Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Arv og testamente

For Tina giver det ro at have taget stilling

For Tina har det været vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med den arv, hun og hendes mand efterlader sig. Hun har også valgt at være helt åben omkring sine valg.

Det Gode Testamente - arvesamarbejde

Tina - om arv og testamente for udsatte børn

Det har været vigtigt for Tina og hendes mand at tage stilling til, hvad der skal ske med den eventuelle formue som de vil efterlade sig. Artikel med Tina, Det Gode Testamente, august 2021.


Tina har altid holdt meget af dyr og naturen, og det har betydet meget for hende at kunne gøre en forskel. Så for hende og hendes mand var det oplagt at tilgodese velgørende organisationer inden for dyrevelfærd, natur og miljø.

– Dyr er sansende væsener, men de har ikke deres egen stemme. Derfor er det vigtigt, at der er nogen, der taler deres sag. Det samme gælder natur og miljø. Vi skal behandle vores natur og omgivelser på en god og ordentlig måde. Vi skulle jo gerne kunne efterlade vores klode med god samvittighed til de næste generationer.

Flere kan mere

En af Tinas pointer er, at man som enkelt person kan have svært ved at gøre en hel masse. Men ved at støtte velgørende organisationer, kommer man langt bredere ud, fordi de har et enormt netværk. Ikke kun i Danmark, men også i Europa og resten af verden. Derfor støtter Tina velgørende organisationer med både en månedlig betaling og ved at betænke dem i testamentet.


Tag stilling

Tina og hendes mand er ufrivilligt barnløse. Derfor har det været ekstra vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med den eventuelle formue som de vil efterlade sig.

Selvom det kan være svært at tale om testamente, er det ifølge Tina nødvendigt at tage stilling. Specielt i en tid, hvor vi lever sammen på helt andre måder, end man gjorde tidligere.

– Når man kigger på, hvordan vi lever sammen i dag, så er vi jo sammensat på alle mulige forskellige måder. Nogle er singler, andre lever i parforhold. Nogle har børn sammen. Andre har børn hver for sig. Uanset hvilken måde man lever på, er det vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med de penge, der kommer fra dig. Og du kan sagtens tænke en velgørende organisation ind i testamentet.


Vi skulle jo gerne kunne efterlade vores klode med god samvittighed til de næste generationer.

Tina

Vores valg

Tina og hendes mand er fuldstændig åbne omkring, at de har valgt at skrive testamente. Både overfor venner, familie og på arbejdspladsen. De har også været åbne om, hvilke organisationer de har lavet testamente til fordel for.

– Vi har valgt de organisationer, der betyder mest for os. ”Det er ikke alle, der er enige i vores valg, men det er ligegyldigt. For det er vores valg”.

Stof til eftertanke

Snakken om testamente har sat nogle tanker i gang hos familie, kolleger og venner. I de snakke har Tina fornemmet, at der er mange, der synes, de burde havde gjort noget ved det for længe siden. Men for de fleste er det endnu ikke blevet til noget, så det er et vigtigt emne at få talt om igen og igen.

– Det betyder noget for os at drøfte det med andre. Ikke mindst for at undgå enhver tvivl om, hvad vi ønsker at gøre med den eventuelle formue, der kommer om forhåbentlig mange år. Det synes vi, vi skylder.


Det er vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med de penge, der kommer fra dig. Og du kan sagtens tænke en velgørende organisation ind i testamentet.

Tina

Fakta om arv og testamente - bliv klogere

Piger laver hjerte

Sådan gør du, hvis du vil betænke andre i dit testamente.

Verdens venligste advokat - gode råd om testamente

At betænke et godt formål i dit testamente. Er det noget for dig?

kvinde leger med sine børn

Bliv inspireret af andre og få gode råd i vores guide til arv og testamente.

FÅ GRATIS RÅD AF DET GODE TESTAMENTE

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem en række af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Det Gode Testamente står bag websitet detgodetestamente.dk, hvor der kan hentes inspiration, vejledning og gratis advokatrådgivning, hvis du ønsker at betænke en god sag i dit testamente.

Det Gode Testamente
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®