Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Lækre boller fra Julemærkehjemmet Fjordmark

Opskriften er til ca. 16 boller.

Lækre boller - nem og let opskrift fra Julemærkehjemmet Fjordmark

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 0,5 l kærnemælk, yoghurt, mælk eller vand.
  • 2 tsk. salt
  • 100 g rugbrødsblanding
  • Ca. 500 g alm. hvedemel
  • Kerner efter smag:
  • valnødder, græskarkerner eller solsikker

TIP!

Du kan evt. tilsætte 1 spsk. kanel eller kardemomme, hvis du ønsker en bolle med lidt ekstra smagsnuancer.


Sådan gør du:

Lun kærnemælken og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt derefter salt.

Rugmel og fuldkornshvedemel røres i lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til dejen er fast og smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Slå dejen ned og form den til boller.

Lad disse efterhæve i 15 min.

Rids overfladen og pensl med kold kaffe med kærnemælk i.

Bages ved 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®