Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

POPULÆRE BOLLER FRA JULEMÆRKEHJEMMET SKÆLSKØR

Opskriften er til ca. 36 stk.

Populære boller fra Julemærkhjemmet Skælskør

Det skal du bruge:

  • 500 g hvedemel
  • 250 g grahamsmel
  • 100 g solsikkefrø
  • 100 g sesamfrø
  • 1 dl finthakkede hasselnødder
  • 5 dl vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 pk. gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 3 gulerødder, revet

Tip!

Gulerødderne kan erstattes af æbler og squash, og du kan eventuelt udelade nødderne. Prøv også at tilsætte rosiner, kanel eller kardemomme for en lidt mere julet version.


Sådan gør du:

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie, salt og sukker.

Rør gulerødder, sesamfrø, solsikkekerner og hakkede nødder i.

Tilsæt så grahamsmel. Når du har rørt det rundt, tilsætter du til sidst hvedemel. Hold evt. lidt af melet tilbage. Dejen skal være smidig og ikke for klistret.

Tænd for ovnen på 180 grader. Lad dejen hæve et lunt sted ca. 30 minutter.

Del dejen i to lige store portioner og form 18 boller af hver. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 20 minutter.

Pensl dem med lidt A38 eller sammenpisket æg, inden du bager dem i ovnen i 12 minutter, til de er let gyldne.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter