Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til ca. 25 stk.
Rør gæren ud i en skål med vand, salt og olie. Tilsæt grahamsmel og rør godt rundt. Tilsæt fuldkornshvedemel og ælt dejen sammen. Konsistensen skal være, så dejen kan rulles ud med en kagerulle. Tilsæt evt. lidt mere mel. Dejen sættes til hævning i 30 minutter et lunt sted med et klæde over skålen.
Pizzadejen rulles ud i to lange firkanter, og pizzasaucen fordeles på dejen. Hak nu løg, skinke og ananas fint i en blender, og smør det ud på dejen, der rulles sammen på den lange led.
Rullerne skæres ud i ca. 2 cm tykkelse, og pizzasneglene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Sneglene trykkes let og drysses med ost og lidt oregano. De sættes til hævning i ca. ½ time og bages herefter ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, til de er let gyldne.
Fyldet kan varieres med for eksempel kylling, tun og andre grøntsager.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb vores kogebøger.Sund kost på Julemærkehjemmene
Se vores kostpolitikBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter.