Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Kartoffelmoussaka

Opskriften er til 4 personer.

Kartoffelmoussaka, opskrift

Det skal du bruge:

  • 16 kartofler
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg, hakkede
  • 6 gulerødder, revne
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 0,5 l mornaysauce

TIP!

Du kan også tilsætte revet squash, finthakket rød peber eller andre grøntsager i kødsovsen.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem til side.

Brun kødet i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad kødsovsen småkoge i 15 minutter.

Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et ildfast fad og fordel kødsovsen henover. Fordel herefter resten af kartoflerne ovenpå kødsovsen, og hæld mornaysaucen udover.

Bag moussakaen i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.

Når moussakaen er blevet gylden på toppen og kartoflerne er møre, serveres retten med eksempelvis en lækker grøn salat eller en råkostsalat.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss