Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

knasende sprøde knækbrød

Opskriften er til ca. 40 stk.

knækbrød

Det skal du bruge:

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl olie
  • 2,5 dl vand

TIP!

Tilsæt evt. kanel, kardemomme, rosmarin, timian eller andre krydderier efter smag.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 grader.

Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt olie og vand og rør det hele godt sammen.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tag også et ekstra stykke bagepapir frem. Kom ca. 1/3 af dejen midt på bagepladen og placer det ekstra stykke bagepapir ovenpå, så der nu både er bagepapir over og under dejen. Rul dejen ud med en kagerulle, så den bliver fordelt godt på pladen. Den må maksimalt have en tykkelse på 0,5 cm.

Når dejen er rullet helt ud, skæres den i passende størrelser. Gentag processen med resten af dejen.

Krydr nu knækbrødene efter smag og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de begynder at blive brune.

Knækbrødene holder sig sprøde, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss