Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Thomas Evers: Derfor støtter jeg Julemærkehjemmene

Som ambassadør for Julemærkehjemmene er danseren Thomas Evers Poulsen med til at hjælpe udsatte børn i Danmark. Han har nemlig selv som barn oplevet, hvor ødelæggende det kan være at blive mobbet hver dag.

Thomas Evers er ambassadør for Julemærkehjemmene

Thomas Evers Poulsen er kendt for hver fredag i ’Vild med Dans’ at bevæge sig elegant rundt på dansegulvet. Men rent personligt har livet ikke altid været en let svingom for den 44-årige danser. Som barn blev han gennem en stor del af sin skoletid mobbet, fordi han ikke var som de andre. 

Ambassadør for børnene

I dag har han valgt at hjælpe børn, der lige som ham selv kæmper med svære udfordringer i barndommen. Siden 2013 har han været ambassadør for Julemærkehjemmene. Som ambassadør er han med til at skabe opmærksomhed om Julemærkehjemmenes arbejde, samtidig med at han deltager i arrangementer, hvor han samler ind til børnene.

Jeg mener, at Julemærkehjemmene laver et utroligt vigtigt arbejde, fordi de hjælper de børn, der har fået en skæv start på livet. Børn er vores fremtid. De fortjener ikke at opleve modstand fra starten af i livet. Julemærkehjemmene griber de børn, som har det svært og hjælper dem videre i en bedre retning.


Blev mobbet for at være anderledes

Thomas Evers har selv oplevet, hvordan det er at stå uden for fællesskabet og ikke have nogen venner i skolen.

Jeg blev mobbet, da jeg gik i skole. I 4. klasse flyttede min familie og jeg fra Falster til København, og her kom jeg ind i en skole, hvor jeg var helt anderledes end de andre. De var efter mig, fordi jeg gik til dans, for det gjorde man bare ikke, når man var dreng.

Jeg skilte mig på alle måder ud. Jeg gik i pæne lærredsbukser, og alle de andre børn gik i jeans. Da jeg så endelig en dag kom glad i skole i nye jeans, blev jeg alligevel hånet, fordi så syntes de andre, at det var det forkerte mærke.” 

For mig var skoledagen bare noget, der skulle overstås. Det handlede om at komme hjem igen, så jeg kunne komme til dans. Dansen var mit frirum, og det var her, jeg havde et fællesskab.” 


Her bliver børnene set

Thomas Evers’ redning blev, at han kunne søge tryghed i dansen, og at han altid havde stor opbakning fra sine forældre. Havde han ikke haft den støtte, kunne det virkelig være gået galt for ham. Han er klar over, at det langt fra er alle børn med problemer, som er lige så heldige.

Derfor er Julemærkehjemmene et unikt sted til at hjælpe børn, der kæmper med mobning eller på anden vis har det dårligt i deres liv. 

På Julemærkehjemmene bliver børnene set, og de får hjælp til at løse deres problemer. Mange tror, at det kun drejer sig om vægtproblemer, men det er langt mere komplekse udfordringer, børnene kæmper med. Det er mobning, ensomhed og selvværdsproblemer. Hvis ikke de får hjælp, kan det gå dem skævt langt frem i livet.

Særligt indtryk gjorde det på ham, da han var på besøg på Julemærkehjemmet Kildemose for at møde børnene. Pludselig fik han øje på en planche med fotos af de børn, som gik der. Alle fotos var taget, lige da børnene begyndte deres ophold.

Det var helt vildt. Jeg kunne slet ikke genkende dem. Når man sammenlignede med, hvordan de nu så ud, så havde de fået så meget smil og glæde i ansigtet. Det var en kæmpe udvikling, der var sket med deres udtryk på bare få uger. De havde fået så meget lys i livet.”


Bryder en ond cirkel

Han anbefaler alle at støtte Julemærkehjemmenes arbejde. Uanset hvilket beløb, man har mulighed for at give, vil det komme børnene til gode. 

Julemærkehjemmene er for mange børn det eneste sted, de kan få hjælp. Mange kommer fra udsatte familier, hvor forældrene måske også har haft det svært. Derfor er et ophold med til at bryde en ond cirkel af nedarvede problemer. Jeg er også glad for, at de på hjemmene følger op på, hvordan det går børnene, efter de er kommet hjem. På den måde hjælper Julemærkehjemmene hele familien til at få et bedre liv.” 


Thomas Evers Poulsen

  • Danser, influencer, foredragsholder, kogebogsforfatter
  • Har vundet ’Vild med dans’ tre gange.
  • Har siden 2013 været ambassadør for Julemærkehjemmene.
  • Som ambassadør deltager han i arrangementer, hvor han samler penge ind, og han skriver om Julemærkehjemmene på sine sociale kanaler.
  • Han har bl.a. cyklet til Paris med Tour De Taxa til fordel for børnene på Julemærkehjem. Han har også deltaget som koordinator og kok på turene til Paris.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2023 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®