Skælskør finder du opskriften på syltede rødløg.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®