Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Opskrift: Lækre boller

Lækre boller fra Julemærkehjemmet Fjordmark

Opskriften er til ca. 16 boller.

Lækre boller - nem og let opskrift fra Julemærkehjemmet Fjordmark

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 0,5 l kærnemælk, yoghurt, mælk eller vand.
  • 2 tsk. salt
  • 100 g rugbrødsblanding
  • Ca. 500 g alm. hvedemel
  • Kerner efter smag:
  • valnødder, græskarkerner eller solsikker

TIP!

Du kan evt. tilsætte 1 spsk. kanel eller kardemomme, hvis du ønsker en bolle med lidt ekstra smagsnuancer.


Sådan gør du:

Lun kærnemælken og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt derefter salt.

Rugmel og fuldkornshvedemel røres i lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til dejen er fast og smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Slå dejen ned og form den til boller.

Lad disse efterhæve i 15 min.

Rids overfladen og pensl med kold kaffe med kærnemælk i.

Bages ved 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter