Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

flot donation fra TOUR DE TAXA

I 2021 kørte Tour de Taxa herhjemme, men det blev alligevel til en flot donation.

Flot donation fra Tour de Taxa

Repræsentanter fra Tour de Taxa overrækker årets donation 2021 til Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen og børnene på Julemærkehjemmet Hobro.


TOUR DE TAXA cyklede Danmark rundt for børnene

I 2021 kørte Tour de Taxa herhjemme, da rytterne på bare otte dage cyklede hele Danmark rundt.

Tour de Taxa sendes afsted fra Julemærkehjemmet i Roskilde

På grund af Corona var det i 2021 desværre ikke muligt for de seje ryttere fra Tour de Taxa at gennemføre deres årlige cykelløb til Paris. Men det holdt dem selvfølgelig ikke tilbage fra at cykle for børnene. De tog derfor i stedet en tur rundt i hele Danmark på blot otte dage.

Da startskuddet gik til årets tour i juli, var flere af børnene på Julemærkehjemmene med til at sende cykelrytterne afsted.

Tour de Taxa startede for 10 år siden, da en gruppe taxachauffører fik ideen til cykelløbet. Siden er der blevet tilbagelagt mange tusinde kilometer hvert år til fordel for børn på Julemærkehjem.

En stor tak til alle de seje Tour de Taxa-ryttere for den enorme støtte og hjælp til børnene på Julemærkehjem.


Vi ser frem til at nyde den danske sommer, og ikke mindst den smukke natur Danmark har at byde på, og at få vist Tour De Taxa-tøjet frem med alle de gode virksomheders logo der stadig støtter vores projekt til fordel for Julemærkefonden.

Dan Volmar, Tour de Taxa

Historien om Tour de Taxa

Det første hold cyklede fra Aarhus i juli 2010. Der var 32 ryttere på den første tur til Paris. De følgende år blev der dannet et hold i København og et på Sydsjælland og øerne. I 2014 blev holdet fra Himmerland dannet, og i 2016 kom holdet fra Syd/Sønderjylland og  Fyn til. I dag er der fem hold med hver 24-40 ryttere.

Tour de Taxa blev startet af en gruppe taxachauffører og andre med tilknytning til Aarhus Taxa. Allerede året efter blev der dannet en frivillig forening, Den Velgørende Forening Tour de Taxa. Den eneste tilknytning Tour de Taxa har til Aarhus Taxa i dag er navnet og de historiske rødder.

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nybegyndere på holdene.

Læs mere om Tour de Taxa:

Tour de Taxa cykling til Paris
Cykling er en holdsport

Mød Izabella - ny cykelrytter og med på Team Østjylland

Cykelrytter Izabella. Foto: Svend Aage Jellesen

"Jeg blev inviteret med på turen til Paris i 2018 som madmor og havde en rigtig god oplevelse sammen med en masse glade mennesker. Da vi kom hjem, besluttede jeg mig for at købe en racercykel for at se, om det var noget for mig. Siden har jeg trænet på landevejene og spinning i fitnesscentret om vinteren.

Selvfølgelig har jeg sommerfugle i maven. Men mit motto er 'Never Give Up', og det synes jeg selv, jeg er kommet langt med i dag, så det skal nok bære mig til Paris. Jeg ser frem til at få nogle nye venner og bekendtskaber, ligesom jeg fik i 2018 som madmor.

Det, jeg vægter højest ved at deltage, er, at jeg kan udfordre mig selv og samtidig  støtte  børnene -  og selvfølgelig få en god oplevelse. Jeg vil nyde hvert minut af turen sammen med mine gode cykelvenner. Og så  vil jeg sende en varm tanke til dem, der støtter dette fantastiske projekt."

Tour de Taxa støtter Julemærkehjemmene

Den samlede donation fra Tour de Taxa består af overskuddet for holdenes tur til Paris, sponsorater og ikke mindst rytternes egne indsamlinger. Hvert år bliver donationen overrakt til Julemærkefonden som et gavebevis på et af Julemærkehjemmene til efteråret.

Julemærkehjemmenes ambassadør, Thomas Evers Poulsen, har flere gange overrakt gavebeviset på Tour de Taxas vegne. Thomas har været engageret i Tour de Taxas arbejde i en årrække. Han har både deltaget som cykelrytter på 'tourene' til Paris og som hjælper, hvor han blandt andet var med til at sørge for mad og drikke til cykelrytterne undervejs.

Tour de Taxa

I 2021 var donationen på 835.000 kr., selv om 'touren' foregik i Danmark. Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Hobro.

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

I 2020 var donationen på næsten 650.000 kr., på trods af, at 'touren' til Paris blev udskudt. Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Kildemose.

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

I 2019 var donationen på ca. 900.000 kr.
Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Fjordmark.

Thomas Evers Poulsen - Ambassadør for Julemærkefonden og for Tour de Taxa

I 2018 var donationen på næsten 1,27 mio. kr.
Overrækkelsen foregik på Julemærkehjemmet Liljeborg.


På Tour de Taxa-holdene lægger vi stor vægt på fællesskabet. Vi starter sammen, vi cykler sammen, og vi kommer i mål sammen.

Dan Volmar, Tour de Taxa

Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss