Få julens opskrifter for KUN 20 kr.

Køb vores opskriftshæfte med lettere og lækker julemad fra Julemærkehjemmene!

Nej takJa tak

Julemærket 2021JulekortGavemærkerPinsKogebøgerStøttevarere-Julemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Julemærket
Mød børneneSe videoerSe juleopskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

kylling i kokos med persillerødder og sukkerærter

Opskriften er fra Julemærkehjemmet Liljeborg og er til 4 personer.

wok - kylling i kokos

Det skal du bruge :

  • 500 g kyllingebryst i strimler
  • 2 løg
  • 2 persillerødder
  • 1 ½ spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 dåse light kokosmælk (400 g)
  • 1 dl sojasovs
  • 2 spsk. Lime- eller citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • 300 g sukkerærter eller fine ærter. Evt. fra frost
  • 2 tsk. majsstivelse
  • ½ dl vand
  • Chili og limebåde til pynt

Sådan gør du:

Hak løgene fint og skær persillerødderne i stave. Steg løg og persillerødder i ovnen 2-3 minutter ved 200 grader.

Kom karry ved og steg det kort med. Tilsæt kokosmælk, sojasovs, limesaft og sukker og kog det hele op ved middeltemperatur.

Tilsæt kylling og sukkerærter. Kog retten igennem 5 minutter, mens du rører rundt i den.

Kom majsstivelse i en kop med vand og rør rundt, til klumperne er opløst. Kom blandingen i retten og kog det det hele kort igennem igen. Tjek, at kyllingekødet er kogt igennem.

Anret med finthakket chili og limebåde.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss