Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Fra Julemærkehjem til frontfigur

Som barn blev Thomas mobbet og havde lavt selvværd. I dag står han i spidsen for sit eget firma, der udbreder grønne vaner og vegansk mad. Et ophold på Julemærkehjem fik afgørende betydning for hans liv.

Thomas Erex - fra Julemærkehjem til frontfigur

En engageret chef for en lille håndfuld medarbejdere er på en mission for plantebasserede og klima-venlige madvaner.

man får ikke lige øje på, at der bag chefens entusiasme og stringente formidling af viden engang var en lille dreng, der trøstespiste, fordi han blev mobbet i skolen.

Thomas Erex - fra Julemærkehjem til frontfigur

En engageret chef for en lille håndfuld medarbejdere er på en mission for plantebasserede og klima-venlige madvaner.

man får ikke lige øje på, at der bag chefens entusiasme og stringente formidling af viden engang var en lille dreng, der trøstespiste, fordi han blev mobbet i skolen.

Thomas Erex er kampagnechef hos Plantevækst, som arbejder for at fremme plantebasserede muligheder i Danmark. Hans fornemmeste opgave er at skabe relationer til mennesker med indflydelse og power til at forandre tingene.

- Det er ikke kun den enkeltes ansvar at spise mere grønt og klimavenligt. Vi kan få mere succes ved at arbejde strukturelt og få store virksomheder og producenter med. Jeg synes fx, det er fedt som vært ved vores prisuddelinger at skabe relationer til mennesker med indflydelse. For det er bosserne, der kan skabe forandringerne, siger han.

EN PASSION FRA DEN TIDLIGE UNGDOM

Thomas Erex har inspireret danskerne igennem 12 år med sine veganske madopskrifter. Han er blogger og influencer med flere end 15.000 følgere på Instagram. Han har optrådt i Go’ morgen Danmark på TV2 som vegansk kok, og han er forfatter til tre kogebøger ”Kærlighed & Kikærter” (2021), ”Vegansk julemad” (2019) og ”Veganske livretter” (2017).

- Det handler om at inspirere og skabe forandring på den positive måde. På Plantevækst samarbejde vi med kæder som 7-Eleven, Lidl og Q8 om at få grønne alternativer på hylderne, siger han.

Det var dokumentarer om dyr i fødevareproduktion, der betød en vending for en 23-årig Thomas Erex. Han blev veganer og ivrig forkæmper for en bedre verden for dyr, mennesker og klima. Han er stifter af Danmarks Veganske Forening, hvor han arbejdede frivilligt i en årrække ved siden af sit job som gymnasielærer.

I 2019 forlod han jobbet på gymnasiet, for at gøre sin store passion til sit arbejdsliv hos Plantevækst.

FIK SELVVÆRD PÅ JULEMÆRKEHJEM

Men det har ikke altid været en succes. Som lille dreng kæmpede Thomas Erex med dårligt selvværd. Han blev mobbet i skolen, og flygtede hjem for at trøste sig med mad, som han holdt meget af. Men det betød bare endnu flere kilo på kroppen og endnu mere mobning. Der skulle et ophold på Julemærkehjem til at bryde den onde cirkel.

- Jeg oplevede, at alle børn på Julemærkehjemmet havde det på samme måde, så der var ikke noget at være bange for. De voksne var ekstremt gode til at hjælpe og skabe fællesskab.

Thomas Erex fik en anden attitude og en rankere ryg gennem ophold på Julemærkehjemmet i Hobro.

- Der skete noget inde i mig selv, en ny følelse af at være noget værd, at kunne noget, og at ingen kunne pille mig ned. Det er det, jeg har taget med mig fra Julemærkehjemmet. Vi kan skabe rigtig meget forandring i verden omkring os ved at skabe forandring inde i os selv, siger Thomas Erex, som i dag også er ambassadør for Julemærkehjemmene.


Thomas Erex har selv været på Julemærkehjem som barn – et ophold, der fik afgørende betydning for ham. Derfor er han i dag ambassadør. Thomas Erex holdt tale til offentliggørelsen af Julemærket 2022, hvor han fortalte om sit ophold på Julemærkehjem.


Bliv sponsor

- og giv børn en ny start

De fem Julemærkehjem drives primært for indsamlede midler. Vi får kun 2,2 % i offentligt tilskud, mens resten af vores drift finansieres af salg af Julemærket, donationer fra fonde samt bidrag fra private og virksomheder.

Som sponsor for Julemærkehjemmene får virksomheden fuldt skattefradrag og en række fordele. Vi har tre pakker Lille pakke fra 6.000 kr. Mellem pakke fra 12.000 kr. og Stor pakke fra 25.000 kr.

Piger krammer - Julemærkehjemmene
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®