Køb for min. 100 kr. i vores webshop og få en gratis refleksbrik. Tilbuddet gælder til og med den 12. februar.

Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

Støttevarer Kogebøger Julemærker Nytryk Gavebevis e-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børnene Se videoer Se opskrifter Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op?
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
top

Kartoffelmoussaka

Opskriften er til 4 personer.

Kartoffelmoussaka, opskrift

Det skal du bruge:

  • 16 kartofler
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg, hakkede
  • 6 gulerødder, revne
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 0,5 l mornaysauce

TIP!

Du kan også tilsætte revet squash, finthakket rød peber eller andre grøntsager i kødsovsen.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem til side.

Brun kødet i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad kødsovsen småkoge i 15 minutter.

Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et ildfast fad og fordel kødsovsen henover. Fordel herefter resten af kartoflerne ovenpå kødsovsen, og hæld mornaysaucen udover.

Bag moussakaen i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.

Når moussakaen er blevet gylden på toppen og kartoflerne er møre, serveres retten med eksempelvis en lækker grøn salat eller en råkostsalat.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter