Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Skælskør Julemærkehjem fejrede 60-års jubilæum

Med sang og fællesdans med Thomas Evers Poulsen blev det fejret, at Julemærkehjemmet Skælskør gennem 60 år har hjulpet børn ud af mistrivsel.

Thomas Evers Poulsen byder op til fællesdans

Thomas Evers Poulsen gør klar til at demonstrere dansetrin, hvor både unge og gamle kan være med.

Der var pyntet op med balloner og inviteret gæster fra nær og fjern, da Skælskør Julemærkehjem torsdag d. 26. januar 2023 fejrede sit 60-års jubilæum. 

Forstander Christine Conradsen holdt en tale, hvor hun blandt andet fortalte, at her på hjemmet bliver børnene set, og de oplever nærvær fra både børn og voksne. Fællesskabet og omsorgen er to af nøglerne til, at børnene kan få det bedre og genfinde modet på livet. 


Fællesskabet hyldet med fællesdans

Herefter tog vores ambassadør Thomas Evers Poulsen over og inviterede alle til fællesdans. Han har selv som barn oplevet at blive mobbet og stå uden for fællesskabet. Derfor har han valgt at blive ambassadør, så han kan hjælpe børn, som også har det svært. 

Læs hele hans historie her

Derefter fortalte en række af børnene, hvad der er grunden til, at de er på Julemærkehjem i dag. Nogle var blevet mobbet, andre havde mistet lysten til at gå i skole. Fælles for dem var, at de nu igen kunne smile og være glade, En pige fortalte, at hun tidligere ikke turde sige noget i skolen, men at hun i dag havde fået modet til at stille sig op og fortælle sin historie til alle gæsterne. 

Undervejs blev der serveret en flot lagkage fra Farumhus, og til slut kunne alle få en rundvisning på hjemmet.


Hjælp til 14.000 børn

Helt præcis var det den 14. december 1962, at Julemærkehjemmet Skælskør for første gang kunne slå dørene op og tage imod børn, der havde brug for hjælp. I løbet af de 60 år har mere end 14.000 børn fået et ophold.

Julemærkehjemmet har plads til 48 børn ad gangen. Det ligger omgivet af store grønne plæner, som bugter sig ned mod vandet. Det består af en hovedbygning og de tre afdelinger: 'Højen', 'Skrænten' og 'Fjorden' med fællesrum og værelser til børnene. 

Hjemmet bliver løbende vedligeholdt. Skolelokalerne er fornyeligt blevet renoveret, og i 2021 åbnede en helt ny multihal. Det var også i multihallen, at dagen blev fejret.


Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®