Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

mobning sætter dybe spor

Der er allerede mere end 10.000, der har skrevet under for at sætte en stopper for mobning - det er vi meget taknemmelige for. Samtidig har vi også modtaget flere hundrede mobbehistorier fra folk, der selv har oplevet mobning og stadig mærker konsekvenserne af det i dag. 


Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi sideløbende med vores underskriftsindsamling, for at få mobning på skoleskemaet og ud af skolegården, ville modtage flere hundrede personlige fortællinger om jeres oplevelser med mobning, og hvordan det har påvirket jer. Vi er meget beærede over, at så mange har haft lyst til at dele deres historie med os.

Vi har samlet et lille udpluk af alle historier her – i helt anonymiseret form selvfølgelig. De viser tydeligt, at mobning sætter dybe spor og ofte kaster lange mørke skygger helt ind i voksenlivet for den, det går udover.


MOBNING BØR TAGES LANGT MERE ALVORLIGT

En ny undersøgelse viser, at 31 % af danskerne er blevet mobbet i deres barndom, og over halvdelen af dem kan stadig mærke konsekvenserne af det som voksne. Præcis ligesom alle de personlige historier, vi har modtaget, vidner om. 

For rigtig mange fører mobning til manglende selvværd og ensomhed. Det kan også øge risikoen for, at man udvikler fx angst og depression. Ofte påvirker mobning også de sociale relationer, jobbet, økonomi og uddannelse. Listen er lang og uendeligt trist.

Derfor mener vi, at mobning blandt børn bør tages langt mere alvorligt, end vi gør i dag. Derfor har vi lanceret en underskriftindsamling for at sætte en stopper for mobning. Vi afleverer underskrifterne til de ansvarlige politikere sammen med en opfordring om at indføre en årlig trivselsuge i alle skoler.

Har du ikke nået at skrive under endnu? Så kan du gøre det lige her.

Julemærkehjemmet, glad barn og voksen kram
Julemærkehjemmet, glad barn og voksen kram
Julemærkehjemmet, glad barn og voksen kram
Julemærkehjemmet, glad barn og voksen kram
Julemærkehjemmet, glad barn og voksen kram
Julemærkehjemmet, glad barn og voksen kram

55 % AF BØRNENE HAR OPLEVET MOBNING

Mobning, ensomhed og udelukkelse fra fællesskabet er det, mange børn har med i bagagen, når de kommer på Julemærkehjem. Faktisk har hele 55 % af børnene - det vil sige over halvdelen - oplevet mobning, inden de starter deres ophold hos os.

Det har store konsekvenserne for børnene. De føler sig forkerte, de føler sig utilstrækkelige, og de tror ikke, de har værdi. Mange af børnene bebrejder dem selv for at blive udsat for mobning, og det resulterer i, at de trækker sig fra fællesskaber, fordi de ikke længere har modet til at være med.

Men vi har alle behov for at være en del af et fællesskab. Derfor hjælper vi børnene med at agere i fællesskabet og arbejder fokuseret med, at de bliver set og hørt og får plads til at udtrykke sig og sætte ord på følelser og oplevelser.

Vi hjælper dem til at finde deres styrker og se på sig selv og livet med nye øjne, og vi lærer dem, at alle er noget værd og har værdi for fællesskabet. For mange af børnene er opholdet starten på en ny og lysere hverdag med styrket selvværd og trivsel.


Vil du vide mere om vores arbejde?

Du kan gøre en forskel

Vi styrker børnenes selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Casper

Ophold på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®