Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerStøttevarere-Støttemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en erhvervsdonationBliv erhvervssponsorBliv erhvervspartnerBliv strategisk partner
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgangDagligdagenSamarbejde om barnetBørnenes udvikling
Kontakt JulemærkefondenKontakt JulemærkehjemmeneFind medarbejderLedige stillingerEr du blevet ringet op?
Ansøg om opholdOm hjemmeneBørnenes udfordringerInformationsmøder
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Frække deller fra Julemærkehjemmet skælskør

Opskriften er til 4 personer.

frikadeller - 'frække deller'

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 tsk salt
  • 0,3 tsk peber
  • 1 spsk olie til stegning

TIP!

Der kan også tilsættes revet gulerod, finthakket rød peber eller andre grøntsager i farsen, både for at få flere frikadeller ud af portionen og for at få flere grøntsager i kosten. Det vil samtidig give en lidt anderledes – og bedre - smag i din frikadelle.

På Julemærkehjemmet Skælskør anbefaler vi 2 frikadeller, 2-3 kogte kartofler, 100 g salat eller råkost til et barn.


Sådan gør du:

Kom kødet i en skål.

Pil og hak løget i små stykker og rør det sammen med kødet.

Tilsæt salt, peber og havregryn.

Kom mælken i og rør farsen godt sammen.

Farsen har godt af at hvile i ca. ½ time på køl. Er farsen for fast efter hviletiden, tilsættes lidt mere mælk.

Form frikadellerne og steg dem i olie ca. 1 min. på hver side til de har fået lidt farve.

Steg dem herefter i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Serveres med kogte kartofler og en god råkost eller salat med mager dressing til.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Vi sender ikke bestillinger fra vores netbutik i påsken (fra 9/4 t.o.m. 18/4).
ssssss