Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en VirksomhedsGaveBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start


 

Forældresamarbejde

Vi tilstræber at have et forpligtende samarbejde med børnenes forældre


 

I løbet af et ophold er der en række aktiviteter, som forældrene skal deltage i, fordi vi ved at børnene har brug for meget støtte efter opholdet, for at holde fast i den positive udvikling, og de nye vaner, de har fået på Julemærkehjemmet.

Det er vigtigt at forældrene fortæller os så meget som muligt, om barnet og de ting der sker for barnet, både før og under opholdet, så vi får de bedste forudsætninger for at hjælpe og forstå barnet.

Vi ved hvor vigtigt det er at vi holder hinanden godt informeret om småt og stort, og vi opfordrer derfor forældrene til at kontakte os, når de har brug for det, ligesom vi forpligter os til at kontakte forældrene om forhold der vedrører deres barns trivsel og udvikling.

Vi er meget bevidste om den tillid forældrene viser os ved at søge ophold til deres børn, men for at opholdet skal blive en succes, er det vigtigt, at vi tager samarbejdet alvorligt, hvilket blandt andet indebærer at vi overholder de aftaler vi indgår.

UDVIDET SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE

I 2021 bliver forældrene inddraget endnu mere i børnenes ophold på Julemærkehjemmene. Målet er at ruste hele familien til at fortsætte de gode vaner og erfaringer, som børnene får under opholdet.

Når børnene har gennemført deres ophold på Julemærkehjem har de fået en masse oplevelser, nye venner og en ny tro på dem selv. Det er afgørende for deres videre udvikling, at de fastholder den positive retning og får den overført til deres hverdag derhjemme. Men det kan være svært, og det er ikke en opgave, børnene kan stå alene med.

Forældrene kommer på Julemærkehjem

Som en fast del af opholdet er der to forældredage. Her kommer barnets forældre på besøg og får et helt konkret indblik i, hvad barnet lærer under opholdet.

På begge dage deltager forældrene i madværkstedet, hvor de laver mad og spiser sammen med børnene. Undervejs taler de om, hvordan man f.eks. laver den sunde madpakke eller lækre og nærende mellemmåltider.

Ligeledes deltager de i trivselsværkstedet, hvor forældrene og børnene taler om vigtige emner som gode venskaber og fællesskaber, digitale medier, og om hvordan et godt familieliv er i hverdagen.

Individuelle samtaler med forældrene

Vi holder en fast ugentlig samtale med både barn og forældre under hele opholdet. Samtalerne tager udgangspunkt i det enkelte barns udfordringer og situation. Det er altså tale om et individuelt forløb, som er 100 % tilpasset barnet og familien.

I samtalerne bruger vi vores pædagogiske faglighed og erfaring til at give konkrete værktøjer til familien, så de kan hjælpe barnet videre frem. Vi møder familien dér, hvor de er. Vi taler om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe deres barn.
Netop gennem dialog med forældrene, kan vi hjælpe dem til at tackle de udfordringer, der kan opstå fremover i barnets liv. Desuden får vi vigtig viden om barnets udvikling, som gør os i stand til under opholdet at tage bedre hånd om barnets problemer.

Læs mere om ...

Kost, motion, skolegang og pædagogik

hvordan foregår et ophold på Julemærkehjem

Sådan kommer du på Julemærkehjem

ssssss