Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

knasende sprøde knækbrød FRA JULEMÆRKEHJEMMENE

Opskriften er til ca. 40 stk.

knækbrød

Det skal du bruge:

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl olie
  • 2,5 dl vand

TIP!

Tilsæt evt. kanel, kardemomme, rosmarin, timian eller andre krydderier efter smag.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 grader.

Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt olie og vand og rør det hele godt sammen.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tag også et ekstra stykke bagepapir frem. Kom ca. 1/3 af dejen midt på bagepladen og placer det ekstra stykke bagepapir ovenpå, så der nu både er bagepapir over og under dejen. Rul dejen ud med en kagerulle, så den bliver fordelt godt på pladen. Den må maksimalt have en tykkelse på 0,5 cm.

Når dejen er rullet helt ud, skæres den i passende størrelser. Gentag processen med resten af dejen.

Krydr nu knækbrødene efter smag og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de begynder at blive brune.

Knækbrødene holder sig sprøde, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss