Tilmeld nyhedsbrev

Få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en JuleDonationKøb FirmajulekortBliv VirksomhedsVenBliv ErhvervsPartnerFå inspiratione-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobningInformationsmøder
Kontakt JulemærkefondenEr du blevet ringet op?Find medarbejderLedige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

GULERODSSUPPE med chili fra Julemærkehjemmene

Opskriften er til 4 personer.

Gulerodssuppe med chili

Det skal du bruge:

  • 8 kartofler
  • 8 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 1½ spsk. karry
  • 1 chili
  • 1 spsk. olie
  • 2 bouillonterninger, hønsekød
  • 1 l vand
  • 25 g Philadelphia light smøreost
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber


Sådan gør du:

Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver.

Gulerødder skrælles og rives groft.

Hak hvidløg og chili fint. Hvidløg og karry svitses i gryden sammen med olien, derefter tilsættes kartofler, chili og gulerødder - hold eventuelt lidt chili tilbage for at undgå at suppen bliver for stærk.

Bouillon og vand tilsættes, og suppen koger i mindst 15 minutter.

Suppen blendes og smages til med Philadelphia, salt og peber, og evt. det resterende chili, hvis suppen ikke er stærk nok.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger

Sund mad på Julemærkehjemmene

Se vores mad- og måltidspolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
ssssss