Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Laksetærte med spinat

Opskriften er til 4 personer.

Laksetærte med spinat, opskrift

Det skal du bruge:

Tærtedejen:

  • 50 g plantemargarine (skal helst være blødt)
  • 60 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 60 g hvedemel
  • 2 spsk. fromage fraiche

Fyldet:

  • 375 g optøede hele spinatblade
  • 150 g friskost light med krydderurter
  • 1,5 dl skummetmælk
  • 4 æg
  • 250-300 g røget laks i strimler
  • ½ tsk. peber

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til tærtedejen sammen, og lad deje hvile en time i køleskabet.

Tænd ovnen på 175 grader.

Tø spinaten op og fjern så meget af væsken som muligt, eventuelt gennem en si eller ved at knuge spinaten i hånden.

Pisk friskost, mælk og æg sammen og tilsæt spinat og laks.

Rul herefter tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Fordel fyldet på tærtebunden og bag tærten i 35-40 minutter.

Tærten kan eksempelvis serveres med en lækker salat til.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss