Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

TO GANGE FAR OG SØN CYKLER FOR BØRNENE

Kim, Martin, Steen og Mathias cyklede med Tour de Taxa hele vejen fra Danmark til Paris på blot otte dage til fordel for børnene på Julemærkehjem.

To ryttere, Tour de taxa, Julemærkehjemmene

Far og søn: Steen og Mathias, cykler for Tour de Taxa Hovedstadsholdet. Det er tredje gang Steen cykler med, men første gang for Mathias. 

Glade cykelryttere, Tour de taxa, Julemærkehjemmene

Far og søn: Martin og Kim. Kim var den første af de fire, der blev rytter for Tour de Taxa. Han har siden hen lokket de andre med.


De fire mænd: Kim, Martin, Steen og Mathias er ikke blot to sæt fædre og sønner, de er også rigtig gode og mangeårige venner. Kim er far til Martin, Steen til Mathias – og deres venskab går helt tilbage til en badmintonbane i 1990’erne.

Med årene blev ketsjeren skiftet ud med en cykelhjelm, og nu deltager de alle fire i Tour de Taxa.

”Det er en oplevelse for livet at gennemføre det her sammen, og turen derned bliver helt spektakulært,” fortæller Steen.

Tour de Taxa har Paris som endestation. Her kan de fire ryttere sammen med deres hold, efter otte dage på landevejene, cykle hen over brostenene på Champs-Élysées og hæve armene – og det blot dagen før alle de professionelle Tour-ryttere rammer selvsamme destination.

”Det er en fantastisk tur. Når man har trænet gennem hele efteråret og foråret, så er det jo en ren fest at komme afsted. Man er helt høj, når man har gennemført og cykler hen over brostenene. Det er ligesom at vinde et eller andet sindssygt, og man er superstolt, når man rammer Paris,” fortæller Steen om oplevelsen af at nå frem. Det bliver hans tredje tur til Paris med Tour de Taxa og Kims femte. Både Martin og Mathias deltager for første gang.

Vil du vide mere om Tour de Taxa?

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nybegyndere på holdene.

I 2025 cykler Tour de Taxa endnu engang til Paris – og du kan komme med. Det er en oplevelse for livet, og rytternes indsats gør en uvurderlig forskel for børn i mistrivsel.


SAMMENHOLD OG FÆLLESSKAB

Tour de Taxa Hovedstaden, Julemærkehjemmene

Steen, Kim, Martin og Mathias sammen med deres hold - Tour de Taxa Hovedstaden - på en af de mange træningsture, de har været på i foråret.

Siden starten af marts har de fire trænet tre gange om ugen og tilsammen har de tilbagelagt næsten 10.000 kilometer på deres træningsture. Træningen er et fælles projekt sammen med resten af deres hold – Tour de Taxa Hovedstaden – og det giver et helt særligt sammenhold og fællesskab rytterne imellem:

”Det allerbedste ved Tour de Taxa er sammenholdet og den fælles oplevelse, man får. Der opstår et meget specielt sammenhold mellem rytterne. Ligesom på Julemærkehjemmene er fællesskabet i fokus. Vi har et fælles mål, og vi skal hjælpe hinanden til at komme i mål. Man efterlader ikke nogen, alle skal i mål. Det hænger jo godt sammen med, at børnene jo også støtter og hjælper hinanden under deres ophold. I løbet af træningen og turen lærer vi også alle sammen, at vi kan meget mere end, vi selv tror, ligesom børnene gør det under deres ophold,” fortæller Steen.


Ligesom på Julemærkehjemmene er fællesskabet i fokus. Vi har et fælles mål, og vi skal hjælpe hinanden til at komme i mål. Man efterlader ikke nogen, alle skal i mål. Det hænger jo godt sammen med, at børnene jo også støtter og hjælper hinanden under deres ophold.

Steen, cykelrytter for Tour de Taxa - Hovedstaden


DEN GODE SAG GIVER EKSTRA MOTIVATION

Den personlige motivation er vigtig for alle fire mænd, men det betyder mindst lige så meget, at deres deltagelse i Tour de Taxa er med til at gøre en forskel for børn, som har brug for hjælp og støtte:

”Børnene betyder rigtig meget. Det gjorde et stort indtryk på os alle at høre deres historier, da vi var på besøg. Det har helt klar skabt en motivationsfaktor for at se hvor mange penge, vi kan samle ind, så der kan hjælpes så mange børn som muligt til en ny start. Særligt når man ser resultatet af et ophold – det er meget inspirerende, og det får man lyst til at støtte,” fortæller Kim.


Vil du vide mere om Tour de Taxa?

Tour de Taxa er åben for alle, både mænd og kvinder i alle aldre (min. 18 år). Der er ryttere fra alle tænkelige erhverv, og der er både erfarne ryttere og nybegyndere på holdene.

I 2025 cykler Tour de Taxa endnu engang til Paris – og du kan komme med. Det er en oplevelse for livet, og rytternes indsats gør en uvurderlig forskel for børn i mistrivsel.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®