Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Samarbejde med forældre

Et godt og engageret samarbejde med forældrene er en vigtig del af barnets ophold på Julemærkehjem


 

Forældrenes engagement og deltagelse i barnets ophold på Julemærkehjem har betydning for barnets evne og mulighed for at udvikle sig. Samarbejdet bidrager til, at hele familien får kompetencer, redskaber og nye muligheder til at støtte barnet bedst muligt.


Vores samarbejde med familierne beror på tryghed og en god relation. Allerede inden opholdets start møder kontaktpædagogen familien første gang. Her taler vi med familien om barnets udfordringer og hjælper med at konkretisere en handleplan med aktiviteter og aftaler gældende for både barn og familie.

Alle børn og familier bliver desuden inviteret til en informationsdag inden opholdets start, hvor de får mulighed for at møde personalet og de andre familier og børn, som også skal starte på Julemærkehjem. Det giver både børn og familier mulighed for at danne relationer med hinanden og støtte hinanden under og efter opholdet.

Samtale med barn og forældre
Når et barn er på Julemærkehjem, bliver familien altid inddraget. Vi arbejder med barnets forældre både før, under og efter opholdet for at sikre, at barnets udvikling understøttes bedst muligt.

Løbende dialog med forældre

I løbet af det 10 uger lange ophold på Julemærkehjem er kontaktpædagogen i ugentlig kontakt med barnets forældre. Vi taler med forældrene om, hvordan det går med barnet på Julemærkehjemmet, og hvordan vi arbejder og støtter barnet i løbet af opholdet.

Samtalerne med forældrene er med til at forbedre samarbejdet med familien og klæde forældrene på til at støtte barnets udvikling. Vi får også vigtig viden om barnet, som kan have betydning for den måde, vi hjælper på.

Mens barnet er på Julemærkehjem deltager familien i møder og arrangementer på Julemærkehjemmet. Heriblandt to forældredage, hvor forældre skal prøve kræfter med nogle af de opgaver, aktiviteter, lege og øvelser, som børnene også stifter bekendtskab med undervejs i forløbet. Forældrene deltager fx i Trivselsværksted og Madværksted, som er obligatoriske undervisningsforløb for alle børn på Julemærkehjem.

I løbet af de 10 uger år får familierne desuden nogle opgaver, som de skal løse sammen, når barnet er hjemme i weekenderne. Opgaverne ligger i forlængelse af det, vi arbejder med sammen med barnet. På den måde får forældrene et indblik i barnets udviklingsforløb og i Julemærkehjemmenes pædagogiske tilgang.

Samtale med barn og forældre
Undervejs i opholdet er barnets kontaktpædagog i ugentlig kontakt med barnets forældre. Familien deltager også i forskellige arrangementer og møder for at få indblik i vores arbejde med børnene.

Efter de 10 uger på Julemærkehjem følger vi barnet og familien i en periode for at støtte dem bedst muligt i hverdagen og vejlede dem i at bruge redskaber og råd fra Julemærkehjemmene til at sikre en vedvarende positiv udvikling for barnet. Den indsats kalder vi opfølgningen, og den varetages primært af Julemærkehjemmenes opfølgningskoordinatorer.

Familierne bliver blandt andet inviteret til en opfølgningsdag, hvor kontaktpædagogen taler med familien om, hvordan det går derhjemme. I tiden efter opholdet har familien desuden mulighed for at henvende sig til kontaktpædagogen for råd og vejledning, og opfølgningskoordinatoren hjælper familien med at etablere kontakt til kommune, skole eller civilsamfundsorganisationer, som efter behov kan hjælpe familien videre.

Samarbejde om barnet

Vi samarbejder med andre for at hjælpe barnet bedst muligt - også efter opholdet på Julemærkehjem.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®

Køb for 200 kr. og få en gratis gave – gå til webshop