Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

Laksetærte med spinat

Opskriften er til 4 personer.

Laksetærte med spinat, opskrift

Det skal du bruge:

Tærtedejen:

  • 50 g plantemargarine (skal helst være blødt)
  • 60 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 60 g hvedemel
  • 2 spsk. fromage fraiche

Fyldet:

  • 375 g optøede hele spinatblade
  • 150 g friskost light med krydderurter
  • 1,5 dl skummetmælk
  • 4 æg
  • 250-300 g røget laks i strimler
  • ½ tsk. peber

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til tærtedejen sammen, og lad deje hvile en time i køleskabet.

Tænd ovnen på 175 grader.

Tø spinaten op og fjern så meget af væsken som muligt, eventuelt gennem en si eller ved at knuge spinaten i hånden.

Pisk friskost, mælk og æg sammen og tilsæt spinat og laks.

Rul herefter tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Fordel fyldet på tærtebunden og bag tærten i 35-40 minutter.

Tærten kan eksempelvis serveres med en lækker salat til.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter