Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

TOUR DE TAXA CYKLER danmark rundt for børnene

I år kører Tour de Taxa herhjemme, når rytterne på bare otte dage cykler hele Danmark rundt.

Tour de Taxa sendes afsted fra Julemærkehjemmet i Roskilde

På grund af Corona er det desværre ikke muligt for de seje ryttere fra Tour De Taxa at gennemføre cykelløbet til Paris. Men det holder dem selvfølgelig ikke tilbage.

I fredags lød startskuddet til årets tour, og på flere Julemærkehjem var børnene med til at sende cykelrytterne afsted rundt i landet.

Tour de Taxa startede for 10 år siden, da en gruppe taxachauffører fik ideen til cykelløbet. Siden er der blevet tilbagelagt mange tusinde kilometer hvert år til fordel for børn på Julemærkehjem.

Et kæmpe stort tak til Tour de Taxa for den enorme støtte og hjælp. Og held og lykke til alle jer, der er i sadlen i år.

Vi ser frem til at nyde den danske sommer, og ikke mindst den smukke natur Danmark har at byde på, og at få vist Tour De Taxa-tøjet frem med alle de gode virksomheders logo der stadig støtter vores projekt til fordel for Julemærkefonden.

Dan Volmar, Tour de Taxa

Historien om Tour de Taxa

Det første hold cyklede fra Aarhus i juli 2010. Der var 32 ryttere på den første tur til Paris. De følgende år blev der dannet et hold i København og et på Sydsjælland og øerne. I 2014 blev holdet fra Himmerland dannet, og i 2016 kom holdet fra Syd/Sønderjylland og  Fyn til. I dag er der fem hold med hver 24-40 ryttere.

Tour de Taxa blev startet af en gruppe taxachauffører og andre med tilknytning til Aarhus Taxa. Allerede året efter blev der dannet en frivillig forening, Den Velgørende Forening Tour de Taxa. Den eneste tilknytning Tour de Taxa har til Aarhus Taxa i dag er navnet og de historiske rødder.

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nybegyndere på holdene.

Læs mere om Tour de Taxa:

Tour de Taxa cykling til Paris
Cykling er en holdsport

Mød Izabella - ny cykelrytter og med på Team Østjylland

Cykelrytter Izabella. Foto: Svend Aage Jellesen

"Jeg blev inviteret med på turen til Paris i 2018 som madmor og havde en rigtig god oplevelse sammen med en masse glade mennesker. Da vi kom hjem, besluttede jeg mig for at købe en racercykel for at se, om det var noget for mig. Siden har jeg trænet på landevejene og spinning i fitnesscentret om vinteren.

Selvfølgelig har jeg sommerfugle i maven. Men mit motto er 'Never Give Up', og det synes jeg selv, jeg er kommet langt med i dag, så det skal nok bære mig til Paris. Jeg ser frem til at få nogle nye venner og bekendtskaber, ligesom jeg fik i 2018 som madmor.

Det, jeg vægter højest ved at deltage, er, at jeg kan udfordre mig selv og samtidig  støtte  børnene -  og selvfølgelig få en god oplevelse. Jeg vil nyde hvert minut af turen sammen med mine gode cykelvenner. Og så  vil jeg sende en varm tanke til dem, der støtter dette fantastiske projekt."

Tour de Taxa støtter Julemærkehjemmene

Den samlede donation fra Tour de Taxa består af overskuddet for holdenes tur til Paris, sponsorater og ikke mindst rytternes egne indsamlinger. Hvert år bliver donationen overrakt til Julemærkefonden som et gavebevis på et af Julemærkehjemmene til efteråret.

Julemærkehjemmenes ambassadør, Thomas Evers Poulsen, har flere gange overrakt gavebeviset på Tour de Taxas vegne. Thomas har været engageret i Tour de Taxas arbejde i en årrække. Han har både deltaget som cykelrytter på 'tourene' til Paris og som hjælper, hvor han blandt andet var med til at sørge for mad og drikke til cykelrytterne undervejs.

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

I 2018 var donationen på over 1,2 mio. kr. Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Liljeborg.

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

I 2019 var donationen på ca. 900.000 kr. Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Fjordmark.

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

I 2020 var donationen på næsten 650.000 kr., på trods af, at 'touren' til Paris blev udskudt. Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Kildemose.


På Tour de Taxa-holdene lægger vi stor vægt på fællesskabet. - Vi starter sammen, vi cykler sammen, og vi kommer i mål sammen.

Dan Volmar, Tour de Taxa

ssssss