Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

SærarkJulemærkerJulekortPinsNytrykKogebøgerGiv et gavebevisAndre varere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
JuleDonationFirmajulekortFrankeringBliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartner
Se alle nyhederSe videoerSe eventsFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdInformation omSådan hjælper viSpørgsmål og svar
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Her bliver børn - børn igen

Opskrift: Lækre boller

Lækre boller fra Julemærkehjemmet Fjordmark


Det skal du bruge:

25 g gær
0,5 l kærnemælk, yoghurt, mælk eller vand.
2 tsk. salt
100 g rugbrødsblanding
Ca. 500 g alm. hvedemel
Kerner efter smag:
valnødder, græskarkerner eller solsikker

Sådan gør du:

Lun kærnemælken og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt derefter salt.
Rugmel og fuldkornshvedemel røres i lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til dejen er fast og smidig.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
Slå dejen ned og form den til boller.
Lad disse efterhæve i 15 min.
Rids overfladen og pensl med kold kaffe med kærnemælk i.

Bages ved 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.


Tip: Du kan evt. tilsætte 1 spsk. kanel eller kardemomme, hvis du ønsker en bolle med lidt ekstra smagsnuancer.

Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Læs mere om vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Vi benytter cookies til bl.a statistik og tracking — du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.Læs mere OK