Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Frække deller fra Julemærkehjemmet skælskør

Opskriften er til 4 personer.

frikadeller - 'frække deller'

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 tsk salt
  • 0,3 tsk peber
  • 1 spsk olie til stegning

TIP!

Hvis du har lyst, kan du tilsætte forskellige grøntsager til farsen. Eksempelvis revet gulerod eller finthakket peberfrugt.


Sådan gør du:

Kom kødet i en skål.

Pil og hak løget i små stykker og rør det sammen med kødet.

Tilsæt salt, peber og havregryn.

Kom mælken i og rør farsen godt sammen.

Farsen har godt af at hvile i ca. ½ time på køl. Er farsen for fast efter hviletiden, tilsættes lidt mere mælk.

Form frikadellerne og steg dem i olie ca. 1 min. på hver side til de har fået lidt farve.

Steg dem herefter i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Serveres med kogte kartofler og en god råkost eller salat med mager dressing til.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®