Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

SærarkJulemærkerJulekortPinsNytrykKogebøgerGiv et gavebevisAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe eventsFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

knasende sprøde knækbrød

Det skal du bruge (ca. 40 stk.):

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl olie
  • 2,5 dl vand
  • Evt. kanel, kardemomme, rosmarin, timian eller andre krydderier

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 grader og bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt olie og vand og rør det hele godt sammen. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tag også et ekstra stykke bagepapir frem. Kom ca. 1/3 af dejen midt på bagepladen og placer det ekstra stykke bagepapir ovenpå, så der nu både er bagepapir over og under dejen. Rul dejen ud med en kagerulle, så den bliver fordelt godt på pladen. Den må maksimalt have en tykkelse på 0,5 cm.

Når dejen er rullet helt ud, skæres den i passende størrelser. Gentag processen med resten af dejen.

Krydr nu knækbrødene efter smag og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de begynder at blive brune.

Knækbrødene holder sig sprøde, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK