Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Arv og testamente

Tendens: Hver sjette vil donere arv til velgørenhed

En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at 17 procent af danskerne er parate til at testamentere til velgørenhed. Samarbejdet Det Gode Testamente vil hjælpe udviklingen på vej.

Det Gode Testamente - arvesamarbejde


Lige omkring en sjettedel af alle danskere er parate til at testamentere en del af deres arv til velgørende formål som naturbevarelse, dyrevelfærd, sygdomsbekæmpelse og hjælp til udsatte børn og voksne. Det viser en landsdækkende undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget.

En af de danskere, der allerede har skrevet testamente og har valgt at tilgodese velgørende organisationer gennem arv, er 38-årige Chalotte Hildebrandt. Hun er IT-projektleder og mor til tre, og for hende har det været vigtigt at sikre børnene og øremærke en del af sin arv til særlige indsatser via testamentet.

”Jeg ved af erfaring, at man aldrig kan vide, hvornår livet tager en uventet og måske endelig drejning. Så for mig har det givet en ro at skrive testamente. Nu ved jeg, at mine børn er sikret bedst muligt, og samtidig har jeg sørget for, at mine økonomiske midler havner der, hvor jeg synes, de gavner bedst,” siger hun.

Resultaterne fra Analyse Danmark bliver taget godt imod hos de 33 velgørende organisationer i Det Gode Testamente, der sammen arbejder for at oplyse om muligheden for at tilgodese velgørende formål gennem arv.

”Traditionelt har testamentet været en beskeden kanal for donationer til velgørende organisationer, men nu mærker vi en stigende interesse for at gøre en forskel via testamentet, og det er en meget glædelig udvikling. Men det er vigtigt at sige, at der fortsat er stort behov for midler i det velgørende arbejde, og at hver en krone virkelig tæller,” siger Dorte Hee, der er projektleder i Det Gode Testamente.

Tendensen mod stigende testamentariske donationer bakkes op af tal fra brancheorganisationen for velgørende organisationer i Danmark, ISOBRO. Her viser indtægtsundersøgelsen fra 2017, at støtten fra arv er vokset med 15 procent siden 2013.

For at sætte skub i udviklingen går Det Gode Testamente nu i luften med en informationskampagne.

”Testamentet er fortsat et tabubelagt emne, og for mange er arv et rigtig svært område at tage stilling til. Vi mener, man skylder sig selv og sine omgivelser at være sat godt ind i sine muligheder, og derfor søsætter vi en kampagne, der blandt andet giver mulighed for gratis råd og vejledning fra en advokat,” siger Dorte Hee.


  • *Undersøgelsen er foretaget af Analyse Danmark i perioden fra den 17. april 2018 til den 24. april 2018 blandt 1.077 18+ årige danskere. Data er vægtet på køn, alder og region i henhold til Danmarks Statistiks fordelinger.
  • *Indtægtsundersøgelsen fra ISOBRO er baseret på 130 velgørende organisationer svarende til 85 procent af markedet.

Fakta om arv og testamente - bliv klogere

Piger laver hjerte

Sådan gør du, hvis du vil betænke andre i dit testamente.

Tina - vil betænke udsatte børn

Vi skal efterlade vores klode med god samvittighed til de næste generationer.

Bliv inspireret af andre og få gode råd i vores guide til arv og testamente.

FÅ GRATIS RÅD AF DET GODE TESTAMENTE

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem en række af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Det Gode Testamente står bag websitet detgodetestamente.dk, hvor der kan hentes inspiration, vejledning og gratis advokatrådgivning, hvis du ønsker at betænke en god sag i dit testamente.

Det Gode Testamente
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®