Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

”Vi starter sammen, og vi kører i mål sammen!”

De kalder sig Danmarks bedste cykelhold, og de tramper i pedalerne for børnene på Julemærkehjemmene - og for sig selv og hinanden. De er en del af Tour de Taxa.

To glade cykelryttere Tour de Taxa, Julemærkebørn

Henrik og Anja efter de passerede mållinjen for årets Tour de Taxa 2023. Det er især fællesskabet og det at gøre en forskel for børnene, der motiverer de to.  


Efter ni benhårde dage på cyklen er det kæmpestort, og stemningen i gruppen er nærmest euforisk, når man samles med de andre Tour de Taxa-hold uden for Paris. Herfra følges vi det sidste stykke ind mod byen, langs Seinen, gennem de smalle gader, rumlende op ad Champs-Élysées’ brosten. Så går turen rundt om Triumfbuen, og når man så endelig lander ved Eiffeltårnet, hvor familien står og venter – ja, så kan tårerne ikke holdes tilbage.

Henrik Baadsgaard, Tour de Taxa-rytter

når gnisten bliver til en flamme

Henrik Baadsgaard er af de megaseje cykelryttere i Tour de Taxa, som hvert år cykler for børnene på Julemærkehjem. Henrik er med på Team Himmerland, og fra januar til juli bruger han og hans holdkammerater mindst en dag om ugen på at træne op til deres store tur i uge 29. I år går turen hele Danmark rundt.  

Det var en nabo på campingpladsen, som foreslog Henrik at blive en del af holdet og cykle med til Paris i 2022, og her to år senere er han mange gode oplevelser rigere og fyrre kilo fattigere. Følelsen af, at andre måske ikke helt troede på hans projekt, gav bare mere blod på tanden. 

Og da Henrik mærkede fællesskabet og opbakningen fra de nye holdkammerater på Team Himmerland, blev der blev tændt en gnist, som hurtigt blev til en flamme og et bankende hjerte for Tour de Taxa:

Det kan virkelig noget, at man er fælles om at gennemføre noget, der er lidt ekstremt. Vi har et meget stærkt sammenhold og bakker hinanden op. På næste års tour tror jeg, at vi bliver omkring 50 cykelryttere fra Team Himmerland.

JULEMÆRKEHJEMMETS BETYDNING

Henriks kone Anja blev stærkt motiveret af hans åbenlyse glæde over cykelturene og de nye venner på holdet, så hun besluttede at cykle med til Paris i 2023. Turen for Team Himmerland starter altid med morgenmad for hele familien på Julemærkehjemmet Hobro, og for Anja var det lidt som at komme hjem:

Jeg boede på Julemærkehjemmet i fem måneder, da jeg var 14 år,” forklarer Anja og fortsætter: ”Det var helt fantastisk. Det blev de lykkeligste måneder i mit liv, fordi jeg blev accepteret for, hvad jeg var, og hvem jeg var. Og jeg kunne sagtens huske vejen op til mit værelse her efter 34 år.

For mig har træningen og turen været en spændende personlig rejse, hvor jeg har lært en masse om mig selv og fået flyttet nogle grænser. Ligesom på Julemærkehjemmene har fællesskabet stor betydning for vores cykelhold. Vores motto er, at vi starter sammen, vi cykler sammen, og vi kører i mål sammen. Så man bliver altid samlet op, når man er presset.

Henrik supplerer: ”Og anden gang var turen endnu bedre for mig. Jeg havde overskud til at hjælpe andre med en hånd i ryggen, en fjollet historie eller et par linjer fra en sang. Så glemmer man regnvejret, modvinden og de ømme lår.


ET VIGTIGT BIDRAG

Team Himmerland samler ind til Julemærkehjemmet Hobro - og hele Tour de Taxa støtter alle Julemærkebørnene på tværs af de fem hjem. I løbet af foråret har rytterne fra Team Himmerland været på besøg på netop Hobro, fortæller Henrik:

Vi blev vist rundt af nogle seje børn, som var så glade for at være der, og det gjorde et kæmpe indtryk. Og da viceforstander Lene Gamrath så fortalte, at tilskud fra det offentlige udgør mindre end 3 % af driften, blev det jo tydeligt, hvor vigtige initiativer som Tour de Taxa er for Julemærkehjemmene. Og det er fedt at kunne gøre en forskel for de børn!


stor opbakning fra frivillige og sponsorer

Team Himmerland og de andre Tour de Taxa-hold er ikke alene om at gøre en indsats for Julemærkehjemmene. Rytterne samler ind i deres netværk og via deres egne Facebook-sider. Henriks seneste indsamling gav hele 6.500 kr. 

Holdet arrangerer også cykelsponsorløb, hvor alle er velkomne, og hvert år i april er der store 'vaskeweekend' i Støvring. I 'vaskeweekenden' vasker cykelrytterne biler og campingvogne om lørdagen, og om søndag cykler de en tur, mens vaskehallen klarer arbejdet og donerer indtægten. I 2024 indbragte 'vaskeweekenden' over 10.000 kr. til Julemærkebørnene. 

Næste sommer går Tour de Taxas tur til Paris. Slutdestinationen er Eiffeltårnet, og Henrik og Anjas teenagesøn har allerede sagt ja til at cykle med sammen med sin far, og mon ikke de begge to får vand i øjnene, når de får øje på Anja og lillebror Marius, der står og venter for foden af Eiffeltårnet?


VIL DU VIDE MERE OM TOUR DE TAXA?

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nybegyndere på holdene.

I 2025 cykler Tour de Taxa endnu engang til Paris – og du kan komme med. Det er en oplevelse for livet, og rytternes indsats gør en uvurderlig forskel for børn i mistrivsel.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®