Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

Simone cykler 1.300 km for for børnene

28-årige Simone deltager for første gang i dette års Tour de Taxa. Sammen med alle de andre sejere ryttere træner hun lige nu op til at kunne cykle hele vejen til Paris for Julemærkebørnene.

Simone cykler for Tour de Taxa

Simone, 28 år – cykler for Tour de Taxa-hovedstaden for første gang.

Det her er Simone. Hun er 28 år gammel, og deltager i årets Tour de Taxa. Sammen med 25 andre seje ryttere cykler hun for hovedstadsholdet, og hun glæder sig til at tilbagelægge de 1.300 km. fra Danmark til Paris for Julemærkebørnene.

Simones far kørte med i både 2018 og 2021, og han talte så varmt for det, at både Simone og hendes søster tilmeldte sig Tour de Taxa 2022:

”Min far var så begejstret for det, at min søster og jeg valgte at melde os til, da vi fik muligheden her i 2022 – og vi har absolut ikke fortrudt det. Det er en oplevelse for livet: træningen, sammenholdet og det at gøre noget godt i fællesskab for nogen, som har hårdt brug for det – og så selvfølgelig selve turen til Paris. Dét glæder jeg mig til.”


At kunne mere, end man selv tror

Inden Simone meldte sig til Tour de Taxa, havde hun ingen erfaring med racercykler eller at cykle lange distancer. Og hun har da også ofte, hvis en træning har været ekstra hård, spurgt sig selv, hvordan hun nogensinde skulle komme til Paris. Men netop selve udfordringen: at cykle hele vejen til Paris, er afgørende for Simones motivation og engagement i Tour de Taxa:

”Hvis jeg skal sige til nogle børn, at de kan mere end de selv tror, så gælder det også for mig selv. Jeg vil gerne vise mig selv, at jeg kan mere, end jeg tror ved at nå det her mål. Da jeg startede, syntes jeg det var hårdt at cykle 20 km. på en træningstur. Nu er min længste tur 152 km., og det er en helt vildt fantastisk følelse. Og jeg vil bare virkelig gerne stå der i Paris og kunne sige: ’Jeg gjorde det!’,” fortæller Simone.


Hvis jeg skal sige til nogle børn, at de kan mere end de selv tror, så gælder det også for mig selv.
Jeg vil gerne vise mig selv, at jeg kan mere, end jeg tror ved at nå det her mål.

Simone, cykelrytter for Tour de Taxa - Hovedstaden


Børnene og fællesskabet skaber motivation

Simone er klar til at cykle til Paris

Den personlige motivation er vigtig for Simone, men det betyder mindst ligeså meget, at hendes deltagelse i Tour de Taxa er med til at gøre en forskel for børn, som har brug for hjælp og støtte:

”Formålet med det hele er jo først og fremmest børnene, at samle ind til dem og ikke mindst skabe opmærksomhed om Julemærkehjemmenes arbejde. Havde det bare været for mig selv, så havde jeg ikke villet det så meget. Og så er det bare helt fantastisk, at så mange mennesker med så forskellige baggrunde kan gå sammen i et fællesskab som Tour de Taxa for at gøre noget for andre – det er helt vildt rørende at være en del af,” fortæller Simone.


Tour de taxa cykler til Paris i 2022

Sammen med alle de andre seje ryttere sætter Simone kursen mod Paris den 15. juli 2022. Hovedstadsholdet har afgang fra Julemærkehjemmet Liljeborg, og Simone glæder sig til at hilse på alle Julemærkebørnene.